Moja Crvena Zvezda
ТрансфериФудбал

Крај прелазног рока. Где су Звездини бивши играчи?

За разлику од неколико претходних, овај прeлазни рок није било толико буран. Стигла су три појачања у задњој линији, која је била најкритичнија. Након одигране прве утакмице у наставку првенства, знаћемо да ли је ово била добра одлука управе.
Са друге стране, када су у питању одласци, неколико фудбалера се растало од клуба на неславан начин.
Што се тиче бивших Звездиних играча, оставићемо вас да сами процените колико је зимски прелазни рок био успешан за њих.

prelazni rok

Марко Вешовић – Торино

Десни бек који је за Црвену звезду играо од јуна 2010. године, у децембру 2013. поднео је захтев за раскид уговора. Због неиспуњених обавеза од стране клуба, Вешовић је добио тужбу и као слободан играч отишао у Торино на пробу. Тамо је задовољио очекивања тренера Ђампјера Вентуре и потписао уговор са Италијанима по коме ће зарађивати 250 000 евра по сезони.

Марко Мирић – Минск

Након што је и он добио тужбу за раскид уговора, Марко Мирић је прво повезиван са Напретком из Крушевца, али је на крају ипак отишао у белоруски Минск. Бивши Звездин офанзивни везиста, који је сматрао да није добио праву шансу у црвено-белом дресу, на представљању у новом клубу рекао је да му је била жеља да се опроба у иностранству.

Филип Младеновић

Један од играча који су тужили клуб и добили тужбу ове полусезоне био је и Филип Младеновић. Леви бек који је у Звезду дошао из Борца из Чачка био је једно време стандардан члан екипе, али након доласка Николе Мијаиловића осетио се угроженим и сматрао је да ће за њега бити најбоље да напусти црвено-беле. Надао се трансферу у француски Евијан, али то је пропало. Када је коначно изгледало као да је Младеновић пронашао одговарајући клуб, и то у Пољској, челници Лехије из Гдањска су одустали од тога. Наиме, Младеновићев менаџер је тражио боље финансијске услове, на које Пољаци нису пристали.

Звезда је на самом крају прелазног рока споразумно раскинула уговоре са Луковићем, Ожеговићем и Омегом. Ожеговић је клубу опростио дуг од 15 000, а Луковић од 35 000 евра, како би добили шансу да сами траже нову средину.
Истовремено, на позајмицу ће до краја сезоне вероватно бити послати Милош Весић, Мигел Араухо и Немања Ахчин. Весић и Араухо ће полусезону провести у Спартаку из Суботице, док ће млади Немања Ахчин шансу потражити у црногорском Грбљу.

 Милан Вилотић – Јанг Бојс

Након што је недавно изабран за члана идеалне екипе швајцарског првенства, некадашњи штопер црвено-белих направио је још један корак напред  у каријери. Трећепласирана екипа швајцарске лиге, Јанг Бојс, издвојила је 2,5 милиона евра за Милана Вилотића. Ово је био други највећи трансфер у Швајцарској ове сезоне. Вилотић је потписао уговор на четири године.

Вујадин Савић – Арминија Билефелд 

Иако се у читавој саги око Звездиног штопера која је трајала током већег дела зимског прелазног рока често помињала и могућност повратка Вујадина Савића на Маракану, до тога ипак није дошло. Челници француског Бордоа одлучили су да је најбоље да син велике Звездине легенде, Дулета Савића, проведе још једну сезону у другој немачкој лиги. Након Динама из Дрездена, двадесетчетворогодишњи штопер послат је  у Арминију Билефелд.

Марко Перовић – Њу Ингланд

Некадашњи везиста црвено-белих вратио се у српски фудбал потписивањем уговора са ОФК Београдом на почетку ове сезоне. Међутим, након што је одиграо само три утакмице за Романтичаре, Перовић није био задовољан минутажом и одлучио је да промени средину. Он је прво преговарао са немачким Енерги Котбусом, али су преговори пропали, па је Перовић одлучио да се врати у Америку, тачније у Њу Ингалнд. Он је већ наступао за овај клуб у периоду од 2010. до 2011. године, а тада је проглашен за најбољег играча од стране навијача.

Немања Матић – Челси

Трансфер Немање Матића у Челси одјекнуо је широм Европе. Медији су пренели да је Бенфика за 25 милиона евра пристала да пусти једног од најбољих везних играча, а клуб из Лондона је српском репрезентативцу понудио уговор на 5 година. О његовим квалитетима сви причају. Ипак, Матићев пут до фудбалског врха није био лак. Играч који је провео 5 година у Омладинској школи Црвене звезде отписан је јер тадашњи тренер Звонко Радић није био задовољан његовим трчањем  на једној припремној утакмици, како је касније објаснио Матићевом оцу. Ако је некоме за утеху, управа Челсија направила је исту грешку пре три године, али су, за разлику од Црвене звезде, они добили шансу да своју грешку исправе.

 Бивши Звездини играчи и даље су занимљиви европским клубовима, па су тако медији пренели и да је Филип Ђорђевић договорио трансфер у Лацио.
Ако је веровати италијанским новинарима, један од најбољих Звездиних играча и некадашњи капитен, Немања Видић, могао би овог лета да се пресели на Апенинско полуострво. Након што је оставио велики траг и на Олд Трафорду, Немања ће наводно прећи у Интер из Милана.

Вест можете коментарисати и на нашем форуму.

Повезане вести

11 comments

dejo феб 18, 2014 at 16:14

http://www.youtube.com/watch?v=XJQ6IOG9wc4 pitanje za upravu nase Crvene Zvezde zasto nisu ovakvog igraca doveli u nasu Crvenu Zvezdu ❓ ❗ 🙂

Reply
Daco феб 16, 2014 at 23:09

Mladenovic trenira sa ljubicem 😀

Reply
Todoric Milos феб 15, 2014 at 20:02

Ovde ste samo treabli da stavite slike Matica,Perovica I Vidica.Ovi ostali nisu bitni sto su na slici

Reply
Dejan Bec феб 15, 2014 at 19:31

otkud u zvezdi toliko“ poznavalaca“ fidbala nije mi jasno.Cuj nije zadovoljan koliko je trcao

Reply
RUK феб 15, 2014 at 16:58

Стварно, не разумем у чему је поента текста? Неке информације набачене без икакве узајамне везе!?

Reply
eeeeeeeeeeee феб 15, 2014 at 14:08

ne vidim smisao ovog teksta!

Reply
Dalibor9 феб 15, 2014 at 13:56

Dizem ruke od fudbala..da ste manje krali sada bi imali igrace od po 2 miliona..svaka cast kosarka,vaterpolo,odbojka..sefik,prlainovic odricu se plate,a nekim buzgama u fudbalu isplacujemo hiljade i hiljade..STIDI SE ZVEZDO..

Reply
TOM феб 15, 2014 at 13:42

Dobro je sto se rijesismo Mirica i Mladenovica

Reply
DELIJA феб 15, 2014 at 12:26

Ispadne da je Zvezda dobila 1 250 000 Eur ako je istina da treba da dobiej 5% od transfera Matića.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 15, 2014 at 12:14

dobila je zvezda te pare i nesto isplatila igracima a nesto dugovanja…nije tacno da je Kokeza nasao niti jedan dinar kako se hvali

Reply
Dule феб 15, 2014 at 11:44

Zamolio bih urednike ovog sajta da se raspitaju da li je Zvezda dobila 5% na osnovu fifinih propisa od transfera Matica u Celzi… Hvala unapred

Reply

Leave a Comment