Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаРукомет

Мистрић сјајна, Звезда ипак поражена

Рукометашице Црвене звезде нису успеле да савладају фаворита. ЖРК Наиса славио је на Бањици резултатом 34:29, а наше девојке нису успеле да пруже значајан отпор противнику. Већ на крају првог полувремена, које је завршено резултатом 20:11, видело се да црвено-беле неће имати велику улогу у овом мечу. Сјајна Данијела Мистрић која је постигла 11 погодака није могла сама. Свој задатак су добро одрадиле и Чолић и Домби, али то није било довољно.

Гошће постижу први погодак на овом мечу, а Милена Милојевић поравнава лоб ударцем. Наиса везује два поготка након тога. Наше рукометашице у више наврата долазе до изгледних прилика, али никако да их реализују, што противнице користе и долазе до +5 (2:7), па је наш тренер приморан да затражи тајм-аут.

Мистрић смањује резултат након паузе, али Наиса поново везује два гола након тога (3:9). И даље делује врло несигурно наш тим, Наиса повећава предност (5:12). Мистрић поново постиже погодак (3 гола од 6 наших је она постигла, један из седмерца). Прво искључење за наш тим (Јована Милојевић) уз седмерац који противнице користе, а користе и играчицу више на терену, па додатно увећавају своју предност (6:15, 17. минут).

Новим тајм-аутом покушава наш тренер да размрда екипу. Данијела Мистрић је тренутно једина расположена рукометашица у нашем тиму (7:16). При резултату 8:17, наша екипа остаје са две играчице мање на терену, Чолић брани у неколико наврата, али противнице након контре ипак постижу погодак (8:18). Марија Чолић наставља са одличним одбранама, али наш тим никако да то искористи у нападу, па у 25. минуту Наиса има максималних +11 (8:19).

Након неколико стартова кажњених само жутим картонима, противнице у 27. минуту први пут имају играчицу мање (овим не желим да умањим добру игру Наисе, нити да оправдам прилично лошу игру наших, али је утисак да је то морало и раније да се деси). Успевају наше рукометашице да смање на -9 до краја полувремена (11:20). Данијела Мистрић је најефикаснија у нашем тиму.

Почетком другог полувремена наше рукометашице смањују резултат (14:21), а пропуштају и прилику да се додатно приближе. Након тајм-аута, противнице везују три поготка и резултат је 14:24. Данијела Мистрић постиже два узастопна поготка (8 њених голова тренутно). Никако да се спусти наш тим испод седам поена заостатка. Након контре, са играчицом мање, противнице постижу погодак и резултат је 18:26. Ипак, након контре, Марић смањује на -6 (20:26, 44. минут).

Домби, која је стала на гол нашег тима у другом полувремену, одлично брани у неколико наврата, али противнице ипак поново долазе до осам голова предности (20:28). Прилазе наше рукометашице поново на шест голова заостатка (23:29). Мистрић одузима лопту и у контри постиже 11. погодак на мечу (25:30, 50. минут).

Домби наставља са одличним одбранама, али наше не успевају да материјализују то у нападу, ни са играчем више не постижу погодак (статива из седмерца), па остаје пет голова предности у корист Наисе (26:31). Стиче се утисак да је наш тим пропустио шансу да се потпуно врати у меч, након неколико везаних одбрана нашег голмана, Наиса постиже погодак (26:32). Два везана поготка за наш тим након тога (28:32). Наредни напад наше рукометашице нису реализовале, али противник јесте свој, чиме је и дефинитивно преломио утакмицу у своју корист (28:33, 58. минут). Коначан резултат је 29:34.

Повезане вести

Leave a Comment