Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Звезда подржала фондацију Наташе Ковачевић

Од момента када је Наташу Ковачевић задесила тешка несрећа ова млада девојка постала је симбол храбрости, одлучности и упорности. И у најтежим ситуацијама она није помишљала на предају. Својим великим ангажовањем и позитивним ставом за многе је постала инспирација да се без обзира на тежину проблема и даље боре и никад не одустају. С обзиром на став који има и не чуди што ја ова бивша кошаркашица крајем фебруара од стране ФИБА изабрана за амбасдаорку женске кошарке.

На свему томе Наташа Ковачевић није желела да се заустави, па је одлучила да формира Фондацију која ће носити њено име:

Цела идеја фондације потекла је од господина Лучијана Капикјонија. Такође, захвална сам господину Човићу на свему што је учинио за мене, као и на томе што КК Црвена звезда подржава ову фондацију. Фондација ће бити хуманитарног карактера и њен циљ ће бити развијање младих спортиста и њихово образовање што је најважније. Такође, помагаће се спортистима који се налазе у одређеним финансијским проблемима и потрудићемо се да што је могуће више учинимо на популаризацији женске кошарке и женског спорта уопште – рекла је Наташа Ковачевић.

Једна од најпознатијих менаџерских агенција из света кошарке у Европи Интерперформанцес на челу са Лучијаном Капикјонијем заступала је Наташу Ковачевић у њеним играчким данима. Идеја за формирањем Фондације која ће носити име Наташе Ковачевић потекла је управо од Лучијана Капикјонија:

Био сам у овим просторијама много пута и морам да признам је било пуно занимљивих момената – почео је излагање Капикјони, алудирајући на дугогодишњу сарадњу са Црвеном звездом:

Нажалост, Наташу је задесио проблем, али смо се данас сви заједно окупили да из те целе лоше ситуације покушамо да направимо нешто позитивно. Наташа је најзанимљивији играч са којим сам икада сарађивао, много је јака. У животу сам видео пуно шампиона, али је она за мене прави шампион. Она заслужује сво моје поштовање и сигурно да заслужује поштовање српског народа. По мом виђењу циљ фондације је да урадимо нешто што кошарци недостаје, да помогнемо играчима и да будемо сигурни да ће играчи бити заштићени у случају да им се догоди нешто слично као што се десило Наташи. Учинићемо све што можемо да фондација буде успешна. То кажем због тога што ја у то верујем и зато што мислим да је играчима потребна помоћ. Мислим да они не размишљају да овакве ствари могу и њима да се догоде. Надам се да ће ова наша порука обићи свет и желимо да се многи играчи препознају у овој фондацији и да јој помогну – нагласио је Капикјони.

КК Црвена звезда и њен председник Небојша Човић били су значајна подршка Наташи Ковачевић што је њена пордица истицала у неколико наврата. О томе сведочи и податак да је крајем прошле године у дворани у Железнику одржана ревијална утакмица у којој су се састале кошаркашице Црвене звезде и мађарског Ђера, која је побрала велике симпатије јавности и људи из кошарке.

Ми се у Црвеној звезди максимално трудимо да будемо конкретни. Када обећамо одређене ствари у тешким ситуацијама када су у питању људи који су везани за нас, као што је Наташа, ми онда то и урадимо. У потпуности подржавамо концепт фондације који су изложили Наташа, а господин Капикјони дао одређену допуну – кратко је застао Човић и потом додао:

О Наташином херојству и снази мислим да је сувишно говорити, живот иде даље и мислим да је она прави пример како човек може да се избори са одређеним ситуацијама. Мислим да играчи не схватају да живот није бајка, а то није случај само у спорту. Тако да ова фондација са циљевима која је Наташа изрекла представља једну новину, коју ћемо ми максимално подржати и надам се заједничким снагама развити до нивоа који је потпуно неопходан домаћем спорту. Али, ми ту фондацију не гледамо као да је везана само за српски спорт, већ и за регион, а ако хоћете и за свет. Наша подршка као клуба ће бити максимална у оквиру ове фондације и свих програма и активности које Наташа буде предузимала.

Први човек КК Црвена звезда дотакао се и женског кошаркашког клуба:

Још једном желим да истакнем да ми као, да тако кажем, мушки кошаркашки клуб имамо интерес да се и наш женски кошаркашки клуб Црвена звезда врати на позиције старе славе јер многи запостављају женски спорт. Морам да нагласим да је један од најтрофејнијих клубова у бившој Југославији, и то не са аспекта земље већ Европе, био управо женски кошаркашки клуб Црвена звезда. Као што сте видели и ту смо направили одређене помаке, да је женски кошаркашки клуб играо финале регионалне лиге.

На крају, Човић је поручио:

На располагању смо да помогнемо овакве идеје заједно са Наташом и господином Лучијаном са којим смо имали и добре и лоше тренутке. Али, то је она прича – живот није бајка, али све у функцији једне конструктивне сарадње. То и јесте идеја господина Лучијана за коју сматрам да је коректна и добра и зато ћемо заједничким снагама помоћи да се ова фондација развије – закључио је Човић.

Повезане вести

1 comment

dejo мар 13, 2014 at 19:11

Tako je Covke to treba da krasi obadva kluba KK Crvena Zvezda i FK Crvena Zvezda sto vise da kolektivi nase Crvene Zvezde podrzavaju humane akcije 😀

Reply

Leave a Comment