Moja Crvena Zvezda
Најновије

Gvardiola: „Voleo bih da me nasledi Prosinečki“

Pepe Gvardiola

Sjajni trener trenutno najbolje i najmagičnije ekipe u Evropi, Pepe Gvardiola, na sav glas hvali svog kolegu i prijatelja, a našeg trenera, Roberta Robija Prosinečkog. On je gorenavedenu izjavu dao nekoliko sati uoči prijateljskog meča sa Hajdukom iz Splita.

„Prosinečki je bio fantastičan fudbaler, uživao sam igrajući sa njim, a uveren sam da će veoma brzo postati i jedan od najboljih trenera Evrope. On je moj prijatelj, znam da je nedavno u Crvenoj zvezdi započeo trenersku karijeru i ne bih imao ništa protiv da baš on posle mene dođe na Kamp Nou. To bi zaista bilo sjajno“, izjavio je Pepe  Gvardiola Tanjugu.

On je na pitanje izveštača Tanjuga da li bi mogao da „preko veze“ preporuči Prosinečkog predsedniku Barselone Sandru Roselu rekao:

„Na žalost, nemam tu moć. Prosinečki će morati svojim radom da se izbori za poziv. Ali, ja verujem da je to moguće“, rekao je strateg klupskog prvaka Evrope.

On se nije složio sa konstatacijom da je najbolji trener u svetu.

„Najbolji trener na svetu je Ser Aleks Ferguson. To što je moja Barselona šampion Evrope ne znači da sam i ja najbolji trener. Ferguson je neponovljiv, više od 25 godina vodi isti klub, stvorio je mnoge trofejne generacije i osvojio bukvalno sve. Bilo bi fantastično da i ja uradim nešto slično“, zaključio je Gvardiola.

Повезане вести

31 comments

Leave a Comment