Moja Crvena Zvezda
Фудбал

Дарко Лазовић стоти пут у дресу Црвене звезде

На граници између критика и похвала, неретко оспораван, понекад чак и потцењиван. Неки су себи дали за право да кажу „Није играч за велике утакмице“. Међутим, популарни Лаза не поседује само фудбалске квалитете већ пре свега оне који су данас реткост, али и даље су на цени – људске. Данас ће Дарко Лазовић по стоти пут обући дрес Црвене звезде.

dareДарко је рођен 15. септембра 1990. године у Чачку. Фудбал је почео да тренира у родном граду, у екипи Борца. На „Маракану“ је дошао јуна 2009. године, али је праву шансу добио тек код Роберта Просинечког када је показао колико фудбалско знање поседује. Овај скромни младић увек је само својим играма привлачио пажњу јавности. Постигао је доста лепих голова, али Звездаши сигурно најбоље памте онај из априла 2012. године када је лопта завршила у мрежи вечитог ривала. Пре повреде је наступао прво за младу, а потом и за сениорску репрезентацију Србије. У мају прошле године Црвена звезда изгубила је дерби, титулу али и остала је на не тако кратко време без сјајног играча. Прогнозе нису биле оптимистичне али невероватна снага, жеља и упорност вратиле су Лазу на терен. Овог пролећа црвено-бели су добили највеће појачање. Већ при првом контакту са лоптом, Дарко је показао да је његово фудбалско умеће нешто што нико не може да оспори. Могао је до сада много пута да напусти клуб и крене стопама неких његових сада већ бивших саиграча. Ипак, остао је на „Маракани“ и наставио борбу за повратак трофеја у Љутице Богдана. Од данас Дарко Лазовић је члан тзв. „клуба 100“, а у историју Црвене звезде уписано је још једно велико име.

Дарко, желимо ти још много успешних утакмица у црвено-белом дресу!

Повезане вести

4 comments

ds мар 1, 2014 at 13:40

Nevezano za fudbal,bili smo pred potpison sa Marsalom ali oni ljigavci zaustavili transfer.Imamo jos dva dana,situacija nije nikako dobra pojacanje nam podhitno treba i to kvalitetno,a neki lijevi igrac.Zabrinjavajuce je ovo sto se desava,znate li ista,ima li nekih novih info.?

Reply
dexy122 мар 1, 2014 at 12:54

I onda da mi neko kaze kako je on bio Partizanovac pre nego sto je dosao u Zvezdu. Mozda i jeste, ali ima decko srce i lojalnost, a sada definitivno voli Zvezdu. Darko cigane, idemo do titule! 😀

Reply
Srba мар 1, 2014 at 12:26

Jubilej neka obelezi golom ili nekom asistencijom, pa da svi slavimo. Bravo Lazo

Reply
mariachi мар 1, 2014 at 12:15

Jos 100 meceva pa onda moze da ide 😀

Reply

Leave a Comment