Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаРегионална лига

Радоњић пред Крку: „Морамо да задржимо прву позицију до краја“

Још само четири кола и још само четири препреке кошаркашима Звезде остало је до остваривања циља – завршетка лигашког дела сезоне у регионалном такмичењу на првој позицији. Прва у низу утакмица за црвено-беле на том путу је дуел 23. кола АБА лиге против Крке.

Окршај са словеначком екипом заказан је за суботу од 21 час у дворани Пионир, а оно што утакмицу чини посебном је да се одржава на Дан жена, 8. март. Због тога ће све припаднице лепшег пола моћи да бесплатно присуствују мечу (на трибинама и партеру). Мушкарци ће улазнице моћи да набаве по стандардним ценама (300 динара трибине, 600 партер, 1000 плава и бела ложа, 1500 ложа и 5000 места уз терен), на свим продајним местима Евентима, а на дан меча и на благајни Пионира од 17 сати.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, желео је да позове навијаче да доласком у Пионир свом тиму помогну да оствари још један тријумф:

– Свако ко дође у халу је добродошао. То су наши навијачи који су уз нас и који нам пружају неопходну подршку да дођемо до вредних бодова – изјавио је Радоњић, пре него што је додао:

– Четири је кола остало до краја. Потребно је да до самог завршетка такмичења будемо на висини задатка како бисмо остварили нашу жељу – да останемо на првој позицији. На путу ка томе први на реду је дуел против Крке, битан због наше жеље да победом идемо према ономе што желимо да се деси по завршетку 26. кола – истакао је тренер црвено-белих.

Дејан Радоњић је потом анализирао наредног ривала:

Екипа Крке је млада и чврста, морамо да будемо опрезни. Морамо да одбранимо наш терен, да урадимо све што је потребно како бисмо дошли до бодова. У жестоком смо ритму и то оставља трага на играче. Верујем да ћемо играти довољно добро како бисмо победили. Раденовић неће бити у тиму, Липовиј је почео да ради, биће са екипом и видећемо колико ће играти – закључио је Радоњић.

Повезане вести

15 comments

Fornicator мар 8, 2014 at 02:33

CDvita izgubila – znači za prvo mesto više praktično ne moramo da brinemo. To je dobro, ali sada valja razmišljati unapred, odmarati neke (Nelsona pod broj jedan), razigravati neke druge, spremati nove varijante i akcije za F4 ali ih ne otkrivati na preostalim utakmicama. Nipošto ne zaboraviti da groblje igra bolje u odlučujućim mečevima nego u regularnom delu – to će tako biti i ove sezone, i s tim se mora računati. Sad su manje-više sigurni za F4, pa se štede i spremaju. Moramo bolje i u napadu i u odbrani, ovo što sada pružamo neće biti dovoljno za ABA trofej (za finale bi moglo biti jer nam se smeši ono što smo priželjkivali – Cibona ili Budućnost).

Reply
cz мар 8, 2014 at 13:04

Bravo za komentar,i ja tako razmisljam.Mislim da imamo dobre pojedince,kao i tim koji moze nesto da uradi ali kao sto kazes nosioci igre se moraju malo odmoriti,a podici nivo Simonovicu i Radenovicu,od Lazica ce se samo odbrana traziti a on to dobro radi naravno i neki sut za tri.Ako zaustave nekog naseg bitnog igraca trebamo imati plan B sta dalje a ne da izgledamo pogubljeno.U tim utakmicama se mora igrati timsku,srljanja ne smije biti i svako MORA imati svoh doprinos.Uklopiti i novog igraca treba,veceras Nelsona definitivno odmoriti ali meni je tu Radonjic upitan.Ja iskreno u njega nemam neko preveliko povjerenje niti znam sta ocekivati,da li ce on te akcije imati za derbi,da li ce uspjeti da naostri igrace kao svinja jer mi vrlo dobro znamo da su oni u finalima duplo jaci i cijele sezone skrivaju neke svoje kombinacije da tako kazem,evo odmaraju i Bogdanovica,Pavlovic im je sve bolji onog Tepica su dobro ukllopili,a ja sam bas mislio da je lijevi igrac.Opet kazem najmanji problem je u igracima trenutno,najveci zadatak trenera je da sada vidi kao ce da tempira formu,mene vise trenerski duel brine nego igraci.

