Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатДруги пишуФудбал

Bajković:“Robi je moj anđeo čuvar, za njega bih život dao“

Boban Bajković

Prvi golman našeg fudbalskog kluba Boban Bajković dao je intervju za portal „Mozzart sport“ u kojem govori o svom odnosu sa trenerom Robertom Prosinečkim, trenerom koji ga je nakon višegodišnjeg stagniranja, vratio u život i pružio mu šansu da se konačno dokaže i pokaže. Intervju prenosimo u celosti.

– Pročitao sam jednom prilikom izjavu Roberta Prosinečkog u kojoj je istakao kako voli mangupe! Možda sam mu u početku zbog toga bio simpatičan. Ono što je nepobitna činjenica je da on nije slušao priče o meni i govorkanja drugih ljudi, nego je samo vrednovao moj rad. Uvideo je da  mogu da budem prvi golman, ma ostalo je bilo na meni. Priznaćete i vi da ga nisam izneverio tokom proleća, ali daleko od toga da smo poravnali račune. Moramo pod njegovim vođstvom da osvojimo titulu i uđemo u tu Ligu Evrope.

Karijera iskusnog golmana počela je da se menja marta ove godine kada je počeo meč u Jagodini. Kasnije je branio u večitim derbijima, što je u njemu izazvalo spontano emotivnu reakciju.

– Da, rekao sam da ću da istetoviram Robijev lik na telu! Možda ne odmah, jer je malo glupo da ostvarim tu ideju dok je on u Crvenoj zvezdi. Ali planiram da na ruci ispišem barem njegovo ime. Evo, dok ovo pričam ne znam kako bih dočarao značaj Roberta Prosinečkog za moju karijeru. On je moj anđeo čuvar, čovek za koga bih i život dao…

Mnogo generala se promenilo na „Marakani“ poslednjih osam godina, ali pre Roberta Prosinečkog skoro da se nijedan nije usudio da Bobana Bajkovića promoviše u vojnika prvog reda! Kako kaže to je kod njega izazvalo kontra efekat.

– To kakav je bio moj privatan život nikog nije trebalo da zanima. Znam da nikad nisam došao pijan na trening, da sam kvalitetno odrađivao posao… A bilo je situacija kada sam na treningu mogao i zvezde da skinem, a da to nikome ništa ne vredi. Tražio sam onda „izduvni ventil“ na drugoj strani. Prosto bilo mi je neshvatljivo da spavam u jedanaest, a da budem osmi golman. Srećom po mene došao je Robi.

Bajković ne može da pobegne od činjenice da je već godinama generator dobre atmosfere u Zvezdinoj svlačionici i da može da ispriča bar deset zanimljivih anegdota.

– Uh, pa kod mene ti je svaki dan zezanje. Tako sam se izmetnuo… Stvarno ne mogu da izdvojim jednu. Ako već insistirete, reći ću vam da sam živeo sa Nikolom Beljićem kad sam došao u Crvenu zvezdu. Lepo vreme, često smo se svađali, jer nismo znali ko će koju devojku i kad da dovede u stan,

Повезане вести

9 comments

Leave a Comment