Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошарка

Човић: На правом смо путу

Кошаркаши Црвене звезде Телеком изашли су као победници из двомеча са Лијетувос Ритасом и на тај начин изборили пласман у четвртфинале Еврокупа. Звезда је тиме показала да иде правим путем, а најбољи показатељ за то је чињеница да су црвено-бели претходни пут отишли овако далеко у Европи пре тачно седам година.

На питање новинара да прокоментарише велики успех црвено-белих, председник Црвене звезде Небојша Човић кратко је рекао:

Моји утисци су сјајни. Нарочито када изгубите утакмицу, а тиме остварите победу. Сада ми имамо права на омаж са Будивелником, тачка – изјавио је Човић, а потом изнео очекивања пред двомеч са шампионом Украјине:

Очекујем да победимо.

Због бољег учинка у другој фази Еврокупа предност домаћег терена у двомечу са Украјинцима припада Црвеној звезди. Међутим, црвено-бели уочи меча са Будивелником имају традиционално незгодно гостовање у Задру па је питање да ли предност домаћег терена заиста постоји за чету тренера Радоњића. Захваљујући великим напорима Црвене звезде, као и томе што су АБА лига и кошаркашки клуб Задар изашли у сусрет, црвено-бели ће утакмицу у Далмацији одиграти у суботу, уместо у недељу како је раније предвиђено.

Исти ђаво је што се игра у Каунасу, уместо у Украјини. Имаћемо мало тежи пут јер нам је утакмица упала у некако незгодан тајминг. Ми смо данас, захваљујући људима из АБА лиге и руководству Задра, успели да померимо утакмицу. Она неће бити у недељу од 17 часова, већ у суботу у 19 сати. Сада радимо на комбинаторици транспорта екипе јер у суботу играмо у Задру, а већ у уторак у Каунасу. Мислим да смо близу да затворимо транспорт, који ће имати интересантне финансијске захтеве, али то морамо да урадимо.

Председник Црвене звезде је потом причао о даљим циљевима клуба. Он је истакао да су изабраници Дејана Радоњића урадили велику ствар, али да без еуфорије иду корак по корак ка још већим успесима:

Успех јесте, али то не значи да нећемо тежити да направимо још већи успех. Ми идемо корак по корак, али без еуфорије и обећања која би морала да буду обавезујућа. Хоћемо да направимо још један корак у смислу резултата, али без еуфорије или без нечега што је присутно у последњих пар месеца да је Звезда богата, како има пуно пара и све расположиве ресурсе ове земље па зато и мора да буде прва. Нити мора, нити може да сване пре јутра. Идемо растерећено и како се будемо пењали степеницу по степеницу, верујем да ћете ви, као и сви медији, бити срећнији са Звездиним успесима – закључио је Небојша Човић.

Повезане вести

20 comments

Drobnjak iz auta!!! мар 14, 2014 at 02:10

http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/teams/showteam?clubcode=RED&seasoncode=U2013 zasto ovde pise da je predsednik Milos Ninkovic, i ko je taj covek uopste? Ako je on predsednik, sta je onda Covic?

Reply
Fornicator мар 14, 2014 at 02:15

Morali smo da stavimo nekog fiktivno (to je taj Ninković) jer jedan čovek ne može biti vlasnik dva kluba u istom rangu takmičenja, pa bi nam to bio problem naknadno u domaćoj ligi, a i naredne sezone u ABA ako FMP uđe.
E, stvarno, šta mislite, ljudi, ima li Gurović šanse da uvede FMP u ABA? Imaćemo verovatno četiri tima i naredne sezone, ali biće teško izbaciti Megu…

Reply
IgorNbGd мар 14, 2014 at 11:13

Za Crvenu Zvezdu bi bilo vrhunski da FMP uđe… Zamisli i drugi tim da igra u mnogo boljoj ligi od domaće… Imamo bazu igrača ludlilo… A tek kreće priča… Mnogo se dobro radi. Ova sezona i bez konkretnih trofeja nam je najbolja u prethodnih 15 godina. Nadam se da ćemo je zaključiti sa trofejom ABA i SL, ali prvo mi da uđemo u EL. Najsmešnije je, kao i prošle godine, što prvi i drugi u regularnom delu ne ulaze u EL nego finalisti f4. Da se mi dogegamo do f4 EK, pa šta nam Bog da. Mislim da je Ritas bolja ekipa od Budiveljnika…

Reply
Villa мар 13, 2014 at 20:38

Svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujemo.

Reply
marko мар 13, 2014 at 19:35

vratio si ponos i struku u nasu zvezdu..svaka ti cast nebojsa..

Reply
MILAN KG мар 13, 2014 at 17:02

Coki,Coki MAJSTORE!!!!! STOBOM NAM JE NAJBOLJE!!!!!!!! 😀

Reply
ncz мар 13, 2014 at 17:17

hahahah koji si ti ludak 😀

Reply
cigan krusevac мар 13, 2014 at 17:47

coki, maaajstoree 😀 😀 Bravo za pesmu 🙂 Jel to pixi pixi majstore ? 😀

Reply
DENDA мар 13, 2014 at 16:59

tiha voda breg roni, samo napred predsednice imamo buducnost a uspeh nam polako dolazi, a kad zasednemo na vrhu gde nam je sad mesto e tad dominirajte narednu deceniju. zivela zvezda.

Reply
DelijaCG мар 13, 2014 at 16:55

Covicu, svaka ti dala!

Reply
Levi brisac мар 13, 2014 at 16:54

Covicu care stampaj nam pare 😀 Salu na stranu,Covicu svaka cast samo rokaj!!!

Reply
Mani мар 13, 2014 at 16:54

Jel zna neko sta je u pitanju oko onog klipa sto se vrti po netu gde Covic kaze da ce pojesti onaj pravilnik ako postoji o raspodeli novca od grada, pa je u nekoj od narednih emisija onaj neki novinar grobar ne znam kako se zove pokazao javno u emisiji taj pravilnik?! Ne verujem da je Covic rekao bezveze da to ne postoji pa da ga ovaj posle toga spusta…

Reply
Goran137 мар 14, 2014 at 09:05

http://www.mojacrvenazvezda.net/86595/2014/03/06/gak-partizan-dobio-daleko-vise-novca-od-grada-nego-zvezda/ Evo ima ovde na sajtu nekoliko vesti o tome na vestima kosarke…Imas i na sportskoj centrali u vestima od nedavno…Covic mu je rekao da to nikad nije zvanicno odobreno i usvojeno od grada za taj pravilnik za koji je on mlatarao u rukama i da ti papiri nisu zvanicni,ako dokaze da jesu da ce ih on pojesti… I na kraju su potvrdili tako iz grada Beograda da oni nikad nisu zvanicno to usvojili i da je Partizan takodje dobio 5 puta vise para od Zvezde.Ispostavilo se da je Coki bio u pravu,al’ grobari su to osetili da im se ljulja tlo pod nogama pa kukaju 🙂

Reply
STARA ŠKOLA ČEKA TITULU мар 13, 2014 at 16:28

Jesmo, na pravom smo putu, prava je milina gledati razvoj događaja. Sve nam se otvara, i to ne na brzinu, jer što je brzo-to je i kuso. Idemo korak po korak, svakog dana smo veći klub nego juče. Prve je sezone bila stabilizacija i domaće finale. Druge Kup, oba finala, solidan nastup u EK, izborena EL. Ove zapažen nastup u EL, odbrana Kupa, završnica EK(gde se pobede boduju isto kao da smo u EL), F4 će se igrati kod nas i očekujem… Iskreno, očekujem sve pobede do kraja sezone. Imamo odličnu ekipu, timsku igru koja uvek izbaci nekog novog pojedinca, perspektivnog trenera koji dobija SVE neizvesne završnice u poslednje vreme. A budućnost nam je i više nego svetla. Iako ne volim izraz „sledeća sezona“, zaista je jedva čekam. Jaka, Đenka i Admiral(verovatno), Lazić, Bobi, Raško…. Povratak Luke i eksplozija malog Teje, od njih dvojice očekujem mogu slobodno reći čudo. Neće biti preterivanje ako kažem da idemo ka tome da postanemo veliki evropski klub. I što je najbolje, u omladincima čekaju „zveri“ od igrača da dobiju šansu, tako da za 2,3 godine apsolutno nećemo zavisiti od sponzora, jer Jakovljević, Klipa, Čiča rade perfektno. Verujem da ćemo izbacivati po nekog NBA igrača svake sezone, i to počevši od Jake i Đenke. Nije slučajno počela SOS propaganda, plaše se onoga što sledi. Tražili su „makabizaciju“, zato će i dobiti „makabizaciju“, doduše drugačiju od one koju su hteli. Po stoti put ću napisati, one sezone kad mi izborimo EL, a glo. dari ne, tada kreće „makabizacija“, ponovo će „zakleti grobari“ moliti da pređu kod nas, kao nekad.

Reply
Drobnjak iz auta!!! мар 14, 2014 at 02:04

f4? da li ima f4 u eurokupu ili ce igrati dvomeci do kraja?

Reply
Blejk мар 14, 2014 at 02:18

Nema F4 u EK, igraju se dve utakmice na razliku sve do kraja. Šteta što je tako, završni turnir bi bio mnogo atraktivniji (zamislite samo koliko bi nas bilo, gde god da se igra), ovo na razliku je smešan sistem.

Reply
IgorNbGd мар 14, 2014 at 11:16

Pa pazi i to što se igra na razliku ne znači da to nije f4… Bolje je što se igraju po dve tekme, jer na klasičnom f4 izgubiš i ćao.. Ovde imaš šansu za popravni…

Reply
Danilo -Podgorički "Delija" мар 13, 2014 at 15:43

Poštovani predsedniče Čoviću, sva podrška vama i ekipi, samo napred hladne glave, a „PSI neka LAJU“…
Znamo mi dobro što se koprca svetski demagog Vujošević, zato što nije Zvezda više kanta za napucavanje, nego su svi ostali postali kanta za napucavanje Zvezdi… Samo lagano, mudro kako što sami znate, cijenim vas i poštujem, do konačne pobede…

Reply
IgorNbGd мар 14, 2014 at 11:17

Zato se oni i bune već dve sezone… Samo nešto lupetaju i prozivaju. SD Partizan bi bez Đurića, Vujoševića i Todorića bio sasvim ok sportski kolektiv sa kojim se nadmećemo. Sa njima su najobičnija gamad. Taj Vujošević je i bio normalan na početku, posle ga pojela mržnja.

Reply

Leave a Comment