Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Милијаш постигао 50. првенствени гол за Звезду

После 17 одиграних утакмица у првенству Србије, Црвена звезда је и даље лидер, захваљујући победи над Јагодином. У тријумфу пред препуним стадионом под Ђурђевим брдом, стрелци за тим Славише Стојановића били су Мрђа и Милијаш.

Ово је уједно капитену Црвене звезде био и 50. првенствени гол. Звездина десетка не жели у први план да истиче појединачне заслуге и учинак, већ све заслуге преписује својим саиграчима.

– Одиграли смо тешку утакмицу у Јагодини, и веома смо срећни што смо се у Београд вратили за освојена три бода. Наместило се тако да смо голове постигли на почетку и при крају првог полувремена. Нисмо дозволили противнику да створи превише прилика и успели смо да за разлику од утакмице са Јавором, контролишемо читав ток меча. Веома је битно да и у наставку не правимо падове у игри, већ да будемо концентрисани током свих 90 минута. Ова победа нам много значи на плану самопоуздања пред наставак првенства, с тим што не смемо да полетимо, већ морамо да наставимо да размишљамо само о првој наредној утакмици. Током припрема смо у међусобним разговорима истицали колико нам је битно да добро стартујемо, односно да забележимо тријумфе у прве четири утакмице. Од тог првог зацртаног циља, остварили смо за сада половину – рекао је Милијаш.

А да би тај краткорочни план, победе у прва четири кола, био у потпуности остварен, црвено-бели ће морати да победе и Напредак из Крушевца и Раднички из Крагујевца на Маракани.

– Морамо да побеђујемо. Очекују нас две тешке утакмице, за које морамо да се максимално добро спремимо и мотивишемо. Улог у овој полусезони је огроман, због чега мислим да нам то неће бити проблем, јер од наслова освајача националног првенства ни за кога од нас не постоји већи мотив. Дошли смо у ситуацију да сами одлучујемо о својој судбини, и уверен сам да имамо квалитет да задржимо прво место – изричит је капитен Звезде.

У последњих неколико деценија, ретки су играчи који су успели да скупе и 50 наступа за црвено-беле. Насупрот њима, Ненад Милијаш постигао је 50 првенствених голова за Црвену звезду, укупно 59 рачунајући сва такмичења.

– Не бих могао да издвојим ниједан гол посебно. Тренутно ми је најважнији и најдражи јучерашњи против Јагодине, јер смо захваљујући њему, уз гол Мрђе, освојили три бода. Сигурно да голови против вечитог ривала носе посебну тежину, и да њих навијачи највише памте. Међутим, мењао бих све постигнуте голове за победе Звезде до краја првенства. Фудбал није индивидуални већ екипни спорт, и захваљујем се свим својим саиграчима са којима сам играо, и са којима тренутно играм у Звезди на помоћи приликом постизања тих 50 голова.

Капитен Црвене звезде истиче да му лидерска позиција не доноси нови притисак, штавише, прија му поглед са врха табеле на остале конкуренте.

– Волим кад смо први, и не сматрам да то представља додатно оптерећење за нас. Мени лично је лакше када знам да све зависи од мене, а не од резултата конкурената. Остаје нам да задржиумо фокусираност и наставимо са добрим играма. Утакмица против Јагодине нам је седма узастопна победа у првенству, али се не задовољавамо тиме, већ желимо да и у наредних 13 кола, уколико је могуће, забележимо победе.

Повезане вести

4 comments

ПАПА ФРАЊА мар 4, 2014 at 11:36

НЕ НЕ ДАМО ТИТУЛУ ЗВЕЗДИ.ТО НАМ ЈЕ У АМАНЕТ ОСТАВИО ПРЕДСЕДНИК ТУЂМАН .

Reply
Teks Viler ceka titulu мар 3, 2014 at 15:53

Dzaja,Dule Savic,Sestic,Miha,Milijas…Zlatne levice!

Reply
Denis мар 3, 2014 at 13:14

Bravo Miki legendo. Vezni igrac a uprkos tome jedan od vodecih strelaca Zvezde. 59 golova od cega 50 u prvenstvu, je stvarno za pohvalu

Reply
Lazaris мар 3, 2014 at 11:20

Koji put?

Reply

Leave a Comment