Moja Crvena Zvezda
Други пишуЕвропска такмичењаКошарка

Радоњић: Велика победа, али нема еуфорије, окрећемо се следећим утакмицама

Кошаркаши Црвене звезде Телеком наставили су са одличним играма ове сезоне. После тријумфа у Купу Радивоја Кораћа, црвено-бели су победом над Билбаом 85:81 изборили пласман у осмину финала Еврокупа. Цела екипа је дала је максималан допринос овом тријумфу, али у финишу утакмице одлучујуће шутеве су погађали Драгићевић, Блажич и Нелсон.

radonja

– Ово је велика победа за нас – сумирао је утиске тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић:

– Иако смо били поприлично емотивно и физички исцрпљени после освајања Купа Радивоја Кораћа, чињенице да нам је ово био четврти меч у само шест дана, одиграли смо на веома високом нивоу и успели смо да савлдамо веома квалитетну екипу Билбаа. Овај тријумф још више добија на значају ако се зна каквих сно све перипетија имали у путу и да нисмо имали довољно времена за припрему ове утакмице. Ипак, играчи су показали висок ниво концентрације и победнички карактер тако да смо већ сада обезбедили пласман у наредну рунду Еврокупа – рекао је Радоњић.

Звезда је добром игром контролисала вечи део меча. Ипак, у последњој деоници била је у заостатку чак седам поена, али је успела да направи преокрет:

– Велики посао смо урадили у одбрани заустављањем Раула Лопеза који је мотор и мозак овог тима. Он није могао да дође своје препознатљиве игре и тиме смо у значајној мери пореметили њихов напад. Такође, после огромног притиска који су играчи имали у Купу Радивоја Кораћа, у Билбау је било евидентно да су били под много мањим притиском што се огледало и у много бољем проценту реализације у шуту, нарочито за три поена. Погодили смо 11 шутева ван линије 6,75 уз завидан проценат реализације од 50 одсто што нам је у сваком случају значајно помогло да дођемо до тријумфа – нагласио је Радоњић и потом додао:

– Успели смо да остваримо још један зацртани, краткорочни циљ и идемо даље. Нећемо дозволити да нас ова победе на неки начин понесе, не сме бити еуфорије и учинићемо све да останемо са обе ноге чврсто на земљи. Окрећемо се наредним утакмицама које нам следе, а и даље имамо веома тежак и згуснут распоред. Пред нама је још много изазова и зато морамо да наставимо добро да радимо. Ова победа као и освајање Купа сигурно ће нам додатно подићи самопоуздање и дати подстрек за још јачи рад – закључио је Радоњић.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

6 comments

kosovac феб 13, 2014 at 16:25

Neka tebe svi kritikuju ti samo pobedjuj, svaka cast Dejo.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 13, 2014 at 13:09

nisam neki simptizer Radonjica…al jbg covek ima rezultate..to je jedino merilo

Reply
DELIJA феб 13, 2014 at 13:07

Sada lagano.
Nije nam bitan meč sa Cedevitom toliko a ništa strašno bitan ni sa Novgorodom. Imamo derbi poslije ta dva meča.
Taman rasterećeno sa cedevitom a i ako izgubimo a onda dobijemo glodare, da ih spustimo gdje pripadaju, na 5-6 mjesto na tabeli pa neka onda igraju samo domaća takmičenja dogodine. Poslije njihovih marifetluka u kupu i ponašanja svinjoševića i ekipe i kuknjave nisu bolje ni zaslužili.

Reply
kosovac феб 13, 2014 at 16:28

Druze ne znam mislim da je bolje igrati za partizan sto se tice aba lige ipak je bolje da oni zavrse na 3-cem nego na 4-tom mestu iz jednog jedinog razloga.. Nama ne dolaze navijaci u aba ligi , a svi dobro znamo koliko to znaci u takvim utakmicama.

Reply
Fornicator феб 13, 2014 at 18:47

I ja bih bio za to da ih kaznimo za ono sprdanje sa kupom, ali kako stvari stoje njih nema ko preteći osim CDvite i Cibone, a da ih šaljemo na četvrto mesto – to nikako nije dobro. Zato sam ja za odmaranje igrača i razigravanje rezervi u sve tri pomenute utakmice. Znam, derbi je derbi, ali treba biti pametan…

Reply
a šta da se radi феб 14, 2014 at 09:00

Nemoj toliko da ste opušteni i da mislite da ćemo ih dobiti tako lako… Došao im je Pavlović, oporavlja se Bertrans, Vesterman, Milosavljević neće skoro… Da su svi oni na broju bili bi oni jedna odlična ekipa, kakva će i biti u plej ofu domaćeg prvenstva. Mi jesmo iskusniji i igramo dobro, što je najvažnije dobijamo egal utakmice… Ne treba trčati pred rudu…

Reply

Leave a Comment