Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда одмарала и славила лагану победу

Црвена звезда је вечерас у 25. колу, у прилично празном Пиониру дошла до нове, 21. победе у овогодишњој АБА лиги. У опуштеној атмосфери, коју је мало покварио сукоб играча на три минута до краја меча,  наш тим је прилично лако савладао дужнике из првог дела сезоне, екипу МЗТ-а из Скопља, резултатом 87:77 (24:17, 19:18, 27:20, 17:22).

Драгићевић је убацио 18 поена, Марјановић имао 17 поена, уз 9 скокова, Катић 15, а Џенкинс 10 поена. На другој страни, најбољи су били Синовец и Цветковић.

Дејан Радоњић одмарао је главне играче, а Звездини млади кошаркаши, уз помоћ искуснијих, који су се мењали у току меча, успели су да дођу до нове победе. Нелсон је играо свега три минута, а Ребић га је достојно одменио, док су битну улогу у овом мечу одиграли Звездини центри. Треба истаћи да је неколико играча имало запежен коштегерски учинак, као и да је солидну партију забечежио и Звездин кошаркаш позајмљен Македонцима, Александар Цветковић.

Након првог полувремена, Звезда је дошла до предности, резултат – 43:35. Од првог напада, када је Боби Марјановић погодио преко Гечевског, било је јасно да ће центри Звезде направити разлику у овом мечу. Боби је постигао првих 9 поена за Звезду, Катић га је заменио и наставио тамо где је он стао, а до полувремена, њих двојица су имали 21 од 43 Звездина поена.

Треба истаћи да смо гледали практично дуеле Звездине деце, Ребића и Тејића на једној, односно Цветковића и Маринковића на другој страни. Нешто бољи у првом делу, бољи су били младићи у црвено-белом, што показује и резултат на семафору. 

Звезда је имала предност од самог старта, а гости практично нису успели да поведу ни у једном тренутку. У неколико наврата успевали су да смање разлику, али не и да озбиљније запрете, а практично једини расположен у њиховом тиму био је одлични Синовец. Звезда је у самом финишу направила и највећу разлику (+10, 43:33), а гости су само успели да смање на 43:35 до последњег звука сирене.

У трећој четвртини, Марјановић и Драгићевић, уз помоћ Џенкинса, практично су сами играли против Македонаца. Боби је за само неколико минута био близу дабл-дабл учинка, а Тадија и Џенкинс су фуриозним стартом треће четвртине довели наш тим до убедљиве предности, која је отишла и на +18 (58:40), на половини трећег дела. Запежену улогу у тиму МЗТ-а имао је у овом периоду и Александар Цветковић. Бобија је у финишу заменио Катић, који је, као и у првом делу меча наставио тамо где је његов саиграч са позиције пет стао и убрзо дошао до двоцифреног учинка. Гечевски је одржавао госте у игри и некако доприносио да Звезда не створи веома убедљиву предност, а вредна помена је и тројка Ребића, коме ће свакако значити минути, као и Нелсону, који је захваљујући младом плеју могао да одмара. До краја трећег делу, Звезда је одржавал убедљиву предност, па се на одмор отишло уз +15 (70:55).

Марјановић 17 поена и 9 скокова, Катић 11, Драгићевић, Блажич и Ребић по 9, Џенкинс 7.

У последњој четвртини гости су успели да смање разлику, услед опуштања нашег тима, мирну атмосферу и меч без тензија и грубости покварио је сукоб играча на 03:32 до краја меча, када су због кошкања искључени Тејић и Чековски. Већи сукоб спречили су играчи и судије. Када је игра у питању, Звезда је одржавала предност од 6-10 поена и није дозвољавала да победа дође у питање. Тројка Драгићевића на уласку у последња два минута, за +11 преломила је меч, па до краја није било неизвесности, иако су гости још једном припретили.

