Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Mezenga: „Učiniću sve da ispunimo želje navijača“

Mezenga

Bruno Mezenga je napadač od koga se mnogo očekuje. Sa 16 godina proglašen je za najperspektivnijeg igrača u Brazilu, iste godine postao je i najmlađi fudbaler koji je debitovao za najpopularniji tim Brazila, nosio je „rubio-negro“ majicu Flamenga.

– Nije mi bilo lako da se izborim sa takvim statusom sa svojih 16 godina. Teško je zadržati zdravu pamet pored svega toga kada si klinac. To je pritisak s kojim nisam uspeo da se izborim i potrebna ti je zrelost da se sa tim izboriš. Sada to imam i sada drugačije gledam na neke stvari. Kada te mediji istaknu kao mladog, to nekada pomogne, a nekad ne. Meni ništa dobro nije donela ta titula velike nade – kaže Mezenga.

Nije Mezengi bilo lako ni na početku priprema u Austriji. On ne krije da je tačno ono što je za njega rekao Robert Prosinečki, da je nespreman došao na pripreme i da mu je potrebno vreme da smrša i uđe u formu.

– Bilo mi je jako, jako teško u početku. Nisam mogao sve da podnesem. Sad se osećam dobro, iako se jako naporno radi svaki dan. Ali, to je dobro, potrebno nam je da tako treniramo. Meni najviše, jer mi je neophodno da budem spreman za prvu utakmicu. Siguran sam da ću 28. jula da budem 100 odsto spreman – kaže novi napadač Crvene zvezde i dodaje:

– Sviđa mi se stil igre koji forsira trener Prosinečki. Ne volim duge lopte. U Poljskoj se uglavnom igralo visokim loptama, a meni to nije odgovaralo. Ovde lopta uvek ide dole, volim igru pasova, volim da primim i podelim loptu, da se otkrijem, da ulazim u šansu.

Mezenga je protiv Slovačkog postigao gol posle svega 60 sekundi na terenu.

– Ja sam napadač i ja živim da postignem gol. Mnogo mi je bilo važno što sam pogodio mrežu posle samo minuta na terenu. Gol je došao baš kada treba, u jeku jakih treninga, kada mi je potrebno samopouzdanje. Sada mi je lakše. Znam i da je Crvena zvezda veliki klub, kao i da navijači žele samo titule i prvo mesto. To sam znao i pre nego što sam dolazio i nije me uplašilo. Meni to prija. Učiniću sve što mogu da tim ispuni želje navijača i da se na kraju svi zajedno radujemo. Zato i ovaj gol dobija još više na značaju – kaže Mezenga.

Mezengi uklapanje u sredinu znatno olakšavaju njegovi zemljaci Kadu, Evandro, Savio, pa i Kolumbijac  Borha, koji znaju portugalski jezik.

Mnogo mi je lakše ovde, sa njima, jer imam grupu igrača koja me razume, sa kojom mogu da pričam na maternjem jeziku, a ujedno mi i pomažu da razumem ostale saigrače, da shvatim šta trener želi, šta radimo na treningu, šta mi zamera i šta moram da popravim… Znam da nije tako da bih se jako teško prilagodio. To što se dogodilo Pašeku je za mene bila najgora scena koju sam video u životu i jako sam teško preživeo sve to, jer mi je on mnogo dobar prijatelj. Nadam se da će moj drug brzo da se oporavi. Žao mi je što neću igrati s njim u tandemu, jer smo super sarađivali, ali sam se uverio da Crvena zvezda ima još mnogo dobrih igrača i da će mi biti lako i sa njima. Borha, Lazović, Evandro, Dimitrijević… Svi oni mogu da daju pravu asistenciju. Moje će da bude samo da to koristim. Moraću! – svestan je Mezenga.

Повезане вести

4 comments

Leave a Comment