Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКошарка

Радоњић пред Будивељник: „Подршка навијача додатни импулс“

Још један дан је остао до правог кошаркашког спектакла – реванш меча четвртфинала Еврокупа између Црвене звезде Телеком и Будивељника у Комбанк арени. За утакмицу која је на програму у среду од 19:30 влада огромно интересовање, о чему сведочи податак да је до поднева трећег дана продаје карата продато чак 18 хиљада улазница! Карте за овај меч и даље се могу купити на свим продајним местима Евентима.

Црвено-бели имају јасну мисију – да надокнаде три поена заостатка из првог меча и остваре велики успех, пласман међу четири најбоље екипе Еврокупа. Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић причао је о вероватно највећем изазову у досадашњем делу сезоне за тим Звезде:

– У госте нам долази Будивељник, тим са јасним квалитетом и огромним искуством. То је тим који у свом саставу има Лавриновича, Самерса, Ејхерна, Стрелниекса и друге квалитетне играче. Они су своје искуство презентовали на најбољи начин у двомечу против Нантера где су показали да после првог меча и победе одиграли добро и паметно и у реваншу. У односу на нас, то им је искуство више. Овај меч без дилеме захтева максималну концентрацију и одговорност кроз свих 40 минута, што због квалитета противника, што због заостатка. Морамо да играмо са мањим бројем грешака у односу на први меч – истакао је Радоњић који је прокоментарисао и огромно интересовање које влада за овај меч:

– Подршка навијача ће нам свакако бити додатни импулс. Морамо да ту енергију и огромну жељу коју сви поседујемо артикулишемо у правом смеру. Неопходно је да доносимо најбоље могуће одлуке у игри, да будемо мудри и играмо хладне главе што неће бити једноставно у том амбијенту. Без обзира на први меч, сматрам да морамо да градимо резултат и да у дужем интервалу играмо квалитетно како бисмо извукли добар резултат – констатовао је стратег црвено-белих пре него што је додао:

– Они долазе без Дроздова, али играли су већ неке утакмице у Евролиги и Еврокупу без њега тако да им је тај амбијент познат. То није њихова слабост, нити је наша предност због чињенице да су они спремни да играју у тој варијанти – објаснио је Дејан Радоњић, који се осврнуо и на притисак који овакав меч носи са собом:

– Мислим да нам је позиција скроз јасна и да смо спремни да је изнесемо. Од почетка сезоне смо под притиском, ситуација је таква каква је. Искрено, надам се да ће бити и тежих ситуација до краја сезоне, кад је тај аспект у питању – изјавио је тренер Црвене звезде Телеком.

Дејан Радоњић је истакао и да су се црвено-бели за овај меч генерално спремали са истом филозофијом као и за сваки други до сада:

– Размишљамо о стварима које су потребне да бисмо направили добар резултат. Не оптерећујемо се превише са разликом из првог меча јер се у данашњој кошарци те разлике стижу лакше него што је то некад био случај. Оптерећење је да будемо спремни да одиграмо добро и да будемо у прилици да их савладамо. Жељу и енергију која ће бити присутна морамо да усмеримо у користан правац. С обзиром на велику подршку навијача коју ћемо извесно имати, очекујем да грешке у игри буду смањене на најмању могућу меру – рекао је Дејан Радоњић, а након тога је причао о поуци коју је тим извукао из првог меча:

– Дозволили смо им да постигну превелики број лаганих поена. Одговорност у игри ће морати да буде адекватна нашим жељама, у том сегменту морамо да направимо искорак. Такође, неке ствари ћемо морати да радимо другачије и у нападу. Анализирали смо први меч, знамо отприлике где смо грешили и шта морамо да исправимо. Дефинитивно нас очекује тежак меч против доброг тима и мораћемо да одиграмо добро како бисмо прошли у полуфинале – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment