Moja Crvena Zvezda
КошаркаНајновије

Радоњић: Биће теже у Београду

Црвена звезда је победом против Цибоне крунисала ову сезону у АБА лиги. Та победа има још већи значај када се дода чињеница да ће Србија имати 4 представника следеће сезоне. Тренер црвено-белих Дејан Радоњић истакао је да није задовољан првим полувременом, али да се у наставку његова екипа поправла и заслужено славила, преноси „Б92“.

Очекивали смо тежак меч, због великог пражњења после дуела са Будивељником, али и квалитета Цибоне. Ушли су са енергијом у утакмицу, а ми смо одмах на старту кренули противно ономе што је нама одговарало. Они су одиграли добро, а нама је требало време да се стабилизујемо у одбрани. Имали смо проблем са Раденовићем, играли смо без Тејића, који је могао да буде на терену, и чињенице да је Митровић морао да уђе. Било је потребно да будемо бољи у другом делу, да разлику сведемо на добар однос у тренуцима када је било довољно да нашом одбраном славимо већом разликом. Цибона је без дилеме сјајна екипа, у Београду нас очекује тежи меч него вечерас – рекао је Радоњић.

Србија је ове сезоне дефинитивно обезбедила четири учесника у следећој сезони АБА лиге.

Радује нас што смо одредили позиције пред Ф4, а и Србији је обезбеђено још једно место. Имаћемо још времена да се спремимо за полуфинале, имамо времена да се одморимо за Уникс, али надам се да ће се Раденовић бити боље него што указује на први поглед. Али, играћемо пред пуном Ареном и имамо жељу да се покажемо на квалитетан начин против противника који важи за фаворита – додао је тренер Звезде.

Пре дуела са Цибоном, било је спекулација да ће ‘црвено-бели’ калкулисати против хрватског тима.

Идеју да без калкулисања смо играли целу сезону, тако је и сада. Нисмо бирали, ни размишљали о поразу, већ само о победи. Иако је Цибона контролисала утакмицу, можда је било паметније да размишљамо о нечему другом, али нисмо се предавали. Желимо да добијемо полуфинале, интересује нас пролаз у финале, после чекамо противника Сигурно да има и Цибона своја размишљања, као и ми. Чека нас полуфинале са Униксом, после и домаће првенство, које има протвнике овог ранга. Чекају нас тешки мечеви, и то би могло да се анализира са једног и другог аспекта, али то не може да утиче на полуфинале. Одиграћемо на максималном нивоу, то тако треба посматрати – додао је Радоњић.

Звезда је ове сезоне била „најзапосленија“ од свих клубова са ових простора.

Ово нам је 49. меч. Имамо највише мечева у нашој лиги, играмо најбоље што можемо. Добро смо се показали као тим, што је најважније. Нису само параметри играчки битни, пошто сада иде најбитнији период сезоне. Надам се да неће бити повреда, треба да дођемо до нивоа да бисмо на крају били задовољни – навео је Радоњић.

Дејан Радоњић осим као тренер, наступао је и као играч у регионалној лиги.

Анализе, с обзиром на то да сам играо прву сезону АБА лиге, виде се кроз тимове у Европи и кроз наше такмичење. Лига је добра, одлучује о Ф4 , испадању… Сматрам да је квалитет добар и надам се на ће бити на овом, или вишем нивоу. Први пут смо имали ситуацију да је 70-80 одсто лиге играло Европу. То је доносило неке новости, неки тимови први пут били у тим ситуацијама, али је такмичење било добро – истакао је он.

Први играч тима у последњем делу сезоне дефинитивно је Чарлс Џенкинс, који је експлодирао по одласку Блејка Шилба.

Мислим да је Шилб дао искуство, са тим имамо проблема тренутно, али је евидентно да су се и Џенкинс и остали дизали. То је разлог што Џенкинс сада игра тако, а не Шилб. Одличан момак, сјајно тренира, из дана у дан се видело да иде напред, то је разлог, а не одлазак било ког играча – закључио је Радоњић рекавши да се нада да повреда Раденовића није иста као прошла и да ће се све знати сутра ујутро.

Повезане вести

8 comments

Samo ti мар 31, 2014 at 14:53

http://marketing.euroleague.net/isingdevotion/index.php#register

Glasajmo za Raleta naseg operskog pevaca.