25. коло АБА лиге

Црвена звезда ТелекомМЗТ Скопље Аеродром 87:77 (24:17, 19:18, 27:20, 17:22)

Хала Пионир

Гледалаца 1 129

Судије: Дожаи, Вовк, Јововић

Црвена звезда Телеком: Ребић 9п, 2ск, 2ас, Лазић 4, Блажич 9, Симоновић, Марјановић 17п, 9ск, Раденовић 2п, 2ск, 3ас, Катић 15, Тејић 3п, 4ск, Нелсон, Џенкинс 10, Липовиј, Драгићевић 18п, 2ск, 2ас. Тренер: Дејан Радоњић

МТЗ Скопље Аеродром: Синовец 17, Костоски, Стајић, Лучић 6, Стојановски 11, Гечевски 5, Чековски 5, Маринковић 6, Шеховић 6, Николовски 3, Дејвис 4, Цветковић 14п, 2 ск, 2 ас. Тренер: Зоран Мартич

Прва четвртина (24:17)

Звезда је кренула у петорци Нелсон, Блажич, Лазић, Раденовић, Марјановић.

Већ у првом нападу Звезде видело се шта ће бити највећа предност нашег тима вечерас. Бобан Марјановић погодио је преко Гечевског уз фаул и наговестио доминацију под кошем. Прве поене за госте постигао је Стојановски, али је Боби поново погодио, два пута заредом и дошао до шест поена већ после деведесет секунди. Гости нису могли да погоде након што је то учинио њихов најбољи играч, па је Боби постигао и свој девети поен, сваки од почетка за наш тим!

Коначно је његову серију прекинуо Јака Блажич, закуцавање у контри након украдене лопте Раденовића. Мартич је морао да затражи тајм-аут, при резултату 11:4. Након 9 поена, 3 скока и блокаде, Марјановић је напустио паркет, а заменио га је Катић. Покушао је потом Џенкинс, али у два наврата, можда и под фаулом, није погодио под кошем, да би Раденовић прво погодио, а затим асистирао Катићу у контри, за максималних 15:4. Одлично крилни центар затим је своје место уступио Драгићевићу.

Тада је Синовец са четири везана поена смањио на 16:10, а његову серију прекинуо је првом тројком на мечу Џенкинс. У последњи минут ушло се резултатом 21:10, након што је Блажич погодио два слободна бацања. Управо њега заменио је Липовиј. Затим је Цветковић погодио са линије пенала за госте, Тадија из продора за Звезду, а Липовиј је фаулирао Синовеца, који је погодио три слободна бацања (23:15). До краја, забележили смо половичан учинак Џенкинса са линије пенала и одличан продор Синовеца, да би Липовиј промашио уз звук сирене.

Занимљиво, Александар Цветковић добијао је подршку малобројне публике у Пиониру приликом сваког потеза.

На крају првог дела игре, Боби 9 поена и 3 скока, Џенкинс и Блажич по 4 поена, а на другој страни Синовец је убацио 9 поена.

Друга четвртина (19:18)

Звезда је кренула у других десет минута у петорци Ребић, Џенкинс, Липовиј, Драгићевић, Катић. 

Први до поена стигли су гости, наравно, преко Синовеца, који је потом и асистирао Чековском за нове поене. Први пут у овом делу игре за Звезду је погодио Катић, уз фаул Синовеца, за 27:21. Након тога сјајна акција Звезде – Ребић, Липовиј, Драгићевић, Катић и нови поени Звездиног центра. Другу тројку погодио је за црвено-беле Блажич, а наш најнижи играч, Ребић, блокадом је зарадио аплаузе публике.

При резултату 32:25, на 06:30 до краја полувремена, први пут у игри нашли су се Симоновић и Тејић. Млади крилни центар веома брзо забележио је и прве поене, погодивши једно слободно бацање. За њим се „уписао“ и Ребић, који је био прецизан два пута. Смањили су гости тројком Николовског на 35:31, да би Марјановић постао први двоцифрени играч у нашем тиму, након Синовеца у плавом дресу.

Мартич је затражио тајм-аут, при резултату 37:31, на нешто више од три минута до полувремена.

Боби је, међутим, наставио да погађа и стигао до 13. поена у наредном нападу, да би Ребић сјајно пробио одбрану Македонаца и погодио за два и максималних +10 (41:31). Гости су смањили, а на уласку у последњи минут Звезда није успела да погоди. До полувремена, погодио је Тејић за Звезду, а Стојановски за МЗТ, па се на одмор отишло са резултатом 43:35.

Трећа четвртина (27:20)

На старту овог дела игре, Звезда је кренула у петорци Ребић, Џенкинс, Лазић, Драгићевић, Марјановић.

