Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Најава: Триглав – Црвена звезда, први меч четвртфинала регионалне лиге кошаркашица

     Кошаркашице Црвене звезде у четвртак играју први меч четвртфинала плеј-офа Међународне женске регионалне кошаркашке лиге на гостовању против словеначког Триглава у Крању. Утакмица се игра у дворани “Планина“ са почетком у 19 часова.

triglavzvezda

Црвено-беле су у одличној форми и у серији од три победе у свим такмичењима. Звезда је лигашки део у групи Б завршила на трећем месту са по пет победа и пораза. Александра Станаћев је најбољи асистент лигашког дела такмичења са просеком од чак 9,3 успешна додавања уз 13 поена и 2,4 украдене лопте. Тина Јовановић је други скакач регионалне лиге са 12,3 скокова по мечу уз 14,3 поена. Убитачни стрелци Александра Црвендакић (13,2 поена) и Иванка Матић (16,5 поена, 7,5 скокова, 1,25 блокада) представљају велику опасност за било који тим у региону. Запажене партије пружиле су и Мирјана Бероња и Нина Ђоковић.

Екипа Триглава је заузела друго место у групи А, са седам победа и три пораза. Предводи их крилни центар Тина Јаковина, која је бележила 14,3 поена и 8,1 скок по мечу. Подршку јој пружа крило Жива Здолшек (11,6 поена, 7,3 скока, 2,7 асистенција, 2,5 украдених лопти). Запажене улоге имају бек Ева Рупник (10,3 поена), центар Маја Јакобчич (8,8 поена) и плејмејкер Сара Меден (3,5 асистенција). Тренер екипе је Томо Орешник. Тим Триглава је врло млад, а о њиховом квалитету довољно говори убедљива победа против Партизана у лигашком делу од 83:70.

Изабранице Драгана Вуковића су ове сезоне у регионалној лиги два пута славиле на гостовањима (против Кораћа у Београду и Плеј Офа у Сарајеву), а и поред свих квалитета екипе Триглава могле би и до брејка у Словенији, јер је општи утисак да су екипе из групе А биле слабијег квалитета од оних које су играле у Звездиној групи Б. У полуфинале ће се пласирати екипа која оствари две победе. У случају да резултат буде 1:1 у победама, трећи меч би се играо у Крању, јер је Триглав имао бољи учинак у лигашком делу.

Триглав – Црвена звезда

13. фебруар 2014, четвртак

Дворана: Планина – Крањ

19:00 часова

Повезане вести

1 comment

Zvezdaš феб 13, 2014 at 14:15

Idemo devojke do sigurnog trijumfa! Nemam uopšte dilemu da je Zvezda jača, i sto tako, nemam dilemu da je Zvezdina grupa bila puno jača od grupe gde je igrao Triglav.
Možemo puno u regionalnoj ligi, bez opterećenja idemo meč po meč… Idemo prvakinje Evrope!

Reply

Leave a Comment