Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаОдбојка

Нови пораз у финалу

Други финални дуел првенства Србије за одбојкашице између Партизан Визуре и Црвене звезде припао је домаћој екипи резултатом 3-0 (25-22; 25-18; 25-20), чиме су црно-беле дошле на корак од освајања шампионске титуле. Изузев у првом сету, наше даме нису приказале игру која их је красила претходних сезона, играле су стегнуто и у страху, па ће морати много тога да промене уколико желе да задрже трофеј у својим витринама.

Звезда је веома добро отворила први сет, сјајно је сервирала Адела Хелић, а у пољу су одличне биле Кецман и Миленковић. Међутим, екипа Партизан Визуре није дозвољавала звездашицама да стекну осетнију предност, Тијана Бошковић је још једном показала раскошан таленат, одличним потезима је одржавала свој тим у игри, а на мрежи су прави бедем чиниле Булић и Савић. Црвено-беле су средином сета ушле у серију лоших поена, лопта је пролазила кроз руке, пријем је био померен, а такве поклоне тим попут Партизан Визуре не пропушта. Дошле су црно-беле до четири сет лопте, а припала им је друга након сервис грешке Катарине Чанак (25-22).

Већим делом другог сета звездашице су биле ван игре. Стегле су се руке, увукао се необјашњив страх у редове нашег тима, а противник није пропуштао прилике да казни бледу Звезду. Покушао је Ласло Лукач променом на пријему да тргне екипу, ротирао је Кецман, Лукић и Миленковић, али никако није успевао да пронађе добитну комбинацију. Тек на сервисе Мине Поповић црвено-беле успевају на тренутак да се врате у игру, од резултата 20-12 долазе на четири поена заостатка, али Закоч реагује тајм-аутом, после којег Партизан Визура преко Бошковићеве и Буше поново стиче велику предност и сигурно приводи сет крају (25-18).

Ни трећи сет није донео ништа ново за наш тим. Уместо Јулије Миловиц заиграла је Ана Јакшић, али ни та промена није донела побољшање у организацији напада. Тим са Маракане ниједног тренутка није успевао да угрози предност домаћих, које нису морале ни да пруже најбољу партију, јер су им црвено-беле својим грешкама поприлично олакшавале посао. Хелићева и Кецман су остале без правих лопти, а без њихове реализације Звезда није имала чему да се нада. На крају је на семафору писало 25-20 и 3-0 у сетовима.

Овом победом Партизан Визура је дошла до предности од 2-0 у финалној серији, чиме су Звездине шансе за одбрану титуле знатно умањене.

Следећи меч се игра 9. априла, а домаћин је Црвена звезда.

Повезане вести

1 comment

Zvezdaa ooo ♥ апр 6, 2014 at 11:06

OČIGLEDNO JE DA NAM JE KVALITET SLABIJI NEGO PROŠLIH SEZONA A UZ TO JE I MORAL DOSTA POLJULJAN ŠTO SE VIDI PO ZAVRŠNICI SETOVA KADA NEMA SNAGE A NI NEKE PREVELIKE ŽELJE DA SE ODIGRA DO ZADNJEG POENA KADA PROTIVNIK POVEDE .OSVOJEN KUP I FINALE JE MAKSIMUM NAŠIH DEVOJAKA PROTIV VEŠTAČKE TVOREVINE GROBLJA KOJE JE STVORENO DA PREKINE DOMINACIJU ZVEZDE IMA JOŠ DA SE IGRA ALI JE UTISAK DA JE TITULA IZGUBLJENA .GLAVU GORE IČESTITKE DEVOJKAMA ZA SVE USPEHE I RADOSTI KOJE SU NAM PRUŽILE PROŠLIH SEZONA

Reply

Leave a Comment