Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојка

Одбојкаши започињу финалну серију

Одбојкаши Црвене звезде су у досадашњем делу сезоне освојили Суперкуп и Куп Србије, а успех су постигли и на међународној сцени, стигавши до четвртфинала Купа изазивача, а сада је дошло време да крену и у одбрану титуле шампиона Србије. Противник у финалној серији која се игра на три победе биће екипа Војводине НС семе, а први меч је на програму сутра у хали „Спорт Еко“.

Црвена звезда је заузела прво место у регуларном делу шампионата, остваривши 17 победа и само један пораз (49 бодова). У четвртфиналу плеј-офа је побеђен Млади радиник са 2:0 у победама, док је у полуфиналу убедљиво побеђен Раднички из Крагујевца – 3:0 у победама (3:0, 3:0, 3:1). Са друге стране, Војводина је остварила скор од 12 победа и 6 пораза у регуларном делу првенства (34 бода), што је било довољно за треће место. Лако су победили Спартак из Љига у четвртфиналној серији, два пута по 3:0, док су у полуфиналној серији након велике драме били бољи од екипе Партизан Визуре (3:2 у победама).

Конференцији за медије одржаној поводом почетка финалне серије у просторијама Одбојкашког савеза Србије, присуствовали су капитени клубова (Душан Петковић и Вељко Петковић), као и тренери (Душко Николић и Страхиња Козић). Вељко Петковић и Страхиња Козић препуштају нашем тиму улогу фаворита, али истичу да нису без шанси и обећавају велику борбу. У наставку можете прочитати изјаве нашег капитена и тренера, пренесене са званичног сајта Wiener Städtische лиге Србије.

Душан Петковић:

„Истина је да смо одбранили два трофеја, да имамо велико самопоуздање. Чињеница је да већ скоро три године не знамо за пораз од Војводине, али то само говори колико озбиљно схватамо ривала. Војводина је велико спортско друштво, а одбојкашки клуб узоран колектив. Финале се не добија на физичку спрему, већ се оно игра срцем, а моја екипа то има. Надам се добрим мечевима и наравно позитивном резултату. Војводина је највише подигла ниво игре у односу на почетак сезоне. Ипак, доста зависи од нашег односа према игри. Добро знамо да Новосађани најбоље играју кад имају позитиван пријем.“

Душко Николић:

„У децембру сам замолио колегу Козића да, кад је изјавио да има циљ да помрси рачуне једом београдском ривалу, то не учини са нама. Ето, урадили су то Партизану, надам се да је доста са изненађењима. Шалим се наравно, очекује нас тешка борба. Војводина је мушки одиграла полуфиналу серију. Сада више изненађења нису могућа, неће бити скривених адута. Они имају најбољег дизача у Лиги Вељка Петковића, сјајне средњаке Радића и Симића, а сервис би могао да буде један од наших адута. Такође, хвала Савезу на организацији оваквих конференција, то је један од разлога што се публика враћа у хале. Хвала и генералном спонзору Лиге, што мисли о свима нама.“

Екипе Црвена звезде и Војводине су се већ четири пута састале ове сезоне, и у сва четири меча је био успешнији наш тим. Последњи меч је посебно био квалитетан, иако је био без резултатског значаја, после пуно преокрета, наш тим је победио са 3:2 уз рекорд Душана Петковића (43 поена). Надамо се да ће се серија наставити, па позивамо све навијаче да дођу да подрже Црвену звезду и помогну да дође до нове победе и направи корак ка одбрани титуле.

Црвена звезда – Војводина НС семе,

недеља, 06.04.2014.

18h, „Спорт Еко“

Повезане вести

1 comment

РУК апр 5, 2014 at 22:59

Да се зна ко је шампион!

Reply

Leave a Comment