Наш тим одмах је дошао до мини-серије 4:0 и направио максималних +12 (47:35), преко Лазића и Драгићевића. Маринковић је затим погодио уз фаул, али је Тадија постигао нове поене, своју прву тројку на овом мечу. И у следећем нападу, Тадија је погодио и наставио свој шоу овој четвртини, па је Звезда дошла до максималних +14 (54:40), да би у нападу за још убедљивије вођство био досуђен фаул управо Драгићевићу.

Марјановић је наставио да доминира и на средини трећег дела био близу дабл-дабл учинка (имао је 15 поена и 9 скокова), а наш тим је непрестано увећавао предност, која је након тројке Џенкинса износила 18 поена (58:40).

Није било тензије у наставку, играло се поен за поен, често уз мини-серије, а Катић је заменио Марјановића и дошао до двоцифреног учинка, поенима уз фаул. Млади Ребић погодио је прву тројку, а оно што је радује је минутажа коју је добио и чини се, искористио је у потпуности, а што је доста важно, одменио Нелсона, коме ће значити одмор, пред финиш сезоне.

Звезда је одржавала двоцифрену предност, гости, пре свега преко најстаријег играча на терену, Гечевског, успевали да је одрже на пристојној, али су направили серију грешака у финишу четвртине, па је на крају треће четвртине на семафору стајало 70:55.

Марјановић је имао 17 поена и 9 скокова, Катић 11, Драгићевић, Блажич и Ребић по 9, Џенкинс 7.

Четврта четвртина (17:22)

Звезда је у последњи период ушла у петорци Ребић, Блажич, Липовиј, Драгићевић, Раденовић. 

На старту се играло поен за поен, у утакмици која је полако улазила у завршну фазу и чини се да су сви у хали само чекали њен крај. Млади Ребић је мало подигао публику на ноге, када се бацио у столице поред терена у борби за једну лопту. Радоњић је мењао и одмарао кључне играче, па Нелсона одавно није било на паркету, Раденовић је играо лажну петицу, док су Катић и Марјановић одмарали, а Блажич је веома брзо након старта последњег дела изашао из игре.

Након мини-серије гостију, Радоњић је морао да затражи тајм-аут, при резултату 74:63, на 07:24 до краја меча. Гости су успели да у кратком налету смање предност Звезде и спусте је испод десет поена, па је Радоњић морао и да врати неке од главних кошаркаша, али победа није долазила у питање.

На 03:32 до краја меча, након покушаја Тејића да закуца и фаула домаћих, дошло је до сукоба и практично првих варница на мечу, а резултат свега била су искључења управо Тејића, у нашем тиму и Чековског, у екипи МЗТ-а. 

Меч је настављен погођеним пеналом Драгићевића, а наш тим је меч преломио тројком Драгићевића из угла, на уласку у последња два минута меча. Гости су припретили још једном, серијом 5:0, у којој је Цветковић учествовао са 5 поена (83:77), али је Лазић погодио два пенала уочи последњих 60 секунди и донео недостижних +8 Звезди. До краја, Звезда је подигла предност на +10 и том разликом је меч и завршен.

Повезане вести

21 comments

Sladajac мар 23, 2014 at 01:12

Bice puna protiv Budeveljnika!!!…

Reply
Hez мар 22, 2014 at 22:16

Lepo smo popunili dvoranu da pozdravimo košarkaše i nagradimo ih za uspehe, nema šta. Pravi podstrek pred Budiveljnik… Bruka.

Reply
mariachi мар 22, 2014 at 23:52

Sve je brate prslo! Narod je u buli totalnoj! Sve je otislo u K**** ne samo u sportu.

Reply
Hez мар 23, 2014 at 00:04

U k.r.c totalni, što jes’ jes’.

Reply
slal мар 22, 2014 at 22:10

radonjić zove tajm-aut i ne progovara ni riječ, jer pojma nema…

Reply
Fornicator мар 22, 2014 at 22:14

To je njegov manir od početka trenerske karijere, gluma i bečenje, a na tajm autu, 50 sekundi ćutanje, 10 nebulozna priča.

