Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаКошарка на МЦЗ форумуРегионална лига

Најава: Звезда за прво место, Задар за опстанак (субота, 19 сати)

„Паклени ритам“ кошаркаша Црвене звезде Телеком наставља се у суботу гостовањем у Задру у оквиру 24. кола АБА лиге.
zadarzvezda
Као што знате, због згуснутог распореда и чињенице да ће се прва утакмица 1/4 финала Еврокупа против Буђивелника у Литванији играти у уторак, руководства Црвене звезде и Задра су се договорили о промени термина утакмице са недеље на суботу.

Наш тим очекује путовање авионом у Задар, а дан касније у Литванију.

Што се саме утакмице тиче, Црвена звезда ће у суботу гостовати на месту где се кошарка изузетно цени, међу кошаркаши образованом публиком у једној од најлепших дворана у АБА лиги пред пуним трибинама. Задар, дворана Крешимир Ћосић.

Задар је ове сезоне у великим проблемима. Играју добро само на моменте, али углавном од почетка сезоне гледамо утакмице у којима Задар није у стању да веже два напада у којима постиже поене, гледамо Задар који после доброг првог полувремена у другом не може да погоди ништа, а на све то се надовезују и јако честе промене тренера и играча.

Задар је у недељу, након пораза од Широког Бријега, одлучио да промени тренера и трећу пут ове сезоне. Овога пута је без послао остао Иван Сунара, а одлуком управног одбора њега је наследио досадашњи помоћни тренер Рајко Видаковић.

Задар се тренутно налази на последњем месту на табели АБА лиге са 6 победа и 17 пораза, а утакмица против црвено-белих им је „последњи воз“ који води ка опстанку у лиги.

После одласка Антоана Жардина, Двајта Торна и Бенета Дејвиса, клуб је довео још једног Американца, Марка Лајонса из Француске.

Лајонс је на досадашње четири утакмице колико је одиграо за Задар забележио 17,8 поена у просеку чему је додао и 3,5 асистенција које подели на утакмици. Узима велики број шутева (чак 7 тројки по утакмици) уз скромне проценте шута, али је генерално утисак да је донео напредак у игри Задра.

Од играча Задра вреди поменути и Јосипа Собина, врло атипичног центра. Висок је 203 центиметра и има 24 године, производ сплитске школе кошарке. Врло је покретљив, одличан пик ен рол играч, добро се отвара и у високом проценту реализује шутеве на 2-3 метра од коша. Има скоро 57% шута за два, али и очајних 38% са линије пенала.

Марко Шутало је један од играча који је носио игру Задра током већег дела сезоне, али је у последње време у јако лошој форми. На последње две утакмице тројке шутира 1/10, а његов проценат шута за три поена је пао на 30,6% што је далеко од онога што је шутирао у првом делу сезоне. У великој је кризи, али је изузетно опасан кошаркаш коме не треба много простора и који је у стању да сам себи искреира шут. Проценат реалитације слободних бацања је 88% и по томе је најбољи у АБА лиги.

Црвена звезда ће сигурно у суботу у Задру размишљати и о утакмици са Буђивелником, али не треба сумњати у озбиљан и максималан приступ утакмици. Да ли ће већу минутажу добити Липовиј на овој утакмици са обзиром да нема право наступа у Еврокупу? Да ли ће Звезда други пут у кратком времену избацити Задар из АБА лиге? Видећемо. Звезда је сигурно фаворит у овој утакмици, али ће Задар бити силно мотивисан да спаси сезону евентуалном победом, док једна победа црвено-белима треба да и математички обезбеде прво место на крају регуалрног дела АБА лиге.

Много узбуђења у најави у препуној дворани Крешимир Ћосић у Задру!

24. коло АБА лиге: Задар – Црвена звезда субота, 19 сати (Арена спорт 1).

Повезане вести

15 comments

marko мар 14, 2014 at 23:50

braco delije u nedelju samo aca vucic ili da klub prepustamo dusmanima iz ds i sps..ne igrajte se sudbinom voljenog kluba..pamet u glavu..zivela zvezda..

Reply
Blejk мар 15, 2014 at 00:18

Ne rise. Izbori neće ništa promeniti. Znaš koliko je tvom pulenu stalo do čupanja Zvezde iz dugova – k’o do lanjskog snega…
Admini, političkoj propagandi nije mesto na Zvezdaškom forumu.

Reply
marko мар 15, 2014 at 02:20

pamtis li ti godine u nazad ili si clan ovih grobara u politici..ja nisam clan sns ja volim vucica JER SPASAVA ZVEZDU..najvise zato..delije samo vucic pa da nam zvezda bude stara..

