Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Đurović o Ventspilsu

Žarko Đurović

Pomoćnik Roberta Prosinečkog, Žarko Đurović, sinoć je posmatrao utakmicu između letonskog Ventspilsa i beloruskog Šahtjora. Meč je završen u korist Letonaca, rezultatom 3:2, čime je obezbeđen njihov duel sa Crvenom zvezdom.

Utisci popularnog Žareta su sledeći:

Letonci su odličan kolektiv, bez istaknutih pojedinaca, taktički veoma snažan. Smatram da smo kvalitetniji, ali to moramo da dokažemo i na terenu, naročito je bitno da u prvom meču odigramo kako bi trebalo, da bismo revanš na našem stadionu dočekali mirniji“ , navodi pomoćnik šefa stručnog štaba našeg kluba.

Đurović je naglasio da je Ventspils odlično fizički pripremljena ekipa, uz to i da umeju da se prilagode protivniku.

Šahtjor je bio bolji rival u prvom poluvremenu, ali nisu imali daha i za drugo, u kome su ih igrači našeg protivnika nadigrali, naročito u poslednjih dvadesetak minuta meča. Jasno se videlo da mogu po potrebi da menjaju formaciju na terenu, juče su utakmicu počeli u sistemu 4-1-4-1, a završili sa 4-1-3-2, dakle sa dva napadača.

Nekadašnji Zvezdin fudbaler je upozorio da se ne treba ni slučajno opustiti, jer, kako kaže, Letonci to znaju da kazne:

Kamerunac Mvonda je definitivno igrač utakmice, ušao je pred kraj prvog dela i uspeo da postigne dva gola, kojim su Letonci prošli dalje. Opet ponavljam, moramo maksimalno spremni ući u ovaj dvomeč, i ne smemo dozoliti sebi da se opustimo, jer će nas protivnik kazniti. Kod rezultata 2:2, ostali su sa igračem manje na terenu, i uspeli su da postignu pogodak u sudijskoj nadoknadi„, zaključuje Žare.

Da podsetimo, ruski fudbaler Ventspilsa i ujedino najbolji igrač ove ekipe, Eduard Suhanov (6 golova i isto toliko asistencija) zaradio je crveni karton i neće igrati protiv Crvene zvezde.

Повезане вести

2 comments

Leave a Comment