Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда трећи пут у сезони савладала Лијетувос и однела +6 у Литванију, Боби доминирао!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у препуном Пиониру екипу Лијетувос Ритаса резултатом 88:82 (23:27, 22:14, 25:19, 18:22) и однели +6 у Литванију, на реванш који ће се играти за седам дана.

На самом почетку играло се поен за поен, а прву осетнију предност стекли су гости, након две везане тројке Омара Кука (16:21). Паласиос је на почетку био одличан у фази напада, али у одбрани није могао много против Бобија Марјановића, као ни касније против Рашка Катића. Литванци су форсирали своју игру, уз много шутева за три поена, што је одговарало Гецевичису, који је непрестано шутирао за три. Након 10 минута, уз велики број поена, 27:23 за госте.

У другој четвртини видели смо ревију промашаја у првих шест минута. Чини се да је Звезда могла да дође до осетније предности, јер су Литванци постигли свега два поена за шест минута, али се ни наш тим није прославио у фази напада, па је све што су црвено-бели урадили био мали преокрет и предност од пола коша. Након закуцавања Симоновића, Звезда је коначно дошла до +3, па је Петровић затражио тајм-аут. Тада су Бабраускас, Јеловац и Гецевичиус (3/6 за три) погађали са дистанце и успевали да одрже свој тим у игри. Међутим, у самом финишу, заиграла је Звезда јаку одбрану, из које су се изродиле две блокаде у једном нападу (Симоновић и сјајни Тејић), па је Бане Лазић у последњој секунди погодио из угла за три поена уз звук сирене, за +4 (45:41) на полувремену. Звезда је забележила чак 6 блокада у првом полувремену (Блажич и Тејић по 2).

Марјановић је након 20 минута имао 11 поена, Тејић 8, Нелсон и Блажич по 6, а Симоновић 5. Звезда је од почетка имала сјајну подршку навијача, који су испунили Пионир и ове вечери. 

У трећој четвртини, Звезда је била одлична у два наврата и две велике серије. Прво је тројкама Драгићевића и Лазића наш тим дошао до +11, серијом 7:0. Могла је Звезда и до +14, али је Тадија промашио за три. Међутим, након четири минута без поена, Сеибутис је погодио за госте и то је био увод у њихову серију. Уследиле су три изгубљене лопте Блажича за свега 20-ак секунди, па су Литванци успели да дођу до -1. Ипак, нова серија и нови одлазак Звезде на +11, поново тројком Драгићевића уследио је након добре игре Џенкинса и Тадије, да би у самом финушу наш тим сачувао стечену предност, коју је само мало спустио Паласиос једним погођеним пеналом, након дискутабилног фаула Катићу, другог у кратком временском периоду. На крају трећег дела било је 70:60.

Марјановић је имао 13, Драгићевић 11, а Нелсон 1о поена.

У четвртој четвртини одлично је играо Марјановић, који је на самом старту заменио Катића. Хватао је лопте под оба коша и поентирао, одржавајући на тај начин предност Звезде, која је износила 7-9 поена. Као и у другој и трећој четвртини, није било много поена у првој половини периода, па је виђено свега 13 поена за готово пет минута. Чинило се да је Звезди потребна још само једна серија налик онима из претходне четвртине како би дефинитивно решила питање победника, али и стигла до пристојне предности пред реванш. Тадија је и трећи пут донео Звезди двоцифрену предност (два пута је то чинио у трећем периоду), али је поенима Сеибутиса и Кука, након грешке Нелсона, она преполовљена за свега неколико секунди. Наставило се игром поен за поен, па се са +4 за Звезду ушло и у последња два минута. Нелсон је затим погодио само једно бацање, али је Боби офанзивним скоком и поенима донео +7. Затим су гости промашили два пенала, али је Кук ухватио лопту, а Сеибутис погодио за два.

До краја, Боби је погодио једном са пенала, Кук чувао време и из продора постигао поене након продора, да би Нелсон узвратио истом мером, а уз звук сирене, гости су промашили за три поена.

На крају, 88:82 за наш тим! Боби је био фантастичан, са 21 поеном, 5 скокова, 8 изнуђених фаулова, 3укл и 2 блокаде, за индекс 33! Тадија је убацио 16, а Нелсон 13!

БРАВО, ЗВЕЗДО!

IMG_1184

Еврокуп, 1/8 финала

Црвена звезда Телеком – Лијетувос Ритас 88:82 (23:27, 22:14, 25:19, 18:22)

Хала Пионир

Гледалаца: 7 000

Судије: Пизаро, Замојски, Фуфис

Црвена звезда Телеком: Ребић, Лазаревић, Лазић 6 (2/2 за 3), Блажич 6п, 5ск, 3ас, 5 изгл, Симоновић 7п, 4ск, Марјановић 21п, 5ск, 3укл, 2бл, 8 изнуђених фаулова, Катић 6п, 3ск, Тејић 8п, 4ск, Нелсон 13п, 4ск, 5ас, Џенкинс 5п, 4ас, Стојановић, Драгићевић 16п (3/8 за 3), 5ск. Тренер: Дејан Радоњић

Лијетувос Ритас: Бабраускас 3, Шешкус 13, Паласиос 13, Сеибутис 17, Гецевичиус 14, Орелик 6, Даудел, Лидека, Кук, Бенџиус, Сонгаила 8, Јеловац 8. Тренер: Александар Петровић

Прва четвртина (23:27)

Звезда је почела у петорци Нелсон, Блажич, Лазић, Тејић, Марјановић. Прве поене за наш тим постигао је Тејић, који је исправио промашај Марјановића, да би већ у следећем нападу Лазић фантастично блокирао једног играча гостију и подигао препун Пионир на ноге. Прве поене за госте постигао је Паласиос, да би Сонгаила донео и прву предност свом тиму. Погодили су и Марјановић и Блажич, који је сјајно закуцао, а ново изједначење донео је Паласиос, који је био заборављен на другој страни.

Орелик је са линије пенала донео ново вођство Лијетувосу, а Боби опет био бољи од својих чувара и погодио. Затим је Блажич украо лопту, фаулиран је у контри, а са линије пенала је био непогрешив за 10:8. Симоновић и Драгићевић заменили су затим Лазића и Блажича.

Паласиос је од 12 поена гостију постигао 8 у првих пет минута, али у одбрани није могао ништа против Бобана Марјановића. Омар Кук је са две тројке први пут одвео свој тим на +4 (18:14), на нешто мање од три минута до истека првог дела. Затим је и  Гецевичиус погодио за 3, а Блажич смањио на три разлике, да би нове поене са дистанце постигао Сонгаила. Литванци су наставили да играју игру из првог дела сезоне, са много шутева из даљине.

Боби је наставио да терорише Паласиоса и дошао до двоцифреног учинка на уласку у последњи минут прве четвртине. У последњих 60 секунди ушло се са резултатом 21:23. Орелик је у следећем нападу отишао на линију пенала и погодио оба пута. Погодио је Катић одмах након уласка у игру, а судије донеле једну у низу дискутабилних одлука у првих 10 минута, досудивши прекршај Симоновићу, иако су сви очекивали прекршај у нападу. И Јеловац се нашао на линији за слободна бацања и погодио оба, за нових +4 за Литванце.

До краја, промашио је Катић, а гости у последњем нападу нису успели да шутну на кош за 11 секунди.

Марјановић је имао 11 поена, Блажич 6, уз 2 скока.

Семафор: 5. минут: 10:10; 10. минут: 23:27

Друга четвртина (22:14)

У други део, Звезда је ушла у петорци Џенкинс, Блажич, Симоновић, Драгићевић, Катић. 

Прва два напада нису искористили ни један ни други тим, а затим је Симоновић погодио прву тројку на мечу за наш тим. Затим је уследило неколико неуспешних покушаја на обе стране, да би Сеибутис погодио у контри и постигао прве поене за госте у другом делу, у 14. минуту. То је натерало Радоњића да затражи минут одмора. Тајм-аут је уродио плодом, јер је Катић одмах погодио, за 28:29.

Гости нису искористили наредни напад, а Катић је потом погрешио и пропустио прилику да врати предност Звезди. Ни Лијетувос, који је за пет минута постигао свега 2 поена није успевао да дође до коша, али наш тим није искористио прилику да се резултатски одлепи у тим тренуцима. Чини се да је ово било право време да наш тим направи пристојну предност, узевши у обзир да Литванцима није ишао шут, који им је и најјаче оружје .

Коначно је на 04:44 до полувремена храбро прошао и погодио млади Тејић, да би Симоновић украо лопту и закуцао у контри, за вођство Звезде (30:29). Петровић је морао да затражи минут одмора.

Међутим, ни то није уродило плодом, јер је промашио Јеловац, али је наш тим изгубио лопту, па је Лијетувос постигао поене после готов пет минута. Затим је уследио промашај Нелсона за три поена, па је Гецевичиус убацио и своју трећу тројку на мечу и донео свом тиму 34:32, након мини-серије (5:0). Радоњић је морао да позове тајм-аут.

Тејић је у наредном нападу погодио, након асистенције Марјановића и донео изједначење. Ипак, Јеловац је опет погодио за 36:34. У следећа два напада, промашила су оба тима, а затим је Нелсон из продора погодио за два поена, уз фаул Кука. Промашио је додатно слободно бацање, које је поновљено због преступа гостујућег центра, па је Звездин плеј био успешан из другог покуашаја. Литванци су наставили да шутирају за три поена, па је Бабраускас погодио, али је Нелсон узвратио, својим шестим узастопним поеном. Катић је могао да донесе +3, али је промашио закуцавање у контри.

У последњи минут ушло се са резултатом 40:41. Тејић је завршио на линији пенала и погодио оба пута, за ново вођство Звезде од пола коша, па је Петровић на 35 секунди до краја затражио тајм-аут. Симоновић је изблокирао Јеловца на секунд до краја напада, затим је то урадио и Тејић, да би Бане Лазић погодио тројку у последњој секунди и заокружио серију Звезде од 5:0, за највећу предност нашег тима на овом мечу, 45:41.

Након 20 минута, Марјановић је имао 11 поена, Тејић 8, уз 3 скока, Нелсон 6п, 2ск и 3ас, а Блажич 6 поена, 4 скока и 2 асистенције. Симоновић је постигао 5, уз 3 скока.

Семафор: 15. минут: 28:29; 20. минут: 45:41

Трећа четвртина (25:19)

Наш тим је у трећу четвртину ушао у петорци Нелсон, Блажич, Лазић, Тејић, Марјановић. Прве поене постигао је Нелсон, након фантастичног продора. У претходном нападу, Боби је забележио још једну блокаду. Бане Лазић забележио је и своју другу тројку на мечу, доневши Звезди тако озбиљних +9 (50:41) на 07:27 до краја треће четвртине.

Први пут, наш тим је до двоцифрене предности дошао у 33. минуту, када је Тадија погодио након офанзивног скока и донео +11 (52:41). Могла је Звезда до +14, али је Драгићевић промашио за три. Гости поново нису могли да погоде кош, за четири минута нису погодили ни поен, а онда је судија свирао неспортску личну грешку Нелсону и омогућио Орелику да са пенала погоди први пут у четири минута за свој тим. Јеловац је смањио на на -7 (45:52), па је Радоњић затражио тајм-аут.

Одмах затим је Боби закуцао преко Јеловца, а Паласиос вратио поене. Блажич је изгубио лопту, украо је, а онда поново бацио Куку у руке, па је Гецевичуис погодио за три поена. Лош период Словенца кулминирао је и трећом изгубљеном лопту за 20 секунди, па га је Радоњић извео и на паркет послао Џенкинса. Уз то, Сеибутис је погодио уз фаул, не и додатно бацање, па су гости врло брзо од -11 дошли до -2. Тадија је могао да повећа вођство, али је линије пенала погодио само једном, за +3 (55:52), на четири минута до краја.

Јеловац је погодио са пенала оба пута и смањио предност Звезде на пола коша, да би Нелсон затим постигао нове поене уз звук сирене. Узвратио је расположени Сеибутис, и у тим тренуцима играло се поен за поен. Рашко Катић погодио је и на другој страни, па је поново било +3, а Сеибутис коначно промашио једно од два слободна бацања. Тада је Драгићевић погодио тројку и коначно одвео Звезду на пет разлике, а Џенкинс у следећем нападу донео коначно осетнију предност, 65:57! Петровић је био приморан да затражи тајм-аут на уласку у последњих 120 секунди треће четвртине.

Тако је Звезда другом серијом у овој четвртини (7:0 и 8:1) дошла до осетније предности. У наредном нападу, судије су досудиле споран фаул Катићу, а Кук погодио два бацања. Симоновић је узвратио поенима после офанзивног скока, након промашаја Џенкинса за три. У последњем минуту, Паласиос је промашио, а Тадија још једном погодио за +11 (70:59). У последњој секунди, нови дискутабилан фаул за Катића, који је Паласиоса послао на линију пенала, али овај погађа само једно, за 70:60 након 30 минута.

Семафор: 25. минут: 54:40; 30. минут: 70:60

Четврта четвртина (18:22)

Звезда је у последњих 10 минута ушла у петорци Нелсон, Џенкинс, Лазић, Драгићевић, Катић.

Последњи период почео је поенима Џенкиса, које је анулирао Паласиос, закуцавањем, да би затим погодио за три Омар Кук. Ипак, Марјановић, који је заменио Катића, погодио је након офанзивног скока и вратио +9. Као и у претходне две четвртине, није било много поена на старту. Промашили су гости у наредном нападу, као и Драгићевић одмах затим, али је Боби поново забележио скок у нападу, али је Лазић погрешио, па наш тим није још једном отишао на разлику већу од десет поена. То је искористио Сеибутис и из продора погодио за два поена.

Вратио је Боби и те поене, а онда је Гецевичиус погодио уз звук сирене смањио на седам разлике. Коначно је Звезда поново дошла до двоцифрене предности поенима Драгићевића, али је Сеибутис у наредном нападу некако убацио лопту у кош, да би Нелсон изгубио лопту, а Кук погодио за три поена. Тако је за само неколико секунди предност нашег тима преполовљена.

У наредном нападу, Драгићевић је промашио тројку, али је Звезда добила други напад, у којем је Нелсон промашио. Назадрживи Сеибутис затим је сјајно пробио одбрану Звезде и вратио свој тим у игру. Боби је потом погодио само једном са пенала. Занимљиво, Марјановић није имао скок у одбрани на читавом мечу, али је још једном Сеибутис постигао поене након продора, да би Тадија узвратио на исти начин. Могао је наш тим да увећа предност, али је Боби промашио са дистанце. Међутим, то је исправио Демаркус Нелсон, који је једном погодио са линије пенала, на 01:19 до краја меча, али је Марјановић исправио други промашај, погодио уз фаул и донео Звезди +7!

Том разликом ушло се у последњи минут, који је почео блокадом сјајног Бобија на Сеибутису. Исти играч промашио је оба пенала, али је Кук ухватио лопту и смањио на 85:80, на 45 секунди до краја. Боби је затим био половично успешан са пенала, па је Петровић на 34,6 до краја затражио тајм-аут, при резултату 86:80.

До краја, Кук је чувао време и погодио у последњим секундама напада свог тима из продора, да би Нелсон узвратио на 1,3 секунде до краја.

Семафор: 35. минут: 76:67, 40. минут: 88:82

Повезане вести

80 comments

Звезда шампион! мар 6, 2014 at 15:04

Солидна партија,мислим да смо много бољи од Литванаца.Јел Липовиј има право наступа у реваншу ❓ (ја мислим да не).

Reply
Бранимир мар 6, 2014 at 16:42

Нема уопште право наступа у Еврокупу.

Reply
ds мар 6, 2014 at 10:03 Reply
Homer мар 6, 2014 at 07:20

ja ne vidim svrhu postojanja Simonovića. Čovek totalni promašaj! On jedino što je uradio sinoć je ono skakanje ispred tribine sa navijačima i slavlje kao da smo ušli u finale!!! može li neko od vas da zamisli Simonovića u nekoj drugoj ekipi koja igra evroligu??? npr u realu,efesu,feneru,makabiju,pao,olimpiakosu…. msm čovek je totalno van sebe i svake priče!!! ja sam skroz razočaran njegovim partijama u poslednja dva meseca….on je u stanju da izgubi loptu a da ni korak jedan ne napravi,mene to izluđuje……prolaze u odbrani pored njega kao pored stuba i odmah usledi faul i …..kad dobije loptu ukopa se u mestu i dok razmisli kome da je prosledi prođe 5 sekundi!! pa ume li on da je spusti na zemlju,da napravi korak dva,jbt…. pa da smo primili onu trojku na kraju zbog njega ja bih odlepio…..

Reply
Kastro мар 6, 2014 at 09:31

Bez uvrede ali vidi se da si kosarkaski laik. Covek je uz Lazica najbolji defanzivac, cuva igrace od 2-4. Perfektan je u odbrani, sinoc 7 poena bez promasaja iz igre i 5 skokova, sto i nije los ucinak. Ne moze svaki igrac redovno da postize 15ak poena, onda bi davali po 150 poena na mecu. Daj malo objektivnije gledaj ako je ikako moguce

Reply
Homer мар 6, 2014 at 11:21 Reply
Kastro мар 6, 2014 at 18:50

Homer ne razumes se u ovaj sport i to je cinjenica. Shvati da se lik trosi u defanzivi vise nego ikada. I kojih 15 poena preko njega, kada covek stalno preuzima. Cuva igrace od 2-4, shvati malo. Covek svoj posao odradjuje veoma dobro, mada stoji da ga sut ne sluzi bas najbolje

Reply
Homer мар 7, 2014 at 06:59

troši se jer trči u krug kao muva bez glave,skakuće ispred igrača i pravi faul čim ga igrač pretrči ! ne bih ulazio u stučnost nas dvojice ali sledeći put obrati pažnju na njegovo kretanje i kompletan učinak na utakmici. Totalno beskoristan….. ubode tek po neki šut,više izudara onu jadnu tablu nego što nam znači, deli neke savete igračima a onda preko njega primimo koš….. o stučnosti drugi put…..

IgorNbGd мар 6, 2014 at 11:41

A što je prošle godine davao trojke u zadnjim sekundama u barem 4-5 utakmica to ništa? Biće to ok… I Lazića su svi kritikovali pa se tek sada konkretno vidi njegov učinak kad su svi počeli da pričaju o njemu, posle onih 24 poena…

Reply
Homer мар 6, 2014 at 12:50

evo oveko to izgleda ( Simonović ) u januaru i februaru :
czv-igokea 93:58 M.Simonović 18 min / 14 poena 4/7 za tri
czv-bilbao 105:87 M.Simonović 20 min / 12 poena 4/6 za tri
radnički-czv 73:78 M.Simonović 23 min / 9 poena 3/4 za tri
nižni – czv 86:75 M.Simonović 29 min / 5 poena 1/6 za tri
czv-olimpia 87:62 M.Simonović 23 min / 3 poena 1/2 za tri
czv-panion.84:64 M.Simonović 33 min / 18poena 4/7 za tri
solnok-czv 72:77 M.Simonović 32 min / 2 poena 0/6 za tri
panio.-czv 66:78 M.Simonović 32 min / 13 poena 3/6 za tri
czv-buduć. 74:64 M.Simonović 23 min / 5 poena 1/1 za tri
bilbao-czv 81:85 M.Simonović 33 min / 2 poena 0/2 za tri
cedev.-czv 68:64 M.Simonović 26 min / 7 poena 2/5 za tri
czv-nižni 74:78 M.Simonović 34 min / 4 poena 1/5 za tri
czv-partizan 63:57 M.Simonović 20 min / 4 poena 0/1 za tri
mega-czv 86:98 M.Simonović 22 min / 1 poen 0/4 za tri
czv-ritas 88:82 M.Simonović 23 min / 7 poena 1/1 zatri
znači na 15 utakmica 25/63 za tri što bi bilo 1.6 trojki po utakmici !!! to je realnost a ono što mi doživimo kao osećaj kad je on ubode je nešto drugo

Reply
NCZ86 мар 7, 2014 at 19:57

covece pa simonovic je sinoc odigrao katastrofalno….. dva zicera je dao litvancima a o neidejnosti u napadu da ne pricamo ..homer svaka cast objasnio si 😉

Reply
Dača мар 6, 2014 at 13:15

Svaka cast za komentar, Simonovic se definitivno pogubio ove sezone…neki ga vade na odbranu ( a sinoc trojke letele preko njega), a zaboravljaju da je on upravo doveden da postize tih 15-20 poena po mecu…inace onoliko tabli i promasaja (air ball) u zivotu nisam video, koliko od Simonovica samo ove sezone…

Reply
aaa мар 6, 2014 at 03:24

navijanje me redovno razocarava u poslednje 3,4 god. Sve to lepo izgleda sto kaze aca trica ali po mom misljenju fali ona euforija , pozitivno ludilo , da kada protivnik vidi tribinu pomisli ovi nisu normalni i pocne da se oseca neugodno a ne da pomisli lep ambijent.Svaka cast na pobedi , mogli smo bolje mnogo poklonjenih lopti.

Reply
Fringe мар 6, 2014 at 01:14

Zanimljiva i vrlo dinamicna utakmica. Najbitnije je da smo po treci put pobedili Ritas, ali +6 je negde egal za revans. Iskreno mozemo mnogo bolje i ko sto neko rece, ako odigramo za 20% bolje od veceras, sto realno mozemo, jer je falio ucinak Djenke i Blazica, smesi nam se sledeca runda. Svaka cast na borbi i pobedi i idemo dalje. Sve pobede do kraja i ja cu biti zadovoljan. 😆

Reply
Blejk мар 5, 2014 at 23:36

A možda i nije loše da se ne trošimo više u EK, nego da se spremamo za F4 ABA lige. Jedina dobra stvar je što se Bobi vratio (ovo mu je prva dobra utakmica otkad sam ja otišao). Navijanje dno dna. Pun Pionir, trebalo je sve da se sruši od buke, a ono jad i beda.