Reply
bale мар 8, 2014 at 00:05

sve super ide kad radenović ne igra, neka i dalje tako bude…

Reply
Baki мар 7, 2014 at 23:16

Dakle… Cedevita je pukla kod Madjara I sada imamo priliku da se surasnjom pobedom odlepimo na 2 pobede vise tri kola do kraja. Sto znaci da bi u slucaju dobrog razvoja situacije, Nelson mogao prekskociti zadnja dva kola u potpunosti…Osim ako se ne bude odlucivalo u zadnjem kolu da li ce dervisi biti cetvrti ili pet, u sta sumnjam…

Reply
cz мар 7, 2014 at 19:57

Slazem se dole sa komentarima da se Nelson mora odmoriti,ovde ide lagano pobjeda nebitna razlika takodje veca minutaza za mlade Tejica,Rebica i Stojanovica volio bih i njega vidjeti al aj ti znaj sta ce Radonja uraditi ako imalo razmislja trebalo bi ovako.Lipovij pokriva tri pozicije sto je po meni sjajno nadam se da ce biti koristi od njega.Nego,kada se Radenovic treba vratiti?

Reply
pera мар 7, 2014 at 21:43

Vidiš druže debeli već drugu nedelju odmara Bogdana jer ga je potrošio to je predhodno radio sa Kinsijem čak je i onog ćopavog Tepića vratio u život a čovek se nije moga sa loptom spojiti. Treba pustiti Lipovija da proba da odigra tog visokog pleja jer i ovako i onako moramo dobiti laganije Krku a pošto će čovek igrati jednu utakmicu nedeljno treba maksimalno odmoriti admirala. Mislim da moramo sve uraditi da se spremimo za fajnal for ABA lige a Evrokup ove sezone mora biti sticanje iskustva tima a ne glavni cilj ako se ukaže šansa za osvajanje ok. Dakle da gradimo tim do tog finala ABA lige kada moramo biti u ful formi jer će oni gristi u tom finalu i glupo bi bilo da se pre njega potrošimo i damo im šansu.

Reply
cz мар 7, 2014 at 22:51

Tako i ja razmisljam.Jer vec mjesec dana nasi najbolji igraci su Djenka,Neslon,Jaka a i Katic je imao par dobrih utakmica.Nelsona itekako treba odmoriti ovu utakmicu jer za mene je on nas najvazniji igrac ali kazem ti Radonjicu se nkad ne zna,nije da bas imam neko povjerenje u njega ali vidjecemo da li grijesim.Jaka je protiv Ritasa lose igrao ali nema mu se sta zamjeriti naravno treba paziti i njegovu formu jer je na derbiju bio nezaustavljiv i takodje ce u tim finalima biti kljuc kao i Djenka koji je doduse vec 2,3 utakmice slabije odigrao.Moram priznati da me zabrinjava to sto se on jednu cetvrtinu probudi a ostale nista ne pogadja,ili ima problema sa odbranom i na to Radonjic treba da obrati paznju prvo da ga posavjetuje a i vise ukljuci u igru jer gledajuci Kinzija nekad se zapitam zasto tako i sa Djenkom ne moze,nekako ocekujem malo vise od njega.Slazem se sa tm da novog igraca protiv Krke treba iskoristiti kao pleja,Nelsona odmoriti.Takodje moramo vidjeti sta cemo sa Simonovicem i Radenovicem koji po meni bas i ne blisataju,Tadija se probudo vala dugo smo ga i cekalii,nadam se da smo Bobija vratili.Ugl moze se sa ovim timom osvojiti bar jos jedna titula,ja se nadam i dve ali kao sto kazem neke igrce moramo malo odmoriti na ovakvim mecevima a od nekih zahtjevati bolju igru e da li ce to Radonjic uraditi i sve spakovati do finala e to je vec pitanje.

