Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши победили Војводину, Петковић бројао до 43

У последњем колу регуларног дела сезоне, Црвена звезда је победила екипу Војводине НС семе резултатом 3:2 (25:20, 26:28, 25:27, 25:23, 17:15). Наш тим је обезбедио прво место пред плеј-оф у прошлом колу, а Војводина је осигурала треће место, па је овај меч био лишен такмичарског значаја, али и поред тога, утакмица је представљала празник одбојке, после много преокрета наш тим је био успешнији, и права је штета што није више гледалаца присуствовало овом мечу. Оно по чему ће сигурно остати упамћена ова утакмица јесте невероватан учинак Петковића који је постигао 43 поена (рекорд овогодишњег првенства).

Први сет:

Наши одбојкаши одлично отварају меч, Петковић је одлично сервирао, па је при резултату 5:1 противнички тренер био приморан да затражи тајм-аут. Пред одлазак на први технички тајм-аут, Црвена звезда води са 8:5. Након тога се играло поен за поен, а затим Војводина прилази на поен заостатка (10:9). Наши се враћају на +3 (14:11), а на други технички тајм-аут одлазе са два поена предности. Црвена звезда поново долази до четири поена предности (19:15), па тренер Војводине поново тражи тајм-аут. Играло се поен за поен до резултата 21:17, када Петковић доноси и пет поена предности, Стоиловић наставља серију ас поеном (23:17). Црвена звезда долази до шест сет лопти, трећу користи и води са 1:0 у сетовима (25:20).

Други сет:

Противник први долази до два поена предности у другом сету (2:4). Након тога се играло поен за поен, па је противник одржао +2 пред одлазак на први технички тајм-аут. Наши одбојкаши изједначују резултат (9:9), али након тога и противник постиже два узастопна поена. Поново је нерешено (13:13). Ипак, противник и на другом техничком тајм-ауту има два поена предности. Петковић поново одлично сервира и поново је изједначен резултат (18:18). Војводина поново долази до два поена предности (21:23), па наш тренер тражи тајм-аут. Војводина ипак поентира након паузе. Након новог тајм-аута, Црвена звезда спашава три сет лопте. Прекинута је серија Звезде, али Војводина не користи ни четврту сет лопту. Затим наши одбојкаши долазе до прве сет лопте у овом сету, али се противник одбранио, а затим дошао и до пете сет лопте коју је искористио. Резултат у сетовима је изједначен – 1:1 (26:28).

Трећи сет:

Врло изједначено на почетку трећег сета, али наш тим овај пут први долази до +2 (6:4). Ипак, серијом од 4:0 противник одлази са два поена предности на први технички тајм-аут. Играло се поен за поен након тајм-аута до резултата 13:15, а онда противник одлази са три поена предности на други технички тајм-аут. Наш тим прилази на поен заостатка (17:18) након одличног сервиса Петковића, па противнички тренер тражи тајм-аут. Блок Буцуљевић-Околић доноси изједначење, а затим и прво вођство након доста времена. Серија је прекинута сервис грешком Петковића (иначе доста сервис грешака на обе стране у овом сету), а затим Војводина поново води. Сервис грешка противника доноси ново изједначење, а затим наш тим поново води (21:20). Један дугачак поен је припао Војводини, ново изједначење (21:21). Николић тражи тајм-аут након новог вођства Војводине (22:23). Наш тим ипак долази до сет лопте (24:23), што је сигнал за нови тајм-аут. Не користе наши одбојкаши сет лопту, а затим ас поен за Војводину и то је прва сет лопта за противника у овом сету. Копривица доноси ново изједначење, али је Војводина искористила наредну сет лопту и повела у сетовима  – 1:2 (25:27).

Четврти сет:

Одлично сервира Стоиловић на почетку четвтог сета, прва два поена осваја Црвена звезда. Изједначује Војводина на 3:3, али Буцуљевић ас поеном враћа +2 (5:3), а на првом техничком тајм-ауту Црвена звезда води са 8:5. Још два поена везују наши одбојкаши након тога. Војводина везује два поена након тајм-аута који је тражио њихов тренер (11:8). И Николић тражи тајм-аут након што је противник смањио резултат на 13:11. Војводина долази до изједначења (14:14), али Звезда везује два поена након тога, па одлази са +2 на други технички тајм-аут. Поново је нерешено (17:17). Наши поново имају +2 (21:19), па тренер Војводине тражи тајм-аут. Црвена звезда долази до две сет лопте. Не користи прву, Николић реагује тајм-аутом. Петковић осваја поен – резултат је 2:2 (25:23).

Пети сет:

Војводина је повела са 5:3 у петом сету, што је наш тим брзо анулирао (6:6). Велика борба се наставља, један дугачак поен осваја Војводина након што су се наши одбојкаши два пута вадили из врло тешких позиција. Противник има минималну предност приликом замене страна (7:8). Два поена везује Црвена звезда и прелази у вођство (11:10). Игра се поен за поен, па наш тим први долази до меч лопте (14:13). Наша екипа користи трећу меч лопту, одличан сервис Буцуљевића и Црвена звезда побеђује са 3:2 у сетовима (17:15).

Као што је већ напоменуто, меч је обележио Душан Петковић са 43 поена, а у противничком тиму је бриљирао Лубурић са 30 поена. Ево и комплетне статистике са званичког сајта Wiener Städtische лиге Србије:

Дворана: СЦ „Спорт еко”. Гледалаца: 100. Судије: Борис Коларевић (Нови Сад) и Светлана Зотовић (Београд). Трајање меча: 131 минут.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 12, Перић 1, Стоиловић 11, Милутиновић 3, Петковић 43, Буцуљевић 2, Вујић (либеро), Мунћан 4, Копривица 7, Стоковић, Гмитровић, Јовановић. Тренер: Душко Николић.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 12, Катић 14, Радић 9, Петковић 4, Лубурић 30, М. Станковић 12, Капур (либеро), Мартиновић, Веселиновић 7, Радовић, Ч. Станковић, Мехић. Тренер: Страхиња Козић.

Црвена звезда ће стартовати у плеј-офу са прве позиције и бориће се за трећу узастопну титулу.

Повезане вести

3 comments

Zvezdaš мар 7, 2014 at 13:41

Bravo Zvezdo samo napred! Tako se brane boje kluba…

Reply
Dusan мар 7, 2014 at 01:26

Bravo momci svaka cast ,petko kralju najbolji si!!

Reply
Kastro мар 7, 2014 at 00:12

Malo ste zakasnili ali dobro. Inace Petkovic izdominirao, lu.dacki odigran mec. Igrac za reprezentaciju i to sa bitnom ulogom a ne epizodista. Luburic u Vosi nije los, ali sve u svemu nazalost sramotna poseta.

Reply

Leave a Comment