Reply
Spartanac мар 6, 2014 at 00:32

Dobro….pazi…ti dok si bio tu je bila druga prica…..znas ono kad se ti dignes za trojku….ali dobro…..valjda ti je ok u Francuskoj……

Reply
Blejk мар 6, 2014 at 01:46

Ono, OK mi je, ne mogu se požaliti, dobra je liga, dobra i redovna plata… ali Beograd je Beograd…

Reply
Fornicator мар 5, 2014 at 23:18

Loše izdanje naših ključnih igrača, ali možda je dobro što se to desilo u najmanje bitnom trenutku. Sada je jasno koliko bi opasno bilo u polufinalu ABA lige ostati bez učinka Dženkinsa i Nelsona. Obojica su u padu forme već neko vreme, ali to je najmanje njihova krivica. Mora se tražiti neka rezervna varijanta u igri, i spremati dodatne akcije (kao što radi groblje svake godine pred rasplet sezone). Ne smemo mi da budemo iznenađeni, nego mi moramo iznenaditi druge.

Reply
cz мар 5, 2014 at 23:52

Tacno tako..

Reply
Spartanac мар 6, 2014 at 00:35

Polako sa padom forme Nelsona……covek je vec duze vreme najbolji igrac.Dzenkins je u malom padu….ali nema veze Jaka igra dobro….kada bi svi igrali najbolje sto mogu davali bi smo 130 poena.Dakle zato smo i jak tim…..JER SE FORME ROTIRAJU!!!!!!Jel Kad je jesanas Bobi dominirao igro lose Rasko…..jel od Nove igra Rasko dobro a Bobi lose……i tako sve svi rotiraju,to je regularno stanje,a za akcije se slazem!!!!!

Reply
Fornicator мар 6, 2014 at 01:35

Tačno je, kod Nelsona je problem više fizički, jer ga stiže ogromna minutaža koju ima, inače nemam mnogo da mu zamerim u samoj igri.

Reply
cz мар 6, 2014 at 09:59

Bas tako,Nelsonu se nema sta zamjeriti vec dugo vremena je jedan od najboljih.Sa dolaskom novog igraca koji moze cini mi se i plej da bude,nadam se da ce ga Radonjic i tu iskoristiti odmoricemo Nelsona,i ne trositi Djenku na prenos lopte vec ga pomjeriti na njegovu poziciju.Ugl bez njih dvojice ce tesko biti u finalima nadam se da ih taj pad nece jos vise zahvatiti jer Nelson je po meni najbitniji igrac.

Reply
belocrkvani...... мар 5, 2014 at 22:59

i pored ne bas sjajne igre bitno je da smo pobedili +6 nije ni malo,a nije ni mnogo taman je,da nam drzi koncetraciju svih 40min.u litvaniji,za 20%bolja odbrana i prolazimo dalje.navijanje veceras ocajno,posebno 4 cetvrtina,stvarno sramota,prisutan sam vec 11godina na tribini i mogu reci da vec par godina nesto ne stima na sipkama,kad se setim navijanja protiv odenzea,pa psv,jang bojs,ovo danas je smesno,bas smesno…

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 5, 2014 at 22:57

citam komentare o Djenki…hm…i svi mi davali minuse a dosli na moje reci..odigra 4 utakmice sa 2-5 kosa i petu utakmicu da 12…to je ispod proseka i jako lose…j*ebes igraca kad zabrlja 4 utakmice a petu postigne 2 trojke…

Reply
pera мар 6, 2014 at 06:32

Lupaš šta je danas nije bilo Radenovića i vi opleli po sledećem. Na red došli naši Američki igrači. Ovo dva igrača Djenka i admiral su verovatno najbolji stranci na ovim prostorima. Pogrešna postavka je bila u četvrtoj četvrtini na protrčavanja nižih Ritasvoih igrača mi smo morali da postavimo zonu i propala bi ideja Ace sa bržom postavom jer bi ih postavili na šut za tri poena što je prolazilo i nije prolazilo ali bi ostala velika prednost. To je moje mišljenje a hvala timu za pruženu partiju opet se pokazalo da smo mnogo jaki ove sezone. Uvek neko drugi više da a takav tim je najteže dobiti jer nema prave taktike. Ovog puta treba pohvaliti malog Tejića koji polako izrasta u igrača koji kad bude malo sigurniji u sebe a to se postiže većom minutažom tera trenera da je u timu. Tadija odličan i gospodo ovo izgleda sve ozbiljnije uz Radenovića i Mitrovića ovo je respektabilan tim za velika dela.

Reply
Homer мар 6, 2014 at 07:06

pričaš gluposti

Reply
Homer мар 6, 2014 at 13:56

hehehehe moj kom se odnosio na kom „krvavi zvezdaš-DE“ a i on i ja popismo gomilu minusa hahhaha….

Reply
Бранимир мар 6, 2014 at 16:39

Зато што су Звездаши префињени па аутоматски реагују на говор који одскаче из оквира коректног комуникеа.

Reply
marko мар 5, 2014 at 22:32

solidna pobeda i partija verujem u prolaz..drago mi je zbog bobija..djenka ce se vratiti kad bude potrebno..mislim da radenovic nema mesta u 12..tadija luka i tejic a na ovog samo trosimo pare..

