Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категорије

И кадети славили у „вечитом дербију“!

Након 13 одиграних кола кадети Црвене звезде Телеком осамили су се на челу табеле Кадетске лиге Србије. Уочи овог кола црвено-бели и Партизан су имали учинак од 12 победа и само једног пораза, па је било јасно да ће директан дуел издвојити лидера табеле.

Очекивано, виђена је велика борба из које су као победник изашли кадети Звезде резултатом 93:80. Током читавог меча ниједна екипа није могла да дође до осетнијег вођства, а преломни тренуци су се догодили на три минута до краја.

У важним тренуцима утакмице одговорнст су преузели веома расположени Аранитовић и Симанић. Прво је бек црвено-белих погодио тројку, а затим се надовезао Симанић прецизним шутем за два поена и на тај начин су серијом 5:0 донели својој екипи прво двоцифрено вођство и недостижних 11 поена предности (86:75).

Управо овај двојац је уз Стефана Кенића био најзаслужнији за тријумф кадета Црвене звезде Телеком. Александар Аранитовић је наставио да ређа фантастичне партије у Кадетској лиги Србије па је меч завршио са 33 поена, шест скокова, шест украдених лопти, четири асистенције и чак десет изнуђених фаулова што му је донело индекс успешности 38. Изванредан учинак је имао и Бориша Симанић који је забележио дабл-дабл учинак са 20 поена и десет ухваћених лопти, а при том је додао четири блокаде што је било довољно за индекс успешности 29. Један индексни поен више имао је Кенић забележивши 24 кошева уз по седам скокова и изнуђених фаулова.

Селекција Црвене звезде Телеком до 16 година имаће прилику да продужи тријумфалну серију наредне суботе када је очекује меч 14. кола против екипе Београда.

Црвена звезда Телеком – Партизан 93:80 (21:18, 24:22, 21:20, 27:20)

Поене за Црвену звезду Телеком постигли су: Кнежевић, Радовић, Ребић, Аранитовић 33 (6ск, 6ул, 4ас), Н. Поповић 7 (5ск), Л. Петровић 2 (7ас), Раут, Цветковић, Раданов 6, Кенић 24 (7ск), Дрљача 2, Симанић 20 (10ск, 4бл).

Повезане вести

3 comments

moravac феб 28, 2014 at 02:18

Svaka cast momci!!! Trpaj stoku. Sinoc se na nekim forumima pojavila vest kako smo blizu dogovora sa Shonom Marshom. Celo vece jurim snimke i moze se dosta toga naci. Molim Boga da sve to sa pomenutim igracem NIJE istina!!! Gledao sam ga dok je igrao u Dizonu,Karsijaki i Aliaga Izmir. Bolje da ne dovedemo NIKOGA,samo ne njega!!! Covek bi bio totalni promasaj. Spor do zla Boga. Bez suta. Slobodna bacanja katastrofa!!! Ima samo nesto od osecaja za asistenciju i to je SVE!!! Ja stvarno ne znam kako je ovaj polu igrac uopste doveden u vezu sa nasom Zvezdom?!? Dugo cekamo zamenu za Silba. Svako ko se zainteresuje i uporno trazi i pogleda snimke Marsha,videce da je Silb doktor kosarkaskih nauka za Marsha!!! PONAVLJAM!!! Bolje ne dovoditi ikoga,samo ne Shona Marsha jer cemo se gorko razocarati. Pozdrav braci sa SEVERA!!!

Reply
Звезда шампион! феб 27, 2014 at 19:36

Браво момци ❗

Reply
Божа феб 27, 2014 at 08:41

Браво момци, само тако наставите да дерете гробаре. Као што их је драла са по 20 разлике, моја генерација (Неша Илић,Трифуновић, Раде Милутиновић, Бенчић) док смо били кадети и јуниори .

Reply

Leave a Comment