Reply
Kosovac мар 23, 2014 at 05:05

Taj vam dragi moji poznavaoci kosarke ima vise kosarkaskog znanja u malom prstu nego svi posetioci ovog sajta zajedno, ne znam sta ocekujete vise od njega zar je moglo bolje u ovom delu sezone? Za sada sve je super, na kraju sezone cemo videti.

Reply
Pex мар 22, 2014 at 21:19

Kupio sam kartu da bih gledao malog Rebica a Radonjic mu je dao dosta prostora da pokaze sta zna… Pratim ga jos od juniorskog turnira EL kada sam ga isto gledao uzivo i od tada mi je postao veoma veoma zanimljiv… Mnogi su ga ovdje pljuvali da je prosjecan i da od njega nece biti nista ali ja tvrdim kao i proslog puta da ce za 2 sezone igra zavisiti od njega… Sjedeo sam blizu terena i gledao samo u njega i kada ga gledam uzivo vidim da ima tu sportsku pobjednicku drskost, da se trudi u odbrani i da ima veoma dobar rad nogu, dosta dobar pas i pregled igre znaci da ima potencijala… Momak ima 18 god i igra na najbitnijoj poziciji tako da ga vrijedi cekati… Ima sve uslove da se razvije u odlicnog pleja, ne mora da razmislja ni o cemu drugom samo o treningu i to je ono pravo… Sto se utakmice tice laano odradjeno… Bravo za momke vidimo se u areni…

Reply
slal мар 22, 2014 at 22:07

da ti nisi SKAUT…

Reply
RS CEKA TITULU мар 22, 2014 at 21:04

Sta ocekivati u Areni kada je veceras bilo jedva 1000 ljudi,SRAMOTA SRAMOTA ne znam vise sta da napisem,slusam i navijanje protiv donjeg srema apsolutno nista samo o toletu i Kosovu,jedva da se par Zvezdinih pjesama otpjevalo,pored toga i ako jeste trajale su blizu 10 min. nekad imam osjecaj da vodje ni ne znaju sve pjesme,jer ne pamtim kada sam zadnji put neke cuo evo npr sve sto sad hocemo je,a ima ih jos.Ne mogu da dodjem sebi kada pomislim sta smo nekada bili,a sta smo sada jos se KK preporodio,ali dzaba.Ja iz daleka dolazim na Budiveljnik i takodje znam da ce ljudi sa strane i poslednju paru dati da podrze tim,klub i nece se zaliti,odma sam poceo skupljati pare za utakmicu i ne kukam jer nema vece radosti nego kad uspijem da dodjem,ali mi se zgadi kada vidim ovakve scene,ljudi iz Bg su totalno nezainteresovani sramno je i to.BEZ KOMENTARA SAM

Reply
Blejk мар 22, 2014 at 22:12

Otužno zaista, lepo si rekao šta smo nekad bili, a sad kad se posle toliko godina stabilizujemo u košarci, navijanje nikad gore. Pevati protiv Toleta je postalo toliko smešno da nemam reči – pa pre tri dana na skupštini FSS naš predstavnik nije glasao protiv njega, treba li ikakav dalji komentar?! Žao mi je pogotovo iskrenih i pravih navijača kakav si, vidim, i ti. Onih koji će ovako ili onako skrpiti pare za put i utakmicu, spremiti grla i dlanove da ih maksimalno potroše, a nakon utakmice (nezavisno od rezultata) izaći iz dvorane razočarani.

