Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Буњевчевић: „Келхар и Саво донели искуство у задњој линији“

Одбрана Црвене звезде делује сигурније од како су у зимском прелазном року стигли Саво Павићевић и Дејан Келхар, репрезентативци Црне Горе, односно, Словеније. Дугогодишњи командант одбране нашег тима. Горан Буњевчевић, истакао је за „Журнал“ да је двојици искусних штопера потребно време, али је видљиво да су донели сигурност.

„Потребно је време да би се уиграли, што је већ видљиво: донели су искуство у задњој линији. Реч је о квалитетним играчима репрезентативне референце и, како утакмице буду одмицале, требало би да делују све убедљивије. А, да ли ће се о Павићевићу и Келхару, можда неком трећем, причати у негативном контексту или кукати кад напусте клуб зависиће искључиво од њихових игара. Мислио сам метафорично, као у моје време за Гораном Ђоровићем, потом за мном кад сам отишао у Тотенхем, па Видићем… Само, заборавља се битан детаљ: одбрану не чини задња линија и голман већ тим, почев од најистуренијих нападача. Не мање важан – генерација и свлачионица доносе победе, затим појединац“ рекао је Буња и посаветовао Звездине дефанзивце:

„Ништа нарочито, изузев да воде рачуна о најситнијим детаљима. Играње у Звезди изискује додатне напоре, с друге стране, минималне грешке. Тешко је доказивати се из кола у коло, може вас и најмање важна утакмица учинити трагичарем, непожељним у тиму. Али, и тад навијачи умеју да препознају и награде кад пружиш максимум, а изгубиш утакмицу. Све је, дакле, на њима, мада не бих отписивао Мартиновића и „малог” Крнету.“

Повезане вести

2 comments

martin bg феб 28, 2014 at 12:42

Mali Krneta, …. zelim ti brz oporavak od povrede PO MOGUCNOSTI VEC ZA jAGODINU.
Naravo i da sto pre pokazes ono sto umes i znas!!!
SAMO NAPRED ….TVOJA PREDNOST JE MLADOST I VOLJA DA NAMA DELIJAMA POKAZES DA
NE NOSIS DAJBE DRES SA BROJEM 6 !!

DELIJE UZ T E B E!!!

Reply
madmix феб 28, 2014 at 12:30

potpuno se slazem,toliko.

Reply

Leave a Comment