Reply
Mani мар 5, 2014 at 22:07

U revansu ako bude 10, 20% bolja igra od ove veceras prolazimo sigurno…

Reply
Galis мар 5, 2014 at 22:01

Kako je moguce onakvo navijanje u zadnjoj cetvrtini kad smo im najpotrebniji. Bruka. Prvo smo navijali samo kad vodimo, sad samo kad vodimo vise od deset razlike. Sta je sledece? Ova garnitura posle Savije nema pojma. Ne umeju da animiraju navijace pa to ti je.. A rezultat? Kako smo otvorili utakmicu, rezultat je super.

Reply
Marko мар 5, 2014 at 22:14

Slazem se..Nismo ni mali dio onoga sto smo nekada bili,sto se navijanja tice,dolazaka na utakmicu i slicno

Reply
ја мар 5, 2014 at 22:18

Slazem se, mnogo lose navijanje i izbor pesama, zvizdanje itd. Kad smo igrali u EL mislio sam da poboqsavamo navojanje kao fudbalski navijaci jer nije isti ritam i na klosarci, ali ovo je lose. A posebno me nervira ovo „pevanje“ naseg kola,

Reply
NCZ86 мар 5, 2014 at 22:38

meni bas izgleda super uzicko kolo 😀 … ali stvarno sve losije navijamo , sve manje energije bucnog navijanja ,skakanja kao da leba nismo jeli a nekad smo mogli na sipkama da vidimo vrsac,bor,petrovgrad …. itd sad samo nis i novi sad sa strane jel to ostale ekipe nemaju svoje trasnparente ili vodje sa severa ne daju da ovi stavljaju …

Reply
Galis мар 6, 2014 at 00:44

Stvarno smorise. Od izbora pesama, tempa, do duzine pevanja istih. A i ko im pise pesme..Georgijev mozda. Sve neka patetika. „Cekam titule tvoje“,“volim te i da si zadnja“,“ i kad gubis ja te bodrim“, sve neke u tom fazonu. Jos da obrade „Titanika“ pa da kompletiramo. Pa dizanje ruku svakih tri minuta, i cekanja da ih svi podignu. A tek duzina pevanja jedne pesme. Gubimo…pevamo jednu pesmu, preokrenemo…jos uvek pevamo istu pesmu…pobedimo..jos smo kod te pesme. Misljenja sam da valjda prvi put od nastanka Delija treba bojkotovati sipku, jer ovo vise nema smisla. Decenijama smo gradili reputaciju a ovi ce da je raskrcme samo tako. Ja dok ne napuste sipku necu navijati..a dolazicu!

Reply
Fornicator мар 6, 2014 at 01:39

Galis, bravo za komentare navijanja – većih antitalenata od ovih se na šipku nije pelo. Pevamo tužbalice celo vreme, uopšte se ne prate zbivanja na terenu pa samim tim i ne pomaže timu, a poslednju četvrtinu prećutasmo skoro celu?! Umesto da se Litvanci us.ru u gaće, igrali su kao kod kuće…

Reply
mariachi мар 5, 2014 at 22:40

Sta ocekujes od krimosa? Djenka izgleda dobio traumu od susreta sa njima 🙄

Reply
sof мар 5, 2014 at 21:55

Битна је победа, али смо доста лоше играли.
Па ми смо имали више шутева за 3 него Литванци који су познати по томе.
Бобинатор одличан, Тејић је у првом полувремену од свих наших играча имао најбољи онај статистички +/- , Тадија у првом п. криминалан у другом добар. Јака и Ђенка баш лоши.
Симоновић апсолутно срамотан на обе стране терена. На крају је хтео да му Радоњић лупи шамар јер је Сеибутиса оставио самог на шуту за 3 у последњем нападу.

Reply
Iznogud мар 6, 2014 at 01:06

Sto je Simonovic bio sramotan. Nije imao promasaj iz igre i drugi po broju skokova. Covece shvati da ne igraju samo oni koji postignu 15-20 poena

Reply
pera мар 6, 2014 at 06:41

Nekima ne vredi objašnjavati već crtati da se ovde radi o ekipnom sportu da svaki igrač ima svoj zadatak i u odbrani i u napadu da bi se dobila utakmica. Ovo su iskusni igrači i oni samo ispunjavaju zadatu igru. U jednoj utakmici jedan da više u drugoj drugi igrač. Bitno je da se naglasi gospodo da je ovaj tim ove sezone malte ne nepobediv i nabrojte mi 5 klubova u Evropi koji su više utakmica dobili na sve strane gde se takmiče a ne zaboravite da neki igraju domaće malte ne amaterske lige. Što se mene tiče ovo je tim koji zaslužuje jedino jaču tribinu od ove sadašnje jer momci daju sve da dobiju. Ispade pravilo da uvek neko drugi iskoči ali taj kvalitet bi svaki trener voleo da ima.

Reply
pera мар 6, 2014 at 06:46

Da dodam lepo je što je mali Lazarević dobio šansu da sedi na klupi na ovoj utakmici ali to bi trebao dobiti i Daskalović recimo, ma ljudi imamo najbolju školu košarke u Evropi samo treba pametno uvoditi klince u tim. Ako je tačno da na kraju sezone stižu i Novak i Jokić pa šta ste drugo hteli Zvezdaši. Podrška timu.

Reply
Бранимир мар 6, 2014 at 16:32

Потпуно се слажем. Треба тако размишљати. Тим ће доживјети неке корекције и то ме много не брине. Али, трибина, која жуди за инфузијом, то ћемо тек да видимо.

