Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Кошаркашице гостују против Радничког у Крагујевцу

Кошаркашице Црвене звезде у суботу гостују против Радничког у Крагујевцу у оквиру 18. кола Прве женске лиге Србије. Меч се игра у дворани “Гордана Богојевић“ са почетком у 17 часова.IMG_7176

Црвено-беле очекује тежак испит, јер је између меча у регионалној лиги, који је игран у четвртак и гостовања у Крагујевцу протекло врло мало времена. Звезда је у поменутој утакмици убедљиво савладала Челик из Зенице и пласирала се у плеј-оф регионалне лиге, па екипа у одличном расположењу иде у Крагујевац.

Кошаркашице Црвене звезде су тренутно на деоби другог места у шампионату Србије са екипом Партизана. Оба тима имају по 14 победа и три пораза. На табели води екипа Радивоја Кораћа са скором 16-1. Александра Црвендакић је тренутно најкориснија кошаркашица у шампионату Србије са 359 индексних поена у 17 утакмица. Бележила је просечно 16,5 поена, 7,1 скок и 2,1 украдену лопту. Александра Станаћев је најбољи асистент лиге са 7,4 успешна додавања по мечу. Центарски тандем Матић-Јовановић доноси превагу Звезди када се утакмице ломе. Иванка Матић има просек од 17 поена и 7,4 скока, док је Тина Јовановић бележила 14,5 поена и 9,8 скокова у досадашњем току сезоне. У претходном мечу одличан утисак је оставила и Мирјана Бероња.

Екипу Радничког предводи центар Николина Милић, која је тренутно друга на МВП листи са 357 индексних поена, само два мање од Александре Црвендакић. Николина је у досадашњем току сезоне бележила 15,8 поена, 9,6 скокова и 1,9 украдених лопти по мечу. Плејмејкер Александра Катић је водећи стрелац екипе са 16,9 поена по мечу. Врло значајну улогу има крило Јелена Првуловић (12,3 поена и 5,4 асистенције), а истиче се и центар Милица Цветановић. Екипа из Крагујевца заузима осмо место са осам победа и девет пораза.

У првом делу сезоне црвено-беле су славиле у Београду са 83:81. Надамо се да се мала временска разлика између утакмице против Челика и гостовања у Крагујевцу неће одразити на игру Црвене звезде. Победа се намеће као императив, јер већ у следећем колу Звезду очекује вечити дерби и борба за другу позицију пред плеј-оф.

Раднички – Црвена звезда

8. фебруар 2014, субота

Дворана “Гордана Богојевић“ – Крагујевац

17:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment