Moja Crvena Zvezda
АрхиваВажноДомаћи шампионатФудбал

Спартак – Црвена звезда 1:2! Важна три бода у Суботици, после три и по године!

Црвена звезда се у оквиру 22. кола Јелен Суперлиге састаје са Спартаком у Суботици. Сусрет почиње у 15.30, а директан пренос је на Аренаспорт каналу.

Спартак – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Делегат: РАТКОВИЋ Предраг
Судије: СПАСИЋ Нинослав,  МИНИЋ Милан, МИЛУТИНОВИЋ Срђан, РАСИНАЦ Дарко

Спартак: Алексић, Антонић, Радовић, Фаркаш, Милошевић, Ковачевић, Мркела, Шарац, Торбица, Џугурдић, Носковић. Тренер: Драги Канатларовски

Резерве: Јаношевић, Илић, Мезеи, Милић, Новаковић, Тривуновић, Тумбасевић,

Црвена звезда: Бајковић – Печник, Павићевић, Келхар, Мијаиловић – Ковачевић, Лазовић, Милијаш, Нинковић – Дауда, Мрђа. Тренер: Славиша Стојановић

Резерве: Рајковић, Петковић, Араухо, Гогић, Савићевић, Касалица, Ракић,

Напада Звезда од старта, види се да наши играчи желе што пре да постигну гол. Међутим, за сада без правих шанси, иако је изведено неколико корнера. Стојановић је први пут овог пролећа извео на терен састав са два нападача на гостовањима.

15. минут – Печник је шутирао снажно из слободног ударца и погодио једног од фудбалера Спартака у живом зиду, који је остао да лежи на терену. Иницијатива Црвене звезде, која је извела 5 корнера, али без озбиљније прилике.

18. минут – Сјајна акција Дауде и Лазовића. Лазовић је одиграо дупли пас са Даудом, протурио лопту кроз ноге дефанзивцу домаћих, покушао спољном, атрактивно у наставку, али Алексић сигуран и парадом спречава гол.

[tabs type=“horizontal“][tabs_head][tab_title][/tab_title][/tabs_head][tab]21. минут – ГОООООООООООООООЛ! Мијаиловић 0:1! Милош Нинковић феноменално упошљава Мијаиловића, који је истрчао испред Алексића и спретно реаговао за 1:0! Бравура Милоша Нинковића![/tab][/tabs]

25. минут – Спартак прети преко Носковића, после корнера Бајковић избија лопту, а Дауда отклања опасност.

28. минут – Ковачевић се одлучио на ударац са преко 30 метара, лош терен чини своје, лопта је незгодно одскочила, па је Алексић неспретно интервенисао и нови корнер за Црвену звезду. Одмах после корнера, Дауда шутира из окрета, овог пута Алексић сигуран, а одбрана домаћих отклања опасност.

31. минут – Нова прилика за Црвену звезду! Милијаш је упослио Дауду, који је главом покушао да изненади Алексића, нажалост, лопта иде поред гола.

Мало мирнији период игре. Црвена звезда диктира темпо, али терен који је у лошијем стању спречава оба тима у бољој игри. Одлична атмосфера у Суботици.

38. минут – Милош Нинковић показује какав је фудбалски  мајстор! Звезда доминира средином терена, а Нинковић диригује и комбинује са Ковачевићем и Мијаиловићем.

41. минут – Мрђа је имао прилику да озбиљније угрози гол Спартака, али је био себичан и слабо шутирао, па је његов покушај завршио далеко од Алексићевог гола.

43. минут – Лазовић је сјајно пробио и ушао у казнени простор, али никога није било на 11м од гола Алексића. Одмах затим Мрђа лоше прима лопту испред Алексића, после асистенције Дауде.

Четврти арбитар је показао да ће прво полувреме бити продужено за један минут, а у последњим секундама Милијаш изводи слободан ударац, проналази Печника, који прима лопту на груди и даје слабији пас ка Мрђи, који одбрана домаћина успева да изблокира.

Полувреме у Суботици, Црвена звезда голом Мијаиловића из 21.минута води 1:0. Бравура Милоша Нинковића, који диригује игром црвено-белих, а Звезда није успела да своју иницијативу боље наплати. Сигурна игра Звезде за 1:0 у првих 45. минута.

Почело је друго полувреме у Суботици, без измена на обе стране. Мала бакљада Делија за почетак другог дела.

48. минут – Џугурдић је кренуо у контру, Дауда га је пристигао и уклизао, али је незгодно пао преко лопте. Остао је Дауда са болном гримасом на трави.

Нажалост, Абиола Дауда неће моћи да мастави меч, у игру улази Филип Касалица. надамо се да није ништа озбиљно и да ће бити све у реду са нашим нападачем.

Миран период игре после повреде Дауде, углавном је лопта код наших играча, али ништа озбиљније се не дешава.

57. минут – Торбица покушава, али далеко од опасности по гол Бајковића. Спартак је преузео иницијативу.

62. минут – Милијаш је направио фаул на средини терена, али без опасности по наш гол после прекида, После дужег времена, Црвена звезда прети. Касалица је имао прилику, али од свега само корнер, који Милијаш слабо изводи.

63. минут – Нинковић одузима лопту на противничкој половини, прави дриблинг и одлаже до Мрђе, који слабо шутира и право у Алексића. Лош терен прави проблем, али Драган Мрђа није свом нивоу на данашњем мечу.

65. минут – Опуштање је могло да кошта наш тим. Торбица је направио слалом кроз средину терена, али је дао лош пас, па је Бајковић мирно покупио лопту испред свог гола.

Црвена звезда је, опет, посустала у другом полувремену. Изгубила је конце у игри и препустила Спартаку иницијативу. У међувремену, Мијаиловић сјајно упошљава Лазовића, који центрира, а Печников ударац је изблокиран. У току је 70. минут.

72. минут – Умало изједначење. Конфузија у одбрани црвено-белих, Мијаиловић лоше интервенише, али срећом, лопта погађа натрчалог Новаковића и одлази преко гола. Нова опомена за Црвену звезду.

Стојановић не прави измене и поред тога што је Црвена звезда изгубила иницијативу и доминацију на средини терена, а Спартак прети све чешће и озбиљније.

[tabs type=“horizontal“][tabs_head][tab_title][/tab_title][/tabs_head][tab]74. минут – ГОООООООООООООЛ! Мрђа, 0:2! Сјајна асистенција капитена Милијаша, Драган Мрђа спретнији у скоку од одбране Спартака и постиже свој 14 гол у шампионату за 2:0. Пре гола, Милијаш је у стилу Пиксија Стојковића, директно из корнера шутирао на гол, Алексић је крајњим напором сачувао свој гол, а у наставку капитен је капитенски упослио најбољег стрелца лиге, који и поред лошијег мече, успева да се упише у стрелце и обезбеди Звезди предност од два гола.[/tab][/tabs]

[tabs type=“horizontal“][tabs_head][tab_title][/tab_title][/tabs_head][tab]78. минут – 1:2! Непажњу одбране Црвене звезде кажњава Дино Шарац. Спартак враћа неизвесност у меч. Новаковић је вратио лопту у пред сам гол Бајковића, а „заспали“ су Келхар и Павићевић.[/tab][/tabs]

Друга измена у тиму Црвене звезде. Горан Гогић мења Драгана Мрђу.

83. минут – Сјајна прилика за Црвену звезду! Печник је извео аут, Милошевић је у дуелу са Гогићем био успешнији, али је лопта ишла директно на главу Милијаша, испред кога у последњем тренутку реагује дефанзивац Спартака и избацује лопту са гол црте!

Трећа измена у Црвеној звезди, Петковић мења Лазовића.

87. минут – Новаковић је избио сам испред Бајковића, али Мијаиловић успева да реагује и избије лопту у корнер. После корнера, али лопта иде преко гола. Домаћи траже најстрожу казну после интервенције Мијаиловића, али нема говора о једанаестерцу.

Играће се још три минута у Суботици. Први минут је на истеку.

93. минут – Гогић покушава, али шутира право у Алексића. Ушли смо у последњи минут надокнаде. Петковић добија жути картон због одуговлачења приликом извођења аута. Касалица добија опомену.

КРАЈ! Спартак – Црвена звезда 1:2! Головима Мијаиловића и Мрђе, Црвена звезда је дошла до важна три бода!

Повезане вести

39 comments

marko апр 6, 2014 at 20:36

zvezdo zgazi ih sve..samo napred..i pamet u glavu jos nije gotovo..sta je sa daudom..

