Moja Crvena Zvezda
Европска такмичењаКошарка

Катић: Битно је да сачувамо хладну главу

Један од најбољих појединаца на мечу са Униксом био је Рашко Катић. Он је у првом полувремену, за шест минута проведених на паркету убацио само два поена. Друго полувреме је било много боље и меч је завршио са 14 поена. Катић је у разговору за „Спортски Журнал“ истакао да тим има пуно великих утакмица иза себе и како су он, као и његови саиграчи сазрели.

Трудио сам се да будем што чвршћи, као и цела екипа. Наместиле су неке ситуације за мене, али ми смо пре свега врхунски тим и сваки пут неко други се нађе у тој ситуацији – истакао је искусни центар и додао:

– Од почетка меча смо били мирни, хладне главе. Веровали смо у нашу снагу, свесни да смо добар тим и да можемо много тога да направимо када играмо квалитетно у одбрани. Она нам отвара напад и доводи у ситуације да победимо.

Црвено-бели су славили са 11 поена разлике, а по Рашковим речима тим би прихватио ту разлику оберучке пре почетка меча.

– Та разлика је мач са две оштрице. Следи нам тежак пут до Казања, па је ту и друга временска зона, потребно је прилагодити се на све то. Баш због тога и не можемо да кажемо да имамо неку велику предност. Али, то је добра ствар.

Високи центар истиче како је веома битно сачувати хладну главу пред реванш са Униксом.

– Ми смо до сада већ сакупили доста искуства. Ово је сада трећа четвртина целе сезоне, а ми смо већ доста тога прошли. Иза нас је прегршт великих европских мечева, пуних Арена, већ смо освојили један трофеј. Све то нас чини зрелом екипом и сигуран сам да ћемо сачувати хладну главу. До сада се ниједном није десило да смо полетели – истакао је Рашко Катић.

Повезане вести

3 comments

Djenka апр 4, 2014 at 20:13

Rale,odlicno si odigrao,sve cestitke…

Reply
Krule апр 4, 2014 at 19:50

Ja vas molim da puno se ne opterecujete izjavama Moke Slavnica,svaka mu cast za igracku karijeru to nema sumnje,ali ja neznam sta je on znacajno uradio u kosarci zadnjih 20 godina.Sigurno je da Covic nije bez mane i da ima gresaka,ali Moka je malo vise izgubio kompas,da ne pricam i o losim stvarima iz privatnog zivota.Sad znaci svi veliki bivsi igraci treba da jednostavno uvode neka svoja pravila i da se stalno moljakaju za nesta.

Reply
Fornicator апр 5, 2014 at 05:14

Ma Moka ne zna kud udara već odavno. I ja kažem, svaka mu čast za košarkašku karijeru i treba imati poštovanja za legende Zvezde, ali sada ne možemo dozvoliti nikome da nam narušava teško stečeni mir u klubu. Tačno je i da Čović nije bez mana, niko od nas ne zaboravlja njegovu sumnjivu političku karijeru i brojne greške u FMP-u (mešanje u struku, prodaja talenata budzašto, trenerska vrteška…), ali poverili smo mu klub na pet godina i svi moramo stati iza njega, sada nema nazad.

Reply

Leave a Comment