Reply
Blejk мар 8, 2014 at 02:39

Ne možeš od Đenke očekivati da bude kao Kinzi – onaj njihov ima sve, jbt, i dribling i šut i skok i odbranu vrhunsku. Onakvog igrača nema šanse da zadrže još jednu sezonu, i to je dobro. Uostalom, eno ga među najboljima u EL po indeksu. Đenka treba da radi što je radio i pre – da grize u odbrani i da se dobro otvara u napadu za tri, to bi od njega bilo dovoljno. Padamo malo u odbrani, i to je ono što treba da nas zabrine, a ne nizak procenat šuta.

Reply
kosovac мар 8, 2014 at 03:16

Jeste kinzi dobar , jedan od boljih u aba ligi. Po meni osim odbrane i ajde skoka nema nista bolje od djenke dribling,sut i kontorla lopte su apsolutno na djenkinoj strani.

Jessie Pinkman мар 7, 2014 at 19:51

Mislim da bi ovaj portal trebao da se pridruzi RSB i pocne bojkot pojedinih medija koji aktivno ucestvuju u propagandi JSD Partizan. http://redstarbelgrade.info/rsb/obavestenja/6304-iskljuci-sos-citaj-rsb.html

Reply
Fornicator мар 8, 2014 at 02:42

Upravo obrnuto – moramo se u tim medijima boriti da se čuje i naš glas. Za bojkot je kasno jer su skoro svi mediji njihovi. Moramo gostovati svugde, slati glavne ljude, i ponavljati našu stranu priče. Do sredine devedesetih smo imali sve u medijima, olako smo to ispustili i sad naravno oni oteto ne daju. Zato se mora pametno.

Reply
jagodina navija za zvezdu! мар 7, 2014 at 15:38

Ocekujem da sansu dobije Nikola Rebic bar 10 min.Nelsona moramo odmoriti kako znamo i umemo.Uz Tejica koji ce sigurno dobiti veliku minutazu.
Imamo veliku sansu u EK i sigurno da nije bas tako jednostavno pobediti 3 puta Evroligasku ekipu.
Od meca sa Krkom ocekujem pobedu uz ne preterano velikom razlikom.

Reply
podgorica čeka titulu!! мар 7, 2014 at 16:37

Slažem se. Rebić 10-15 minuta, Tejić da podijeli minutažu sa Tadijom. Lipovij bar nešto da odigra, ipak se moraju odmoriti i bekovi i Simon. Ne očekujte puno od Lipovija, bar ne neko vrijeme. Al’ nek bar pojača rotaciju.

Reply
pera мар 7, 2014 at 21:34

A može li Rebić. Rebić je ove sezone morao da igra za FMP po jedno poluvreme i da dodje kao razigran igrač sledeće sezone na pripreme i pruža ono što nam treba. Ovako je samo dobar dečko koji može mnogo ali trenutno ne može to da pruži. Plej mora da prenese loptu da pokuša da odigra nešto a ne da kao Cvele beži od lopte a to sam primetio i kod Rebića na predhodno odigranim rolama. Dakle savet za momka za koga s obzirom na ljudske kvalitete očekujem da bude novi Saša Djordjević je preuzimanje uloge lidera u svakoj prilici koja mu se pruži. To je plej nikako neki musavko koji gadja dve trojke po utakmici već koristi svaku siguaciju za pikenrol i prolaz u srce reketa a podrazumeva se i bezobrazluk kod proigravanja. On je taj koji misli i koji sprovodi ideje trenera nema uzmicanja. Samo oni koji se ohrabre na prelasku iz mladjih kategorija u seniore da se bave odlučivanjem i hrabrošću postaju veliki kad tad. Oni koji slepo slušaju trenera najčešće ne naprave ništa.

Reply
Fornicator мар 8, 2014 at 02:45

Tejić može i treba da igra četvrtinu ili čak dve. A Rebić možda pet minuta u najboljem slučaju. Mislim da si u pravu – FMP je bio prava sredina za njega ove sezone jer bi igrao puno jakih mečeva sa dobrom minutažom i stekao neophodno iskustvo. Ovako, bojim se da i u narednoj sezoni može samo da sedi i čeka da uđe koji minut na 20 razlike.

Reply

Leave a Comment