Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Кошаркашице дочекују Спартак

Кошаркашице Црвене звезде у суботу дочекују екипу Спартака из Суботице у 24. колу Прве женске лиге Србије. Меч се игра у дворани Баскет сити са почетком у 18 часова и 30 минута.

Црвено-беле су претходне седмице заустављене у полуфиналу Купа Србије против екипе Радивоја Кораћа. Највећи ривал Звезде у овој сезони је као и у финалу регионалне лиге славио у неизвесној завршници. Звезди је ово трећи пораз у трећем мечу против Кораћа у календарској 2014. години. Ипак, то је сада већ прошлост и изабранице тренера Драгана Вуковића окрећу се новим изазовима у финишу домаћег првенства. Појачање из редова подгоричке Будућности, Милица Деура, солидно је одиграла два меча на финалном турниру Купа и биће од велике користи тиму у борби за титулу. Очекује се и реакција Иванке Матић, која је у Лазаревцу одиграла далеко испод својих могућности. Она је ове сезоне у шампионату Србије бележила 16,3 поена и 7,8 скокова по мечу, док је у две Куп утакмице убацила само шест поена. Александра Црвендакић је у досадашња 23 меча у шампионату остварила учинак од 16 поена и 6,4 скокова. Први је стрелац тима по укупном броју поена (368). Александра Станаћев је са осам успешних додавања у просеку први асистент лиге, док је Тина Јовановић са 9,6 ухваћених лопти први скакач тима уз 15,5 поена по мечу. Звезда је тренутно друга на табели са 20 победа и три пораза. Екипа Кораћа има две победе више.

Спартак се налази на 11. позицији на табели са учинком од седам победа и 16 пораза. И поред тога што нису блистале ове сезоне у тиму имају три врло добре играчице. Адријана Кнежевић је далеко најбоља кошаркашица у екипи. Крило Суботичанки има сјајну статистику. Бележила је 21,6 поена, 7,5 скокова, 4,5 асистенција и 2,9 украдених лопти. Крилни центар Вида Емеше има учинак од 10,2 поена и 8,3 скока, а плејмејкер Јована Веселиновић је бележила 11,6 поена и 2,3 украдене лопте. У првом делу сезоне Звезда је убедљиво славила у Суботици резултатом 73:52.

Црвена звезда – Спартак

Субота, 29. март 2014.

Дворана Баскет сити

18:30 часова

 

Повезане вести

Leave a Comment