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT апр 5, 2014 at 21:14

tako*

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT апр 5, 2014 at 21:13

A i groblje puklo, ako da smo tituli nikad blizi!!!!!!! 😈 😈 😈 😈 😈

Reply
ACA апр 5, 2014 at 20:26

Svaka cast momcima na zasluzenoj pobedi. Odbrana sasvim solidna, sve do primljenog gola. Pecnik i Mijailovic danas sjajni. Na pocetku sezone sam sumnjao u kvalitet Mijailovica, ali je pokazao stabilnost u igri, i prijatno me iznenadio. Vezni red dosta dobar. Milijas i Nine majstori. Mrdja nastavlja svoju seriju, i mislim da stize bar do 20 golova do kraja sezone. Nadam se da Dauda nije teze povredjen, bice nam potreban. Sve je u nasim rukama, pogotovo posle kiksa Partizana. Imamo lepu prednost, samo bez euforije. IDEMO DO TITULE!

Reply
... апр 5, 2014 at 21:37

Celu sezonu govorim da samo treba bez neke euforije i polako utakmicu po utakmicu i da je titula nasa. Imamo prejak tim za ovu ligu. 2 jako dobra golmana, Mijailovica igracinu kakvu dugo nismo imali na bekovskim pozicijama, Milijas i Ninkovic igraci prepuni iskustva koji jednim potezom mogu da rese utakmicu. Kovacevic takodje jako bitan na sredini. Lazovic mozda i najbolji igrac lige. Napad Mrdja i Dauda igraju odlicno. Tim imamo dobar i treba podrzati ekipu, a ne uvek traziti neke lose strane kao ovaj dole mare sto pametuje. Svi uz ekipu i titula dolazi ponovo na Marakanu.

Reply
Aleksandar-MKD апр 5, 2014 at 20:02

Cestitke za tri boda i dosli smo na +3, PUKLI si grobari od Vose.
Indija Pakistan ……………..

Reply
Звезда шампион! апр 5, 2014 at 18:17

Нинковић је стварно мајстор,мозак овог тима…Јесте да је и ово гостовање било мрцварење,али битно је да остајемо први на табели.Сад свим срцем уз Вошу!

Reply
mare-zvezda апр 5, 2014 at 17:47

Znate sta me najvise izludjuje, kad procitam komentare tipa, dobro je uzeli smo tri boda, bitna je pobeda itd. Pa cemu to ljudi, poceli smo ko grobari da slavimo neke pobede bez igre, oni slave usli u grupu LS 1-2 i 1-2 grupu LE kao to nam je uspeh, u Basketu usli u top 16 kao da su osvojili sve, a i mi smo poceli da slavimo neke pobede koje ni na sta ne lice. Sem tri boda iz ove utakmice drugo nista ne valja> Dajte mi hiljadu minusa iako je danas imao onaj centarsut kod gola nema nama srece dok nam igraju Milijas-puz golac koji posle 15 minuta nema snage i Bajkovic kiksara koji sa linije ne zna mrdnuti i samo srecom i losom igrom protivnika kod prekida ne primamo vise golova. Ako su pojednici zadovoljni ovom igrom ja nisam, mora to mnogo bolje kao protiv Vozdovca ako ne tako onda bar priblizno jer je to jedina utakmica ove sezone koja mi se iskreno svidela. AJ sad pozdrav od starog Zvezdasa

Reply
Dejan CZ апр 5, 2014 at 19:48

Da li bi ti vise voleo da igramo dobro a gubimo bodove ili da igramo kako god, ali da dodjemo do titule. Sinko nama je titula trenutno najbitnija, a taj Bajko je bio jedan od najboljih igraca u jsenjem delu, a puz golac kako ga ti nazivas je treci strelac i prvi asistent. Koji si ti pacenik onaj teski. Muka mi je od takvih „Zvezdasa“. Vezali 12 pobeda sto je jedan od rekorda kluba a ti ken.jas. Idi gledaj onda Barsu i Bajern.

Reply
Dejan CZ апр 5, 2014 at 22:52

Sta mi trpimo, ajde molim te, i Bajkovic i Milijas su jako bitni u ekipi. Milijas 3 put u ovoj polusezoni igrac utakmice. Kako vam ne dosadi da pametujete. Tebi prvom nisu valjali ni Mrdja, Mijailvic i Pecnik kada su dolazili, osporavao si ih a sada nose igru Zvezde, isto tako primetio sam da i kosarkase kritikujes cesto. Dezurni kriticar, kako ti ne dosadi

