Moja Crvena Zvezda
ВажноФудбал

Братислав Живковић: На сваком кораку се осећа црвено-бела енергија

Некадашњи фудбалер Црвене звезде Братислав Живковић по окончању играчке каријере вратио се на Маракану. Са великим успехом радио је као тренер млађих категорија, затим је водио Б тим црвено-белих, а тренутно се налази у улози помоћника шефа стручног штаба Славише Стојановића.

Све су то били више него довољни разлози да по жељи навијача Жиле буде гост на званичној Твитер страници Црвене звезде и да са њима подели своја размишљања. У сваком одговору код Живковића се осећа велико Звездаштво, односно приврженост клубу који га је афирмисао, и огромна жеља за освајањем титуле.

На питање зашто је у пролећној полусезони реализација слабија него јесенас, бивши десни бек најтрофејнијег српског клуба је рекао:

– Шансе стварамо и то је битно, али је реализација за сада слабија. То свакако највише зависи пре свега од нападача, али не само од њих. Надам се да ћемо реализацију довести на јесењи ниво.

Навијаче је највише занимало могу ли црвено-бели до титуле у текућој сезони.

– Наравно, на сваком кораку се осећа црвено-бела енергија и не само у Ужицу, Бијељини, већ и у свим градовима. Даћемо све од себе да вас обрадујемо. И вас, али и нас саме – поручио је присталицама клуба из Љутице Богдана Живковић.

Он је још додао да ће због менталитета на предстојећем Мундијалу навијати за Немачку, а да су му док је носио дрес Сампдорије најтежа гостовања била у Лећеу, Салернитани и Козенци. Из генерације играча рођених 1997. године коју је селектирао и водио очекује много. Већина њих су репрезентативци у свом узрасту, а без сумње међу њима има доста талентованих дечака који би ускоро могли да се појаве на великој сцени. Популарни Жиле признао је и да тешко подноси поразе на Маракани од условно речено „аутсајдера“.

– Импулсиван сам, и бурно реагујем у многим ситуацијама. Некад када губимо од на папиру слабијих екипа, пожелим да утрчим на терен и покажем како бих ја то урадио… Веома је тешко пратити Звезду са клупе, када само саветима можете помоћи млађима.

Занимљивост, а за многе и изненађење била је изјава популарног Жилета да је у Звезду стигао као нападач, али…

– На савет тренера Косановића сам из шпица прекомандован на десног дека – констатовао је Братислав Живковић.

Повезане вести

4 comments

ЦЗ мар 29, 2014 at 12:01

БРЕЈАНОВЦЕ ЧЕКА ТИТУЛУ! 🙂

Reply
RS мар 28, 2014 at 18:02

Kako nam je realizacija slabija nego jesenas? Ako gledamo prvih 5 utakmica prvog dijela, u kom smo ovojili 10 bodova uz gol razliku 9:7, i prvih 5 utakmica drugog dijela sezone, u kom smo osvojili maksimalnih 15 bodova uz gol razliku 10:2, onda ovo nema smisla…A nesto ne znam ni da smo imali mnogo vise sansi od rivala, a kamoli da smo imali i mnogo gol sansi, protiv D. Srema i jeste bio realan rezultat 2:2 i to na nasoj Mari pred 40 000 ljudi, a Jagodinu smo dobili jedva, Javor da i ne spomnjem…Jeste da sad stvaramo po koju sansu vise ali nam je gol razlika +8 u odnosnu na +2 na jesen, uz vec pomenutih osvojenih 5 bodova vise i uz sve to imamo sve pobjede i samim tim rezultat je tu…A igra i nije tako losa, a ni plate nisu redovne…

Reply
dejo мар 28, 2014 at 13:01

Unesi Zivkovicu sto vise igracima taj znacaj da daju na svakoj utakmici nase Crvene Zvezde ako treba i hiljadu posto od sebe i reci im da ginu za svaku loptu jer tako se bori za grb i dres nase Crvene Zvezde pa da se slavi ove godine titula na nasoj Marakani Zivkovicu imas moje povjerenje i reci Stojanovicu da isproba na nasoj Marakani formaciju sa tri spica 😀

Reply
D мар 28, 2014 at 23:57

dzabe si promenio ime, bolje da si procitao neku njigu ili da si konacno krenuo u skolu…

Reply

Leave a Comment