Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаФудбал

Tošić: „Zaustaviću Mvonda“

Za beskompromisnog borca kakav je Duško Tošić, naš naredni protivnik Ventspils treba i mora da predstavlja samo usputnu stanicu na putu ka grupama Lige Evrope. Pouzdani odbrambeni igrač smatra da je prva utakmica u sezoni uvek veoma bitna i da u Letoniji ništa ne treba prepustiti slučaju.

– Ni dalek put, ni puna takmičarska forma u kojoj su Letonci meni lično ne znače ništa. To može da bude samo dodatni motiv da u četvrtak budemo maksimalno koncentrisani i ozbiljni na terenu. Uostalom, više volim što putujemo daleko, nego da smo izvukli nekog težeg protivnika koji nam je geografski bliži. Na Baltik stižemo dva dana ranije, i imaćemo vremena da se odmorimo i na teren istrčimo sveži – kaže naš prvotimac koji kao ni njegovi saigrači nije imao prilike još uvek da se upozna sa kvalitetom rivala.

– Pogledaćemo sigurno neke detalje za koje stručni štab proceni da su bitni. Čuo sam da im je najbolji deo ekipe napad, i da se izdvojio Kamerunac Mvondo, koga ću ja verovatno čuvati. Nikoga se ne plašim, trudiću se da ga zaustavim, i verujem da ću uspeti u tome, jer jedan od najvažnijih ciljeva u prvom meču biće da ne primimo gol, a takođe sam ubeđen da će moji drugovi iz napada praviti velike probleme njihovim defanzivcima.

Stadion „Olimpijski“ u Ventspilsu ne predstavlja neko impresivno fudbalsko zdanje i prima oko tri hiljade navijača.

– Koliko znam postoji samo jedna tribina, nisam siguran u to, ali nije ni bitno, jer letonski navijači sigurno nisu takvi da mogu da nas poremete u cilju koji želimo da ostvarimo. I teren, po nekim mojim saznanjima nije sjajan, dosta je malih dimenzija, srećom u našoj ligi takođe ima dosta takvih primera, pa smo i na tu otežavajuću okolnost spremni i ne žalimo se – zaključuje naš štoper.

Повезане вести

8 comments

Leave a Comment