Reply
lemi мар 30, 2014 at 22:42

ima li ko snimak-link utakmice, nisam bio u prilici da gledam…hvala

Reply
aikido мар 30, 2014 at 22:25

Vremenom je postajalo jasno da je „višak“ u ovoj ekipi Zvezde ipak bio Šilb.Ne shvatite me pogrešno,čovjek je možda i najbolji igrač,ali je on stršio.Vjerovatno je bio najbolje plaćen,mada nije u potpunosti opravdavao (mislim nedovoljno) toliki novac uložen u njega.Da je ostao,polako bi se atmosfera u ekipi kvarila,on bi bio predvodnik jednog klana,druga dvojica Amerikanaca,Admiral i Đenka bi najvjerovatnije postali „ljubomorni“ na Šilba (jer su oni tu duže nego on),stvorio bi se kontraefekat i ispada odlično što je sve to presječeno na vrijeme.Ko god je to inicirao i prepoznao u pravom momentu čestitam.Šilb je na kraju ispao „kolateralna“ šteta od koje će naša Zvezda imati koristi.Život ide dalje,Šilbu hvala na svemu pruženom,a mi idemo dalje….po trofeje,naravno. 😀 😉

Reply
Djenka мар 30, 2014 at 23:10

Nije brate tako,Silb bi nam puno znacio u ovoj situaciji kada smo tanki na poziciji 3.On jeste mozda malo egoistican,dosta je trosio lopte i to sve,ali sa njim je Bobi bio daleko korisniji.Ne verujem da bi se stvarali klanovi jer to kod Covica ne prolazi.Sve u svemu bili bi dosta jaci.Ali koga nema bez njega se moze i mora.A to za trofeje iz tvojih usta u Bozije usi 🙂

Reply
aikido мар 30, 2014 at 23:23

slažem se donekle s tobom,pogotovo u vezi Šilbovog razigravanja Bobija.To se meni posebno dopalo kod Šilba,ta želja za forsiranjem ultra korisnog Bobija,ali se svelo na to,koga nema bez njega se mora… 😉 a upravo sam to i mislio,ta egoističnost,kojoj su „naši“ Ameri tako skloni…to bi se desilo i kod Nelsona i kod Đenke i ode igra u …. 😕

Reply
Djenka мар 31, 2014 at 00:22

Moguce,ali mi ovi nasi Ameri ne deluju da su takvi.Msm pogotovo mi Djenka deluje kao neka dobrica,opusten i prijateljski lik,dok Admiral deluje kao ozbiljan,povucen lik.Ne verujem da bi se stvarali klanovi.Ali plasi me ta Silbova pozicija,mislim da nisu nasi adekvatnu zamenu,msm ne znam jos,tek treba ovaj Ukrainac da se dokaze

Reply
Djenka мар 30, 2014 at 20:10

Svaka cast Radonja,mnogo puta sam te pljuvao i dalje mislim da nemamo neku igru i sve to,ali neosporno je da dejes celog sebe svaku utakmicu,da iza tebe stoje sjajni rezultati,a to se pamti.Uz to veliki si dzentlment za razliku od onog debelog demagoga…Za Djenku si u pravu,on i Admiral su suvo zlato ove ekipe,iako su Ameri po nekad mi deluje da su odavde i da celi zivot navijaju za zvezdu,po njihovom pozrtvovanju se to vidi.Po svaku cenu ih zadrzati i sl sezone.Sve najbolje u zavrsnicama,sada mora najvise da se grize

Reply
pera апр 1, 2014 at 07:16

ABA ligu ćemo završiti ovako ali za srpsku ligu konačno i da vidimo Novaka na jedinici i popunjenost ekipe do kraja. Ovakvu ekipu smo mogli samo da sanjamo. Lipovij luta i Radonjić mora da mu pronadje ulogu. Ako je to visoki plej onda nek bude visoki plej inače iluzorno je gurati ga na dvojku gde Jaka i Djenka imaju manje minuta a glavni su košgeteri ekipe. Da nam Luka proigra i finale evrokupa stiže u Beograd. Moramo i nešto novo smisliti za grobare u sledeća dva finala kojima se nadamo. Ja recimo ove sezone nisam video totalni presing a sinoć su grobari to igrali protiv Cedevite jedan deo utakmice igrali su tri dva presing po celom terenu ovi su samo blenuli. Vidi se da su samo prosečan tim bez Kinzija. Bertrans, ne dati mu nikako da prva dva šuta ubaci posle toga je devojčica na terenu. Ajmo sad pametno kako smo naučili dosad.

Reply

Leave a Comment