Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда и Стојановић против Радничког за историју и рекорд!

Црвена звезда пре две недеље вратила се тамо где годинама није била – на врх табеле домаћег шампионата. После мечева против Јагодине и Напретка, уз више или мање муке остала је тамо и из недеље у недељу приближава се титули, која се чека од 2007. године.

Меч против Радничког из Крагујевца који наши момци играју предстојећег викенда биће четврто финале овог пролећа и меч у којем би победа значајно приближила наш тим циљу који је добро познат. Међутим, поред тога, постоји још један податак, вредан пажње. Наиме, Звезда је против Јавора, Јагодине и Напретка забележила шесту, седму и осму везану победу у шампионату, а евентуалним тријумфом против Радничког Звезда би изједначила серију какву није имала од сезоне 2005/06, дакле, готово читаву деценију, када је екипа Валтера Зенге (у којој су сезону почели и садашњи првотимци Милијаш и Мрђа, који је након првог кола отишао) забележила девет победа, и то у два наврата!

Исти резултат као Стојановић имао је Роберт Просинечки, у сезони 2010/11, када је у пролећном делу кренуо силовито и везао осам победа против Смедерева, Инђије, Јагодине, БСК-а, Металца, Чукаричког, Јавора и Слободе, да би затим, без Делија, наш тим поклекао у вечитом дербију.

Нешто слично гледали смо и протеклог пролећа, када је Са Пинту, наследивши Александра Јанковића дошао до осам тријумфа, такође током пролећа. Падали су редом Раднички, Хајдук, Смедерево, Спартак, БСК, Доњи Срем, Јагодина, ОФК Београд, да би и његова серија била завршена поразом у дербију, за титулу, такође на ЈНА, резултом 1:0.  

Звездина серија под често оспораваним тренером Славишом Стојановићем тренутно гласи такође осам узастопних победа:

Партизан 1:0

Рад 1:0

Слобода 4:1

ОФК 2:1

Војводина 2:1

Јавор 2:1

Јагодина 2:0

Напредак 4:1

Зенга и његови пулени били су нешто убедљивији и ефикаснији, у серији од девет победа. Први пут, након две победе, ремија и пораза, од 4. кола и пораза од Борца, Звезда је кренула у незадрживу серију. Падали су редом:

Будућност (БД) 5:1

Рад 4:2

Обилић 4:2

Будућност (П) 2:1

Партизан 2:0

Смедерево 3:1

Јавор 2:0

ОФК 1:0

Земун 2:1

Серију је прекинула Војводина, у 14. колу, када је савладала Звезду, резултатом 1:0, да би наш тим потом од 15. кола кренули у још један незадржив низ, у којем су неки ривали из првог пали још једном.

Будућност (П) 4:0

Обилић 3:2

Рад 1:0

Будућност (БД) 3:0

Борац 1:0

Вождовац 2:0

Јединство 4:0

Хајдук 4:0

Зета 3:2

Наш тим је затим одиграо нерешено против Партизана у вечитом дербију, везао још пет победа, да би у последњем колу забележио трећи реми, у Голубовцима, против Зете и завршио такмичење са скором

30 25 3 2 73:23 78

Поред Милијаша, који је био учесник ове серије, једина сличност је и то што је и тада она била „подељена“ у две календарске године, односно, одиграла се крајем јесење и почетком пролећне полусезоне. Надамо се да ће и крај бити исти – титула!

Нашим играчима и тренеру Стојановићу да дођу до победе, пред пуном Мараканом, обрадују навијаче, стигну до рекорда великог тима од пре 9 сезона и тако се приближе титули!

Повезане вести

6 comments

Goran мар 11, 2014 at 14:37

U svakom meču smo dali gol!

Reply
cz мар 11, 2014 at 13:54

Kod kice: Bajko,Petkovic,Miljailovic,Kelhar,Pavicevic,Tenk,Nine,Lazovic,Pecnik(mada ne znam sta se sa njim desava pocetkom ovog dijela sezone,bezopasan je i nevidljiv na terenu,nemamo napada sa lijeve strane,ja ocekujem da ce se on vremenom probuditi ali nama je svaka utakmica bitna pa ne vidim zasto Stojanovic ne stavi Milunovica bar jedno poluvrijeme) Mrdja i Dauda.

Na gostovanjima: Mrdja ili Dauda,Nine,Lazovic,Pecnik,Tenk,Gogic,Petkovic,Kelhar,Pavicevic,Mijailovic,Bajko.

Po meni idealne kombinacije,jer imamo mogucnosti i veliki broj igraca da kombinujemo tim ali u tom se ne treba pretjerivati jer Stojanovic je zadnjih 7,8 utakmica stalno mijenjao.Malo previse,jer se vidi ne povezanost.Tandem Gogic-Milijas da se ne ponovi.Na Mari uvijek treba ofanzivno,ali imati bar jednog igraca koji ce pomoci odbrani a to je Tenk bez kojeg ne moze vidjeli smo protiv Napredka jer sredina nije postojala bukvalno i dzaba ti sve.Na gostovanjima,tj protiv Jagodine svidjala mi se formacija,kao i sredina sa Gogicem i Tenkom jer na tim utakmicama po meni je ona najvaznija,pomaze odbrani jer svako ce na svom terenu zeljeti da se dokaze,zaustavlja napade protivnika i bas to smo vidjeli protiv Jagodine u prvom poluvremenu nisu niti jedne sanse imali dok u drugom jesu ali to je opet pitanje za trenera jer je meni nenormalno da jedno igramo odlicno a drugo katastrofalno i stalno se branimo.Tu su nam dva krila i spic dovoljni ali protiv nekih tezih gostovanja,dok kod onih sto se stalno brane i cekaju neku kontru treba opet dva spica.Ima mnogo varijanti ali treba se to izvesti na pravi nacin,do sada trener je dosta mjenjao i trebalo bi napokon da se odluci.Ubijedjen sam u to da ne postoji tim bolji od naseg,niko nema dva bolja napadaca od nasih,dva bolja krila iako cekamo Pecnika,cvrste sredine (ali kapiten ce morati sa klupe) dva beka kao nasa i za sada solidne stopere i naravno navijace.IDEMO PO TITULU!!!

Reply
realan мар 10, 2014 at 23:05

ajde ne malerisite coveku ❗ ❗ ❗

Reply
V Majstorovic мар 10, 2014 at 21:37

Hajde da postavimo i rekord po broju gledaoca u ovoj polusezoni, momci su zasluzili najvecu podrsku sad kad se zahuktava borba za titulu. „Svake noci sanjam ja…“ – nastavak cemo zajedno na Marakani.

Reply
DENDA мар 10, 2014 at 21:07

SVE JE TO LEPO POGOTOVO KAD OBARATE REKORD, ALI SVAKOM DELIJI U SRCU JE TITULA SAMO TITULA PUSTITE REKORDE OD TOGA NEMAMO NISTA OCEMO SAMO TITULU. SVI NA MARAKANU. ZIVELA ZVEZDA.

Reply
CzvBoys мар 10, 2014 at 20:20

Svi na Marakanu!

Reply

Leave a Comment