Moja Crvena Zvezda
Кошарка

Катић: Заслужено смо у четвртфиналу

Кошаркаши Црвене звезде Телеком допутовали су из Виљнуса у Београд. У главном граду Литваније црвено-бели остварили су велики успех изборивши пласман у четвртфинале Еврокупа, пви пут након седам година. Изабраници тренера Дејана Радоњића успели су да сачувају шест поена предности стечених у првом дуелу у Београду и тако се нађу међу осам најбољих екипа Еврокупа. По доласку на београдски аеродром Никола Тесла утиске је сумирао Рашко Катић:

Више пута смо наглашавали да у нашем тиму увек има играча који могу да искоче и одиграју добро. То заиста није фраза већ снага нашег тима у правом смислу те речи – почиње причу Катић и додаје:

Већим делом смо одиграли добар меч. Лијетувос Ритас је много добра нападачка екипа, а у последње време играју у сјајној форми. Прибојавали смо се тог њиховог нападачког потенцијала и зато смо знали да ако хоћемо да контролишемо утакмицу морамо да играмо добру одбрану. Ми смо опет примили велики број поена, али када се игра са таквом екипом као што је Лијетувос Ритас једноставно не можете тако лако да браните неке ситуације, они једноставно морају да дају кош – објашњава Катић.

Звездин центар и у Сименс арени пружио је одличну партију постигавши 19 поена:

Играли смо веома добро у првом полувремену, имали смо изванредан шут за три поена, а добро смо контролисали и ситуације испод коша. Збунили су нас мало у финишу пресингом, нисмо се најбоље снашли, али на срећу то нас није скупо коштало. Мислим да смо заслужено у четвртфиналу.

Наредни ривал црвено-белих на путу ка полуфиналу је шампион Украјине Будивељник:

Идемо утакмицу по утакмицу. Сада смо прилично далеко одмакли у овом такмичењу и када дођете у такву ситуацију свим играчима се амбиције повећавају, а природно је и да од себе очекујете више. Потрудићемо се да се за дуел са Будивељником спремимо што боље. Они су такође одлична екипа, а веома су јаки на позицији центра где доминира Даријус Лавринович. Биће јако тешко играти против њих и зауставити их, али мислим да имамо шансе. Надам се да ћемо ту прву утакмицу у Каунасу одиграти на правом нивоу и да ћемо на тај начин бити у ситуацији да овај дуел доведемо у Пионир са што повољнијим резултатом – закључио је Катић.

Повезане вести

Leave a Comment