Reply
Homer мар 6, 2014 at 07:15

ja ne vidim svrhu postojanja Simonovića. Čovek totalni promašaj! On jedino što je uradio sinoć je ono skakanje ispred tribine sa navijačima i slavlje kao da smo ušli u finale!!! može li neko od vas da zamisli Simonovića u nekoj drugoj ekipi koja igra evroligu??? npr u realu,efesu,feneru,makabiju,pao,olimpiakosu…. msm čovek je totalno van sebe i svake priče!!! ja sam skroz razočaran njegovim partijama u poslednja dva meseca….on je u stanju da izgubi loptu a da ni korak jedan ne napravi,mene to izluđuje……

Reply
NCZ86 мар 5, 2014 at 21:47

Cestitke na pobedi .. ali treba biti realan i reci da smo lose odigrali ovu utakmicu … posebno gresku u dodavanju lopte katastrofalno ko amaterska eki[a 10 lopti smo im prodali za kontranapad..

Reply
Samo ti мар 5, 2014 at 21:47

Bravo Zvezdo!
Svaku utakmicu je neko drugi mec viner sto je odlicno.
Bolji smo..sada prvo Krka pa onda I tamo da ih dobijemo.

Reply
perica мар 5, 2014 at 21:44

OSTAJE NADA sto je vazno , ne verujem da spolna linija moze gore od ovoga.
nelson,djenka, jaka,jako losi i naravno dzej tj katic.
MORA BOLJE a pomenuti bice na nivou
IDEMOOOO DALJEEE

Reply
Levi brisac мар 5, 2014 at 21:43

Pobeda sa 6 razlike nije losa uopste!!! Neznam dali mi se cini ali otkako su ona dva m*jmuna napala Dzenkinsa decko je dezorijentisan skroz,od tada totalno van forme.Nadam se da gresim!!!

Reply
cz мар 5, 2014 at 21:48

Kad skontas,od tada njegova igra i jeste losija ali nadam se da nije to u pitanju.Bilo bi uzasno da jeste, jer ja od Djenke ocekujem mnogo bolju igru,a ne samo jednu cetvrtinu dobru

Reply
Levi brisac мар 5, 2014 at 22:57

Daj boze da gresimo!!!

Reply
MILAN KG мар 5, 2014 at 21:40

licno mislim da mozemo do polufinale a posle jako tesko uniks je jak ko zemlja i valensija. samo napred kokak po korak

Reply
Бранимир мар 6, 2014 at 16:27

Уникс нас чека у самој завршници. Зато, гурај докле можеш.

Reply
Blejk мар 5, 2014 at 21:33

Što jeste jeste, bale, bio si u pravu. Da je drveni bio na terenu, otišli bi na revanš sa -6 umesto +6.

Reply
Delija mp мар 5, 2014 at 21:40

Vratila tvoja mama sa kamatom Bele!!!

Reply
Delija mp мар 5, 2014 at 21:45

Obracas se klubu koji volim,kao i vecina.I igracima koji su zasluzili sve pohvale.koji nesto rade i koji su uradili u zivotu,vredjas ljude koji daju svaki deo sebe za ovaj klub.Takvima nije mesto na nasem sajtu

Reply
ACA мар 5, 2014 at 21:30

Svaka cast momcima na pobedi. Tadija sjajan, kao i Bobi. Blazic dosta los veceras, ali se njemu nema sta zameriti, uvek daje sve od sebe. Raduje partija Tejica. Imamo solidan rezultat, verujem u prolaz. Idemo dalje!

Reply
Iznogud мар 5, 2014 at 21:46

Ne kontam cemu minusi. Sta je to momak pogresno napisao?

Reply
mariachi мар 5, 2014 at 22:43

misevi osetili sir!

Reply
Црна Гора ЦЗВ мар 5, 2014 at 21:29

Dobar rezultat.

Reply
Бранимир мар 6, 2014 at 16:26

‘Нако!

Reply
cz мар 5, 2014 at 21:27

Veceras jedino na nivou Tadija i Bobi,koji se vraca kao i Tadija.Bez Jake koja je pokretacka snaga tima,Djenke pa i do sada sa vecim greskama Nelsona dobro se i zavrsilo.Mene od svega najvise zbrinjava katastrofalna igra Simonovica,kao i to sto imamo skracenu rotaciju i licne nam mogu dosta odmoci u nastavku.Igra nije bila zadovoljavajuca,i napad i odbrana uz dosta gresaka ali kada pogledamo citavu situaciju ko je sve nedostajao dobro se i zavrsilo.Ono sto bi ja volio da se desi a to je eksplozija igre Djenke dolaskom novog igraca,i pomjeranje na njegovu pozicij.Za mene nije dovoljno da on u jednoj cetvrtini pogodi dve trojke,ima neki prodor naravno u bitnim je to trenutcima uvijek bilo ali nadam se njegovoj malo boljoj igri tokom citavog meca a ne samo u jednoj cetvrtini da neko ne shvati pogresno nije on Lebron,niti moze na svakoj tekmi dati 15,20 koseva li nekako fali jos bolja njegova igra

Reply
MILAN KG мар 5, 2014 at 21:43

zasto te brine igra Simonovica on neigra osim sto ceka povratni pas da bih sutnuo za tri tako svako od nas moze da igra.

Reply
Kastro мар 6, 2014 at 09:34

Ako ti Milane tako mozes igraj onda bar za FMP pa te mozda i prebace u Zvezdu ako ti tako mozes, muka mi je od strucnjaaka poput tebe. Ne kontas ocigledno sta znaci kolektivni sport. I sta znaci uloga na terenu.

Reply
Бранимир мар 6, 2014 at 16:25

Милан је очигледно мислио на игру Симоновића у нападу, у чему је у потпуности у праву. Ипак, Симоновић ове године игра врло добро у одбрани и ја сам, када је он у питању, кориговао свој став, који је био врло ригорозан.

Reply
Delija mp мар 5, 2014 at 21:27

Raduje tvoju mammu sto ne igra,bu*alo jedna.
Alo ,koga sve pustate da komentarise,banujete bre ove bolesnike!

Reply
Delija mp мар 5, 2014 at 21:39

Cini mi se da je Bele najveci ma*turbant,koji nije video pi*ke,jedino na filmovima,pa mu sada smetaju svi zivi.Desanka sakic,ljubav tvog zivota.Together forever in love ,a hahaha

Reply
Delija mp мар 5, 2014 at 21:42

Bake probaj ma se umnozavas sa tvojim idolom Vujosevicem,prica tvog zivota 😛

Reply
Iznogud мар 5, 2014 at 21:21

Moglo je i moralo bolje, ali najbitnije je da smo pobedili. Verujem u prolaz dalje. U poslednje vreme osporavani Bobi, Tadija, pa i Simonovic igrali dosta dobro, pogotovo Bobi koji je bio odlican. Tejic takodje jako dobar. Blazic odigrao jedan od najlosijih meceva, mnogo izgubljenih lopti, ali nema mu se sta zameriti ne moze ni on uvek biti na nivou.

Reply
Delija mp мар 5, 2014 at 21:20

Mogli smo i bolje poslednju cetvrtinu,makar da ej ostalo +10.Ali ok,Bobi se probudio,20 poena,3 ukradene lopte.Mislim da ih prolazimo,Radenovic kada se oporavi,Teic nije lose odigrao.Kada se vraca na teren Mitrovic,on je trebao koliko se secam da pocne vec da igra?

Reply
Fornicator мар 5, 2014 at 21:19

Šteta. Nije ni loš rezultat toliko, ali s obzirom na lošu igru Ritasa, večeras smo mogli da rešimo pitanje prolaza.

Reply
d мар 5, 2014 at 21:17

pitanje za ove sto ga d.uvaju radonjicu…jel to ta cuvena odbrana tog kosarkaskog maga.

Reply
Delija mp мар 5, 2014 at 21:25

Od*ebi ma*muncino nikad zadovoljna!Idi kod Duleta svinje koji sa onim igracima strepi za prolaz na F4 aba lige gde smo mi vec obezbedili prvo mesto.A on ima podrsku ,Radonjicu prebacuju degeneriuci koji u zivotu nista u svom zivotu nisu uradili. Vazno je da smo pobedili,verujem u prolaz,Bravo momci

Reply
Delija mp мар 6, 2014 at 15:46

Bele idi trpaj koze i svinje ispred tvoje kuce,to je jedino sto mozes da je*es.

Reply
БруталноРеалан мар 5, 2014 at 21:01

Провали Бобија мачку како се фазонир’о.

Reply
cz мар 5, 2014 at 20:52

Skraceni u rotaciji,a znamo koliko je nama bitna igra i energija i Jake i Djenke kojih veceras i nema,kada sve to pogledamo dobro nam i ide naravno da mora bolje prvo poluvrijeme sa dosta gresaka,nervira me onako brzo gubljenje +11 ali idemo u 4/4 sa dobrom razlikom…POBJEDA!

Reply
ds мар 5, 2014 at 20:37

Jooo Jaka,volim te ko brata ali veceras ti ne ide.Daj Radonjicu uvedi Djenku

Reply
cz мар 5, 2014 at 20:35

Dobro krenemo,pa stanemo.Kao sto komentator kaze mi imamo dosta glupih gresaka,Jaki nije vece definitivno

Reply
Blejk мар 5, 2014 at 20:27

Dosta loše poluvreme. Primili smo puno lakih poena, a ispromašivali se na drugoj strani. Srećom, ni oni ne igraju dobro. Desetak razlike bi bio sjajan rezultat, s obzirom na to da mnogi očigledno nemaju svoje veče.

Reply
cz мар 5, 2014 at 20:21

Da je dobro,nije! Prva stvar skraceni smo u rotaciji,to nam odmaze a takodje i cinjenica da vecinu poslednjih i bitnih utakmica igraju Jaka,Djenka,Nelson,Katic i Tadija varira od utakmice do utakmice.Pa kada ne ide nekome od navedenih kao Jaki koji je u prosloj utakmici podogio 5 trojki a u ovoj nista nemamo na koga da se oslonimo.U nekoj utakmici cemo pogoditi 10 trojki a u jednoj sve promasiti ali ajde.Bilo je i bezbroj utakmica gdje sam gledajuci nas napad cupao kosu,nekako izgleda mi na silu sve prodori ili asistencije za centre,moramo se bolje kretati i asistirati jedni drugima.Takodje ono sto sam primjetio je dan cim primimo neke lake koseve,odnosno odbrana tanka nervozni smo i u napadu,mora se reket bolje braniti ne kontam zasto Radonjic cesce ne koristi zonu,opet dosta izgubljenih lopti i ne kontrolisemo skokove e i toga u jednoj ima u drugoj nema pa se nekad tacno zapitas sta ako budemo ovako igrali u nekom finalu.Ali vjerujem u pobjedu

Reply
Fornicator мар 5, 2014 at 20:11

Previše grešaka u prvom poluvremenu, ali ima još puno da se igra. Ne treba jurcati bezglavo, igraju se dva meča i večeras se ništa neće rešiti koji god rezultat da bude. Tejić odličan!

Reply
ds мар 5, 2014 at 19:56

Zna li ovaj Radonjic da postavi zonu,jbt setaju se kroz reket,skok,izgubljene lopte,malo asistencija time i previse gresaka u napadu.

Reply

Leave a Comment