Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошарка

Најава: Последњи меч са Лијетувос Ритасом носи највећи улог

Није лако писати најаве када овако често играте против једног противника, а још је теже добити га четири пута у току једне сезоне. Али то је очигледно  Звездина, а и наша судбина ове сезоне. Ипак, свему дође крај, тако и овим дуелима Црвене звезде и Лијетувос Ритаса. А овај последњи је можда и најзначајнији од свих овосезонских.

Меч ће бити одигран у „Сименс арени“ у Виљнусу. Арена прима до 10000 хиљада гледаца на кошаркашким мечевима. Лијетувос је клуб са богатом традицијом и великом навијачком базом, тако да подршка публике сигурно  неће изостати на овако битном мечу, нарочито сада када је њихов тим у доброј форми.

Доласком Александра Петровића на место тренера у новембру, баш пред реванш меч са Звездом у Евролиги, почео је успон Лијетувос Ритаса ове сезоне. Иако их је Звезда буквално разбила у том мечу, Петровић је касније показао да је кадар да води ову екипу кроз Еврокуп и ВТБ лигу где су играли јако добро. У ВТБ лиги, у групи А, тренутно заузимају друго место иза убедљивог и недостижног Уникса. У Еврокупу, знамо и само како смо играли.

О њиховим резултатима у овој сезони, као и о саставу тима који смо сви јако добро упознали, могли сте детаљније да прочитате у прошлонедељној најави, тако да нема потребе да се понављамо.

Неће бити лако, видели смо у првом мечу да Лијетувос није екипа која лако одустаје, али смо такође и видели да су се враћали у меч након неких несхватљивих грешака играча Звезде. Доста шутирају, тренутно немају класичну „петицу“ у екипи, тако да често користе и пик-ен-рол, из којег је Паласиос постигао велики број поена у  Београду. Јачи за Раденовића, уз већу концентрацију у одбрани можемо до позитивног резултата и у Виљнусу.

Лијетувос Ритас – Црвена звезда Телеком, среда, 18:30, Виљнус

Још једна победа…

Повезане вести

3 comments

ds мар 12, 2014 at 18:29

Gdje ima prenosss???

Reply
njaVa мар 12, 2014 at 14:04

E je’l prenosi eurosport? Vidio sam da u 18:30 prenose neku utakmice eurokupa, sad mi samo nije jasno da li je to ta utakmica? 😀

Reply
Coa мар 12, 2014 at 10:08

Napred Zvezdo !!!

Reply

Leave a Comment