Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошарка

Човић након овере првог места: „Забележили смо изванредан резултат“

Победом на гостовању у Задру кошаркаши Црвене звезде Телеком су два кола пре лигашког дела регионалног такмичења осигурали прво место на табели. Црвено-белима то је пошло за руком још само једном у историји АБА лиге. Наиме, у сезони 2002/2003, у првом учешћу Звезде у Јадранској лиги, црвено-бели су лигашки део такмичења завршили на првом месту. Додуше, меч последњег кола против Макабија због вандредног стања није одигран. Регистрован је службеним резултатом 20:0 у корист Звезде, обе екипе имале су идентичан скор 17-5 па је пол-позиција на Фајнал-фору која је припала Црвеној звезди одређена жребом.

Такође, занимљиво је истаћи да је управо у Задру пре само три године Црвена звезда водила одлучујућу битку за опстанак у регионалној лиги. Био је то меч последњег кола у коме су славили црвено-бели и тако се спасили испадања из регионалног такмичења. Само три године касније, у истом граду и на истом месту, црвено-бели су оверили прво место што јасно говори колики пут је Звезда прешла за кратко време.

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић изузетно је задовољан остваривањем још једног циља ове сезоне и истиче:

– Забележили смо изванредан резултат. Успели смо да обезбедимо прво место пред Фајнал-фор што нам је и била жеља. Такође, ништа мање занемарљива чињеница је и податак да је Црвена звезда одличним резултатима ове сезоне у значајној мери допринела добром коефицијенту наших клубова што би Србији и следеће сезоне требало да омогући да у АБА лиги има четири представника. Управо из тог разлога и у финишу Јадранске лиге Звезда ће у свакој утакмици ићи на победу иако ти мечеви за нас неће имати резултатски значај. Честитам играчима и и стручном штабу, као и свим члановима управе клуба на овако вредном спортском резултату који је настао као плод нашег заједничког и веома напорног рада – рекао је Човић и потом додао:

– Свакако да сада нећемо стати. Успешно смо прескочили још један степеник и окрећемо се новим изазовима којих ће и те како бити у финишу сезоне. Ипак, игра коју приказујемо у последње време као и резултати које бележимо упућују на закључак да смо за те изазове спремни, а сигуран сам да ћемо радити још више како бисмо били још спремнији. Овако добри резултати су додатни подстрек за све нас.

Освајањем првог места у лигашком делу Црвена звезда је аутоматски стекла право домаћинства Фајнал-фора АБА лиге:

– За нас је то веома важан турнир јер ће финалисти обезбедити пласман у Евролигу наредне сезоне. Како ствари стоје, Србија ће готово сигурно на Фајнал-фору имати два представника, уз Звезду ће ту бити и Партизан, и зато очекујем значајану помоћ града у организацији овог догађаја. Мислим да је свима јасно колики значај има овај турнир за српску кошарку и зато се надам да ће се сви релеватни фактори понашати у том духу. Комбанк арена је већ резервисана у термину одржавања трунира, а још нам само преостаје да видимо какве ће услове пред нас поставити АБА лига и да ли су они реалони и за нас уопште прихватљиви.

Црвена звезда и на евросцени ове сезоне бележи веома запажене резултате. После несрећне елиминицајије из Евролиге, с обзиром да је Звезда била једини клуб који са четири победе у првој фази такмичења није нашла место у ТОП 16, своју класу доказала је у Еврокупу. Изабраници Дејана Радоњића у уторак у Каунасу играју први меч четвртфинала против шампиона Украјине Будивељника:

– Читаве сезоне имамо јасан концепт рада, идемо степеник по степеник. Управо такав приступ и максимална посвећеност довели су нас у позицију да се боримо за пласман у полуфинале Еврокупа. Екипа се налази у згуснутом распореду утакмица, путовања су веома напорна, али сви се надамо повољном резултату у том првом мечу са Будивељником. Што се тиче реванша, уздамо се у велику подршку наших навијача која нам много значи и чини нас да будемо још јачи. Још нисмо коначно одлучили да ли ћемо Будивељник угостити у Пиониру или Комбанк арени. Разматрамо спортске мотиве, али и оне економске. Ипак, најважније је да је Комбанк арена 26. марта слободна тако да имамо опцију избора, а сигуран да ћемо донети најбољу одлуку за клуб – закључио је Човић.

