Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Tošić: „Imamo kvalitet za rezultat“

Duško Tošić je u grupi najspremnijih fudbalera Crvene zvezde. To potvrđuje i kvalitet njegovog rada tokom priprema u Austriji, ali i reči Srđana Zirojevića koji hvali levog beka Crvene zvezde i uverava da će Tošić imati „svoju“ sezonu od avgusta.

„Mislim da je normalno da mi najiskusniji povučemo ekipu i da pokažemo primer u radu. To od nas očekuje Prosinečki i to se i dešava. Naučili smo se svi na rad Zirojevića i novajlije se uklapaju. Prolazimo zaista žestok ritam ali to je normalno jer će nam kasnije biti mnogo lakše kad počnu utakmice i osvajanje bodova. Normalno je i da nam je teško, ali lakše je nego zimus. Mnogo igrača nije imalo kontinuitet u poslednje dve godine i onda je normalno da se privikavamo“,  kaže Tošić.

Sistem rada Srđana Zirojevića za Tošića nije tolika novost.

„Imao sam sjajne trenere i u Verderu i u Sošou. U Nemačkoj je moj klupski kondicioni trener bio i trener nemačke reprezentacije. Promenio se sistem rada otkada sam počeo karijeru, sada se radi mnogo modernije i stručnije.“

Kao i većina navijača ni Tošić ne zna na kojoj će tačno poziciji igrati dok ne počne šampionat. Prosinečki može da ga koristi i kao štopera i kao levog beka.

„Moja originalna pozicija je levi bek. To sam igrao 10 godina. Ipak, Zvezdu su zimus i jesenas poterali maleri sa štoperima. Nije bilo Vilote, Mihajlovića, Adija… Morao sam da uskačem i pomažem, što je normalno. Sada opet nema Adija, Ćosa je sa reprezentacijom a Mihajlović se tek vraća u ritam. Voleo bih da igram beka, ali to će trener odlučiti.“

Tošić spada u grupu fudbalera koji redovno prati dešavanja u evropskom fudbalu pa je i kompetentan da priča na temu budućih rivala Zvezde, pred žreb koji će biti u petak 15. jula.

„Još uvek ima puno ekipa i zaista je teško sve sagledati. Nije se odigralo ni drugo kolo i ne znamo tačna imena mogućih rivala. Ipak, voleo bih da izbegnemo Prag odnosno Bratislavu. Teško je sa ekipama iz istočnog dela, a i sećanja su nam loša“, kaže Tošić.

Iskusni levi bek zna da javnost očekuje mnogo.

„Zvezda ima evropsku obavezu prema svojim navijačima i javnosti. Jednostavno traži se rezultat posle one sramote protiv Slovana. Imamo kvalitet da napravimo dobar rezultat“,  kaže Tošić.

Повезане вести

7 comments

Leave a Comment