Reply
Danilo -Podgorički "Delija" мар 15, 2014 at 07:56

Tako je, samo Vučić valjda to svi znaju!?

Reply
mariachi мар 15, 2014 at 12:40

A kako ocenjujes to sto je Vesic dobio unapredjenje od strane tvog spasitelja i sada je glavni u Beogradu umesto da ide u zatvor? Stvarno je glupo da klinja kao ti prica o politici jer ne vidis sta se desava. Pametan vidi da je Srbija pred bankrotom a naivne Srbe kao ti dovoljno je podkupiti sa ofarbanim avionima i praznim pricama o korupciji. Pa kako ne vidis da je Miskovic na jedna vrata usao a na druga izasao i gde je sada ta borba protiv korupcije? Pa kako ne vidis da isti ti tajkuni finansiraju ove izbore.
Radujem se sto ces do kraja godine promeniti msljenje jer ces uvudeti da je sve ovo rasprodaja moje i tvoje srbije tj za par meseci prodace se skoro cela srbija a ja i ti cemo da kukamo zasto sto smo glupi i naivni 🙄 I molim admine da obrisu oce komentare zajedno sa mojim jer ovoj temi i zvezdi netrebaju smrdljivi politicari!!!!!!

Reply
Besa мар 14, 2014 at 23:08

Oprobavanje Lipovija i ostalih klinaca :)) jer ovaj mec mora da se tim odmori ali ja mislim da bi nam pojacanje najbolje dosao Vasilije Micic

Reply
pera мар 15, 2014 at 10:30

Nema ništa od toga druže Vasa ide preko bare ako ne na leto onda sledeće godine a ima ugovor sa Megom i za sledeću sezonu. Šteta a mogao je da bude prvo veliki igrač i legenda kluba za koga navija ali MIško Ražnatović ne ispušta plen. Naše je da sačekamo Novaka da nam se pridruži i zadržimo admirala ako možemo i mi opet imamo veoma jak tim za narednu sezonu.

Reply
jagodina navija za zvezdu! мар 14, 2014 at 20:05

Rebic,Lipovij,Tejic..
Bar po 15 minuta moraju dobiti ovi momci zbog umora najbitnijih igraca..
Pa i po ceni poraza..

Reply
MrKG мар 14, 2014 at 20:00

Ti ovo namerno napisao „Buđiveljnik“ 😀

Reply
Luka мар 15, 2014 at 00:35

Ujed 😈

Reply
Marko мар 14, 2014 at 17:11

Ne bas bitna utakmica,mislim da je ovo sansa da se odmore bitni igraci Nelson,Jaka,Djenka i Katic.Sansu treba dati mladjima,Rebicu,Tejicu,Stojanovicu i sad ne znam da li u timu ima jos mladih.Tu je i Lipovij,kao i Radenovic kojeg treba vratiti nakon povrede.Nelsona bih definitivno odmorio,a ostalima nesto manja minutaza.

Reply
Danilo -Podgorički "Delija" мар 14, 2014 at 20:47

Druže, to što ti pričaš dovodi u regularnost takmičenje! I to debelo… Zvezda je pravila tim prije početka sezone da odgovori na sve izazove, kakav crni umor o čemu pričate!? I to Zadra da pustimo, pa vi niste pri svesti uopšte…

Reply
Fornicator мар 15, 2014 at 00:20

Tako je, Marko. Mi smo svoje odradili, i za interes kluba i za interes srpske košarke. Voleo bih da najbolji ne putuju u Zadar uopšte. Svi taktiziraju, što ne bismo i mi. Ne treba nam povreda nekog od bitnih ljudi sad pred kraj.

Reply
Danilo -Podgorički "Delija" мар 14, 2014 at 16:14

Molim vas, o čemu pričamo, tabela sve govori ko je ko! Zvezda je ogromni favorit i više od toga. Očekujem sigurnu pobedu, a Zadar se opet preračunao i oće da se vadi protiv najboljih, biće isto kao i one godine kada su se borili za opstanak (Ispali iz lige) i Zvezda ih je isprašila u Krešinom domu sa + 24!
Vrlo važna utakmica za nas, sa svih aspekata… Samo pobeda!

Reply
pera мар 15, 2014 at 08:32

Voleo bih napišeš razloge zašto je nama bitna utakmica sa ZDarom. Ja mislim da je to neobavezna utakmica za razgibavanje igrača i uvežbavanje nekih akcija. Nikako ne treba rizikovati bilo kakve povrede.

Reply

Leave a Comment