Повезане вести

12 comments

dex мар 16, 2014 at 20:34

Ma….samo napred….moramo igrati EL iduce sezone….. 😛

Reply
Zvezdas S мар 16, 2014 at 18:37

Bojim se ako budemo igreali za Partizan ,da ce mo proci kao prosle sezone.Partizan nije Srpski klub,on je privatni klub koji vode Kriminalac,i demagog Licno bi voleo da Partizan nebude na Fajnal foru.

Reply
Villa мар 16, 2014 at 17:21

Po meni bi trebalo odigrati protiv Budiveljnika u Pioniru, a ako prodjemo u polufinale u kojem ce 90% proci Uniks onda bi mogli da napunimo i Arenu.

Reply
Taurunum мар 17, 2014 at 03:17

U polufinalu se igra jedna utakmica a igra se na neutralnom terenu, odnosno gde se odrzava final 4

Reply
TBCZ мар 17, 2014 at 10:39

GREŠKA
Sve se igra na dvije utakmice (kući i na strani)
Čaks e i finale igra u dvije utakmice tako da nam je to jedna od većih šansi jer kući možemo SVE.

Reply
Taurunum мар 17, 2014 at 12:11

Nisam znao, to je onda novo od ove sezone, izvinjavam se na laznoj informaciji 🙂

Reply
Biće dana,biće leta мар 16, 2014 at 16:59

Sad vidimo koliko je nepravde ucinjeno prema Igokei prosle godine,sistem je potpuno nakaradan,jer ako se ne igra plej of,prvak regularnog dela bi morao da ide direktno u el.

Reply
Fornicator мар 16, 2014 at 17:03

Tragikomičan format takmičenja, zaista – ubedljivo si prvi cele sezone, a ako izgubiš u polufinalu, nemaš ništa.

Reply
Delija mp мар 16, 2014 at 15:43

Poslednje dve odigrati oputeno,odmoriti nosioce upavo zbog teskog rasporedna,pustiti Rebica,Stojanovica i jos nekog juniora i ukrajinca da odigraju celu utakmicu.

Reply
rs мар 16, 2014 at 15:42

Nas tek ceka borba i prvo mjesto nista ne znaci ako u finalu izgubimo tako da ima tu jos da se igra,i ne trebamo se opustati.Sto se tice toga da li Pionir ili Arena u svakom slucaju Pionir,prije svega jer ni njega do poslednjeg mjesta ne mozemo ispuniti a kamoli Arenu dokaz druga utakmica u Areni,Evroliga,samo se ne sjecam protiv koga je bila.Takodje bolje se i cujemo u Pioniru,manji prostor a tu mozemo imati neki plus i popuniti kasu dok je Arena upitna po tom pitanju,msm ne bi bila da navijaci hoce da dodju pogotovo ovi iz Bg meni to i dalje nije jasno,njih je najmanje i bez nas sa strane ne bi nista mogli ako cemo iskreno.

Reply
Fornicator мар 16, 2014 at 17:02

Tačno je da nas tek čekaju izazovi, i nećemo se opuštati sigurno, ali nije pobeda u finalu ABA lige prioritet već ona u polufinalu. Po meni, ne treba timu stavljati imperativ trofeja već plasmana u EL. Ovo za Pionir se apsolutno slažem – bolje sedam hiljada u Pioniru nego devet u Areni, i navijački i finansijski. Jedini aspekt koji nije na nivou trenutno u KK su navijači – tu smo žestoko (za mene sasvim neočekivano) podbacili.

Reply
Braca мар 16, 2014 at 15:31

Jos uvek nista nismo uradili! Pamte se samo trofeji!

Reply

Leave a Comment