Reply
RS CEKA TITULU мар 22, 2014 at 22:30

Razocaravajuce,ajd kontam da je ljudima dosadilo cekati titule i u fudbalu i kosarci,da su prestali vjerovati i meni nekad dodju takvi dani pogotovo kada je FK u pitanju.Ali niti ova uprava ni ovi igraci nisu krivi za te rezultate i rasulo koje je vladalo.Ljudi ne shvataju da smo mi prosle i ove sezona napravili takav korak da je to nevjerovatno i mislim da to niti jedan iz Srbije,pa i sire ne bi uspio i opet smo nezadovoljni.Ova nam je jos bolja od predhodne i nastavimo li ovako cekaju nas itekako dobre sezone ali dzabe kada nema podrske,nema ko da te gleda pa i samim tim da bi doveo igraca,napravio tim treba i popuniti kasu odnosno kupiti kartu i doci na utakmicu.Sad ce oni da traze mane nekim igracima,ali ne shvataju da i mi udjela imamo u tome kakvog igraca dovesti i da li imamo mogucnosti za to.Ja sam za sada jako zadovoljan,ocekujem pobjedu protiv Budiveljnika ali nisam siguran niti mogu izgovoriti uz punu Arenu,nadam se i bar jos jednoj tituli ali neki i nisu zasluzili da se raduju.Delije su svojim nedolaskom sve rekle,a da ne pricam o ostalima a jos kad se sjetim sta nas ceka u polufinalu i finalu Aba lige i jos u Areni pa navijaca,pjesme,pritiska,pordske nista od toga nece biti,a u finale idemo 100% pa ako bude protiv partizana grobari nam mogu samo bukvicu procitati jbt u Laktasima Zvezda bi imala vise podrske kao i prosle god nego u svom gradu.

Reply
Blejk мар 23, 2014 at 00:10

100% tačno. Evo, da smo dolazili na utakmice ABA lige u broju u kojem su grobari dolazili, od karata bi se nakupilo para za jedno obeštećenje domaćem igraču – malo li je?
Prilično sam siguran da nećemo napuniti Arenu za Budiveljnik (sad bih potpisao 15000 i bio zadovoljan time), a prilično sam siguran i da smo groblju izradili maltene domaći teren na F4, jer će nas lako nadjačati brojnošću i navijanjem. U sezoni u kojoj se mi dižemo iz pepela a oni s mukom čupaju iz nevolja, velika je greška pokloniti im takvu prednost.

Reply
Marko мар 22, 2014 at 20:43

Lijepo je cuti ovu malu djecicu sto navijaju 😀

Uh,sta cemo sa Djenkom,van sebe je da li ona dvojica imaju nesto sa tim ili ne,ne znam ali bukvalno od tada je u padu.Fali i on i Jaka,ali bice to dobro vjerujem.

Reply
xxx мар 22, 2014 at 19:51

Ma mec dosli samo rodbina i prijatelji, BRUKA, kosarkasi ovo nisu zasluzili, verovatno necemo ni da napunimo Arenu, daj boze da dodje 10 000 ljudi. Vazni da svi gledaju one duduke sto trce po toletovim livadama, nismo grobarima ni do kolena.

Reply
pera мар 22, 2014 at 22:50

Opet grobari, alo tornjajte se. Rutinska igra ja sam samo video dvoboj Cveleta i Rebića i to mi se svidelo. Rebić ako nastavi ovako ozbiljno gura sebe u 12 ozbiljnih.

Reply
Japaja мар 23, 2014 at 13:32

Prosto neverovatno – da nas je na onoj fudbalskoj sramoti iz sedmice u sedmicu onoliko, a da ne možemo ni pola Pionira da ispunimo…

Reply
rs мар 22, 2014 at 19:51

Solidno,i dovoljno za pobjedu jer se ne treba trositi a treba uigravati i mlade.Jos veca minutaza Lipoviju,nez zasto nema Mitrovica i jedino sto mene brine je pad u igri i samopouzdanje Jake,Simonovica i Djenke.Pogotovo Jaka i Djenka su bitni igraci i vidi se nedostatak vjerujem da ce proraditi protiv Budiveljnika i odigrati na nivou na kojem bi trebalo.I trojke su nam kriticne jer u jednoj cemo dati 10 u sledece tri oko 3,4

Reply
krvavi zvezdas-DE мар 22, 2014 at 19:42

napokon i Djenka da da 1 kos..svaka cast…covek razvaljuje..koja mu je poredu ovo utakmica da se izivljava

Reply
Marko мар 22, 2014 at 19:06

KAKO VAS NIJE SRAMOTA?Mene jeste,kada vidim ovakav Pionir pa nije ni cudo sto nam se grobarija smije i smije se sa razlogom.Ne zasluzujete ni pobjede,ni titulu,radost..Na prste se ljudi mogu prebrojati,beogradjani bruka najveca bez nas sa strane dvorana se popuniti ne moze.Samo da mi je vidjeti koliko ce biti ljudi u Areni

Reply
Baki мар 22, 2014 at 19:51

Uzas stvarno….

Reply

Leave a Comment