Reply
mare-zvezda апр 6, 2014 at 09:33

E vidis dejane, mene nije sramota kritikovati igrace zvezde jer ja to radim iz najbolje namere jer ZVEZDU volim vise od tebe sigurno. Druga stvar mi malo vise upade u oci, zasto LAZES da sam dezurni kriticar, da sam ja bio protiv gore navedenih igraca i da kritikujem kosarkase, pa covece ja sam od otvaranja portala ostavio 5-6 komentara najvise sto se da i proveriti na sajtu, ali sto me cudi od ljudi koji kad pobedimo dizete igrace u nebesa a kad izgubimo komentari ne daj boze koliko negatvnih, ali sta se ja tu prepirem sa tom. Svako ima pravo na svoje misljene, sportski pozdravi neka nam ZVEZDA BUDE NA KRAJU PRVA

Reply
Dejan CZ апр 6, 2014 at 13:22

To za kriticara se odnosilo na fornicatora,samo sam odgovorio na pogresan komentar, a bas me interesuje kako se to meri ljubav prema Zvezdi kada je ti volis vise od mene? Jel tako sto po portalima pokusavas da narusis atmosferu bar na tribinama kada ne mozes u svlacionici, pa pises kako imamo cirkusante i slicno. I za kraj ja nisam jedan od onih sto ide iz krajnosti u krajnost. Nadji samo jedan takav primer i vise nikada necu ni pisati na ovom portalu. Pozdrav i tebi sa istom zeljom

Fornicator апр 5, 2014 at 22:01

Vidi, Mare, situacija je takva da mi moramo da trpimo u timu sve te kvaui fudbalere koje si pomenuo. Šta da se radi, došli smo do dna, i sada je jedini spas titula, pa makar osvojena i ovakvom tragičnom igrom. Nema oporavka preko noći, i zato zaboravi na napadački fudbal i na fer borbu 90 minuta – sve je to lepa prošlost. Mi moramo da se dokopamo pehara kako znamo i umemo. Ja gledam Zvezdu debelo preko 3 decenije, i ovo je prva sezona da ne mogu da odgledam celu utakmicu svog kluba nego prebacim negde drugo da odmorim mozak od fudbalske tragedije pa se vratim u strahu da nismo prokockali to jadno vođstvo. Ali, kao što rekoh, tako je kako je, da budemo šampioni, pa će nekad valjda biti opet Zvezda što je bila.

Reply
Fornicator апр 5, 2014 at 22:03

Pardon, kvazi fudbalere.

Reply
Црна Гора ЦЗВ апр 5, 2014 at 17:34

Dobro smo igrali,koliko je ovaj ocajni teren dozvoljavao.Sve smo sigurniji i lakse dolazimo do pobjeda,nema straha kao ranije i pritiska.Samo brinem da Dauda nije teze povrijedjen.Idemo do titule 😀

Reply
Dejan CZ апр 5, 2014 at 17:29

Prebrodili smo sve teze utakmice, jos derbi, mada ne treba nikoga podceniti. Nije mi jasna samo jedna stvar, svima nama je preko glave sto Vujosevic spominje Zvezdu na svakoj konferenciji, a nase vodje u poslednje vreme bez obzira na protivnika krecu sa pesmom: indija pakistan, i gro.bari dal nas cujete. Nema potrebe za tim, to ostaviti za derbi. Imamo mi sirok izbor pesama, ne moramo o njima kada ne igramo protiv njih, nisu nam toliko bitni.

Reply
Dejan CZ апр 5, 2014 at 17:29

Prebrodili smo sve teze utakmice, jos derbi, mada ne treba nikoga podceniti. Nije mi jasna samo jedna stvar, svima nama je preko glave sto Vujosevic spominje Zvezdu na svakoj konferenciji, a nase vodje u poslednje vreme bez obzira na protivnika krecu sa pesmom: indija pakistan, i grobari dal nas cujete. Nema potrebe za tim, to ostaviti za derbi. Imamo mi sirok izbor pesama, ne moramo o njima kada ne igramo protiv njih, nisu nam toliko bitni.

Reply
apac апр 5, 2014 at 18:48

Ne,Imam jos Pazar i Uzice od tezih gostovanja…

Reply
Dejan CZ апр 6, 2014 at 13:49

Dobro, na NP sam zaboravio, a u poslednjem kolu docekujemo Vosu, gde se nadam da ce nam i bod biti dovoljan, i da cemo do tada resiti pitanje, ali kazem samo polako, utakmicu po utakmicu, ima jos da se igra.

