Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Kovačević: „Nema alibija“

Nenad Kovačević

Povratnik u redove najtrofejnijeg srpskog kluba, Nenad Kovačević, kao i većina svojih saigrača ne zna puno o letonskoj ekipi, ali to ga ne zabrinjava previše.

– Iskreno, gledajući inserte iz prve utakmice Letonaca i Belorusa, mislio sam da ćemo za protivnike imati Šahtjor, jer je u prvom meču iako je poražen imao mnogo šansi. Ali to je fudbal, i treba da nam predstavlja opomenu. Nikada nisam igrao u Letoniji, niti sam bio u toj baltičkoj zemlji, ali za sve postoji prvi put. U žrebu mi je bilo svejedno koga ćemo izvući, jer mislim da koga god da smo izvukli, bili bismo favoriti – kaže iskusni zadnji vezni igrač.

Borac, kakvim malo koji klub može da se podiči, ne želi ni da razmišlja o drugom ishodu u dvomeču kvalifikacija, osim o dve pobede.

– Nema alibija, iskreno, razlog za oprez vidim jedino u podatku da je Ventspils u punoj takmičarskoj formi, dok me dalek put ne zabrinjava. Stižemo tamo dva dana ranije, što je sasvim dovoljno vremena da se osvežimo i pružimo maksimum. Za mene lično, a siguran sam da tako svi u klubu misle, svaki ishod osim pobeda i tamo i na Marakani je neuspeh.

Prošlo je pet godina otkada je Kovačević poslednji put igrao pred Delijama.

– Trudiću se da na terenu opravdam pohvale i konstatacije da sam veliko pojačanje i da svojim iskustvom i primerom treba da budem jedan od nosilaca zvezdine igre. Zato ne želim da strepim pred revanš, već da u revanš na Marakani, uđemo sa prednošću iz prve utakmice. Ako tako bude, biće više navijača, mi igrači ćemo biti opušteniji, i nadam se da ću svoj povratak pred našim navijačima pamtiti po sjajnoj igri i ubedljivoj pobedi – otkriva svoje želje Piksi.

Повезане вести

3 comments

Leave a Comment