Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Poznata sudbina KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda

Kako saznajemo iz izvora bliskih Košarkaškom klubu Crvena zvezda, pitanje novog rukovodstva našeg košarkaškog kolektiva je rešeno. Iako se do nedavno polemisalo sa dve potencijalne struje koje konkurišu za rukovodeća mesta, očigledno je razum preovladao i jedini kandidat za predsedničku funkciju, i sasvim izvesno novi predsednik KK Crvena zvezda biće Nebojša Čović.

Neboša Čović je već krenuo u pripremu iznalaženja rešenja za sve probleme sa kojima će se suočiti prvog radnog dana nakon inauguracije, a glavni problem je rešavanje dugovanja koja trenutno iznose oko 14,5 miliona Evra. U ovom momentu prioritet je rešavanje dugovanja prema tuzlanskoj Slobodi (Kikanović i Milošević), kao i dugovanja prema američkom pleju Majklu Tejloru, kako bi klub stekao pravo na angažovanje igrača koji su prethodne sezone igrali van teritorije Srbije. Plan je da će buduća Crvena zvezda u svom rosteru imati miks igrača koji su prethodne sezone nastupali kako u našem klubu, tako i u FMP-u, što bi značilo da će crveno-beli dres u narednoj sezoni sigurno poneti Cvetković, Nedović, Lešić, Nikolić, Čović, Radivojević, Ilić, Jelić,… Plan je da kombinacija igrača dva kluba bude pojačana sa dvojicom stranih igrača, a veliki broj legitimnih i klupski ne opterećenih košarkaških stručnjaka, smatra da bi već naredne sezone takav sastav mogao da se ravnopravno uključi u borbu za trofeje, kako u NLB ligi, tako i u domaćem šampionatu.

Na osnovu svega navedenog, slobodno se može reći da će KK Crvena zvezda svoju premijernu utakmicu u novoj NLB sezoni odigrati u nedelju 8. oktobra u beogradskom Pioniru, a protivnik će biti vršački Hemofarm.

Повезане вести

1 comment

ShoNe апр 27, 2012 at 00:02

Jadna je sudbina Crvene Zvezde.

Reply

Leave a Comment