Reply
ТВЦЗ апр 5, 2014 at 23:16

Навијачка група Маринци из Суботице је у ствари гробарска подгрупа “Ужас“ или тако нешто. Из само њима својствених разлога су се одвојили од гробара и сад навијају за Спартак.
То је и био разлог данашњих прозивки.

Reply
Nenad апр 5, 2014 at 17:24

razbili smo maler u Subotici

Reply
Denis апр 5, 2014 at 17:23

Najbitnije je da smo se za jos jedan korak priblizili tituli. Bice malo problem ako Dauda bude ozbiljnije povredjen, nadati se da nije. Igra nije bila neka posebna, ali bodovi su bitni. Zao mi je sto onaj pokusaj iz kornera nije zavrsio u golu, bio bi to pogodak sezone.

Reply
Marko апр 5, 2014 at 17:02

NAPOKONNN ovo nam je trebalo,ali polako ima jos 20 min. volio bih da ih jos natrpamo ali prvo treba gledati da se ne primi gol

Reply
ds апр 5, 2014 at 17:06

i primili smo ga,bogme ima ovde jos da se igra i sami znamo koliko nama rezultat od 2:0 nije pouzdan

Reply
ZVEZDA JE ZIVOT апр 5, 2014 at 16:46

Eeee jbg, Dauda se povredi!!!!!!!

Reply
Marko апр 5, 2014 at 16:42

sta ste stali? trpimo napade protivnika i rizikujemo,uvijek se branimo i stanemo u drugom pol. ajde jos jedan gol i privodite to kraju

Reply
ds апр 5, 2014 at 16:23

Imali smo sansi i za veci rezultat,da bi se u drugo poluvrijeme uslo mirno ali sta je tu je za sada vodimo.Nerviraju me duge lopte za Daudu,bolje bi bilo da je spuste i da se odigra neka akcija,od njih cemo vidjeti vise pritiska i napadace da bi dosli bar do izjednacenja a onda opet svi igraci u odbranu,mi moramo odgovoriti na te napade a naci nacin da povecamo prednost da se ne bi doslo u nezivjesnu zavrsnicu da li za njihovo izjednacenje ili nase ganjanje rezultata

Reply
NemanjaSRB апр 5, 2014 at 16:22

Po menu prvo poluvreme sasvim rutinski, dominantna igra po onakvom terenu. Prekidi nasi pocinju da me odusevljavaju.
Ajmo jos jedan gol da zavrsimo posao.

Reply
Majstor апр 5, 2014 at 16:21

Meni je cudno sto Mrdja svaku loptu promasuje…nadam se da ovi nasi geniji iz uprave nisu dogovorili x sa suboticanima 😕

Reply
Denis апр 5, 2014 at 16:17

Ocajnog li terena. Neverovatno je sta su promasili Mrdja na dodavanje Daude,a i Dauda i Pecnik na proigravanje Milijasa. Mogli smo vec resiti, ali dobro je, bitno da vodimo.

Reply
Coa апр 5, 2014 at 16:17

Ovaj Mrdja nije normalan 😀 danas igra kao drvo, samo se odbijaju od njega lopte

Reply
ds апр 5, 2014 at 15:51

TAKOOOOO JEEE IDEMOOO JOSSS trebao nam je ovaj rani gol

Reply
Majstor апр 5, 2014 at 15:47

jel ima neko link da ne steka?

Reply
ds апр 5, 2014 at 15:44

Koliko mrzim ove sugave timove koji se samo brane,svako gostovanje nam je ovakvo, borba uvuci gol

Reply
cz апр 5, 2014 at 15:35

Pomozi Boze,ocekujem pobjedu i nova tri doba to bi nam mnogo znacilo

Reply
lpool апр 5, 2014 at 15:24

ima li neko link ?

Reply
otpisani101 апр 5, 2014 at 14:42

naravno da se samo pobedama osvaja titula i svi danas ocekujemo pobedu…nadam se da ce i igra biti priblizna kao protiv vozdovca,da bi videli da li je konacno stojanovic napravio igru ili je prosle nedelje bio samo los dan vozdovca…mislim da ipak ulazimo u dobru takmicarsku formu i da ce danas biti lagana pobeda,bez stresova i straha do poslednjeg minuta…sve u svemu zvezda ima tim za titulu,mnogo je superiornija od komsija i nadam se proslavi titule na kraju sezone…

Reply
DELIJA апр 5, 2014 at 13:56

GAZI

Reply

Leave a Comment