Moja Crvena Zvezda
Звездине легендеФудбал

Džaja još uvek dribla

Legenda Crvene zvezde, ali i naše zemlje, fudbalski majstor, odličan funkiconer i pre svega ljudina Dragan Džajić, još uvek se bori sa sudijama(ovoga puta ne na terenu), a po svemu do sada viđenom, zaključak je samo jedan – ne mogu mu ništa! Baš kao i onda…

Već dosta dugo traje ceo cirkus oko hapšenja Džaje i potpuno je neverovatno da niko od tih ljudi koji su se usudili da urade tako nešto, nemaju ni malo obraza i morala da prekinu bar sada. Čovek koji je rešetao mreže protivnika na terenu, ima tretman kao neki tamo kriminalac, koji je rešetao iz oružja. Zašto? Zato što je to u interesu nekog sa vrha, a taj neko verovatno i sam ne zna šta je želeo. Možda i zna, ali je očigleno loše procenio situaciju. Verovatno su oni celom pričom hteli da okrive Džaju za loše finansijsko stanje u Zvezdi i okrenu armiju navijača protiv njega, ali im nije uspelo. Pa su onda krenuli razni pritisci, odluke suda na štetu Dragana, iako nije postojao nijedan jedini dokaz, sve kako bi se loptica sklonila iz dvorišta Višeg suda.

Tako je danas Apelacioni sud poništio odluku po kojoj se Džajiću i ostalim optuženima oduzima imovina, jer su je stekli krivičnim delima. Ta odluka se odnosi na Dragana Džajića, njegovu suprugu Branislavu Džajić, bivšeg finansijskog direktora Vladimira Cvetkovića, sekretara kluba Miloša Marinkovića i članove njihove porodice.

„Sud za svoje zaključivanje da se radi o imovini koja je proistekla iz krivičnog dela nije dao dovoljno jasne i obrazložene razloge, a oni koji su dati u obrazloženju su nerazumljivi u velikoj meri i paušalni, te bez obzira na to što se radi o privremenom oduzimanju imovine, rešenje se nije moglo ispitati zbog čega je isto moralo biti ukinuto“, stoji u saopštenju Apelacionog suda.

Tužilaštvo je prethodno oduzelo više stambenih objekata, vozila, zemljište, ali i najgore od svega stavila ljagu na njihova imena koja će jednog dana morati da se spere. Javno hapšenje čoveka koji sada ima 65 godina i stavljanje lsiica kao da je najgori kriminalac, moraće se opravdati, a ukoliko ne budu uspeli u tome verovatno će ih čekati kontra-tužba od Džajićevog tima advokata. Upravo kako njegov tim kaže cela optužnica nema onsova, a oduzimanje imovine je nepravedno, jer je Dragan u svojoj dugoj karijeri(kao igrac i fukcioner) zaradio nekoliko puta više, od onoga što sada poseduje u imovini.

„Ne priznajem krivicu. Nisam kriv i ništa nezakonito nisam uradio. Sve sam radio po zakonu i ničije pare nisam uzeo“, rekao je Dragan Džajić na sudu u januaru ove godine, na početku suđenja. Ova tri funkcionera terete se da su zloupotrebom službenog položaja prisvojili 5,1 miliona evra, osam i po miliona nemačkih maraka i dva miliona američkih dolara od transfera četiri fudbalera Crvene zvezde(Gorana Drulića u špansku Saragosu – 5,1 milion evra, Zorana Njeguša u Atletiko Madrid – 3,5 miliona maraka, Perice Ognjenovića u Real Madrid – 2 miliona dolara, Ivana Dudića u portugalsku Benfiku – 5 miliona nemačkih maraka).

Lomio si kičme svima, slomićeš i njima!

 

Повезане вести

16 comments

Leave a Comment