Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоКошаркаСпортско ДруштвоФудбал

Хуманитарни Звездаши на Маракани

Удружење грађана Делије Север поново је организовао добровољну акцију давања крви. Ову хуманитарну акцију подржао је и КК Црвена звезда који је за добровољне даваоце крви обезбедио одређени број улазница за утакмицу са Униксом.

Ову лепу акцију својим присуством су подржали бивши играчи клуба и осведочени Звездаши Милан Гуровић и Игор Ракочевић, садашњи првотимац црвено-белих Лука Митровић, као и председник КК Црвена звезда Небојша Човић. Љубимац Делија, а садашњи тренер ФМП-а Милан Гуровић истакао је велико задовољство што је присуствовао овако хуманом гесту Звездиних навијача:

Увек је лепо одазвати се оваквим акцијама. Мислим да би овакве ствари требало организовати што чешће – изјавио је Гуровић.

Иако су у јеку последње припреме за утакмицу са Униксом у Комбанк арени Лука Митровић је пронашао времена да посети стадион Црвене звезде и подржи акцију:

Увек је лепо када се види оваква акција добровољног давања крви. Нажалост, због утакмице која се игра вечерас ја нисам могао да дам крв, али сам дошао да подржим и поздравим ове сајајне момке и девојке. Драго ми је да видим оволико Звездаша овде и надам се да ће и после ове акције Делија људи наставити да дају крв – рекао је Митровић.

Још један љубимац Делија Игор Ракочевић имао је само речи хвале за овај догађај:

Свака хуманитарна акција где ми спортисти и навијачи Црвене звезде можемо да помогнемо је сјајна. Велико је задовољство помоћи онима којима је то неопходно и апелујем на све људе који могу да дају крв да то и учине – рекао је бивши капитен Црвене звезде.

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић истакао је важност овакве акције:
Велика разлика између навијача Црвене звезде и свих других је да су присутни када је најпотребније. Ту не мислим само на чињеницу да су увек ту за свој клуб, него имају и димензију друштвене одговорности. Ово је изузетно добра акција и јако важна јер константно стижу апели из здравствених установа. Ми смо као клуб желели то да подржимо тако што смо за даваоце припремили одређени број карата за меч са Униксом – изјавио је Небојша Човић.

Осим бивших и садашњих чланова кошаркашког клуба ову акцију подржали су Ненад Перуничић, тренер Звездиних рукометаша, Игор Милојевић генерални секретар СД Црвена звезда, као и председник ватерполо клуба Виктор Јеленић.

Треба истаћи да је осим у Београду, акција добровољног давања крви под називом „Црвено-бела крв“ организована и у Бору, Зајечару, Косовској Митровици, Пожаревцу, Лазаревцу, Шапцу и Зрењанину.

Повезане вести

Leave a Comment