Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Звездина деца савладала Борац на старту КСЛ, носиоци одмарали за Уникс

Црвена звезда савладала је на старту првенства Србије у кошарци екипу Борца из Чачка, пред нешто више од 800 гледалаца у Пиониру, резултатом 85:63.

На овом мечу нису наступили Раденовић и Лазић, док су мању минутажу имали носиоци игре, Нелсон, Џенкинс и Драгићевић, а солидан број минута добили су Ребић, Тејић, Липовиј, да би у финишу своју прилику да игра добио и млади Воја Стојановић.

Након првог полувремена Звезда је водила, резултатом 42:28. Гости су боље отворили меч, дошли и до предности од 9 поена, а Звезда је до првог изједначења стигла у финишу прве четвртине. Ипак, од 12. минута, када је наш тим први пут повео, преко Ребића, Чачани су били у подређеном положају. Сјајни су били Марјановић и Митровић, са 10, односно 9 поена, а у других 10 минута придружили су им се и Џенкинс, Ребић и Катић, па је наш тим лако створио пристојну предност након 20 минута. Наш тим шутирао је одлично за два поена, чак 68%, а имао је и чак 10 скокова више од ривала (17:7).

Тренер Радоњић није „свлачио“ за овај меч Раденовића и Лазића, а Драгићевић у првом делу није улазио у игру. Занимљиво, сви који су добили шансу играли су са веома равномерно распоређеном минутажом, од осам до дванаест минута.

У другом делу, наш тим је повећао своје вођство, пре свега преко Бобана Марјановића, па је меч већ средином треће четвртине постао незанимљив и без већих узбуђења. Погађао је и млади Ребић, а у последњу четвртину Радоњић је послао петорку младих играча, па су се у једном тренутку заједно нашли Ребић, Липовиј, Стојановић, Тејић и Митровић. Просек година ових момака је 19,4!

Права еуфорија настала је у једном тренутку у току треће четвртине, када је усред напада Чачана са трибина кренула песма и славље, иако до тог тренутка није било претераног навијања и скандирања. Неколико секунди касније сазнало се да је Војводина постигла гол на стадиону ЈНА, а играчи и сви на терену и око њега остали су затечени, јер нису знали о чему се ради.

До краја меча, Звездина деце сакупљала су минуте и искуство, а већих падова и серија оба тима није било, па је Звезда лако исконтролисала и привела меч крају.

Звезда је имала готово двоструко већи број скокова од гостију, уз одличан шут из игре, од преко 50%, а занимљиво је да су и гости били изузетно расположени у овом сегменту игре.

Марјановић је забележио 18 поена, уз 11 скокова, Ребић је имао 14, а Тејић 10.

1.коло КСЛ

Црвена звезда ТелекомБорац Моцарт Спорт 85:63 (21:21, 21:7, 24:19, 19:16)

Хала Пионир

Гледалаца: 821

Судије: Николић, Нинковић, Арсенијевић

Црвена звезда: Ребић 14, Митровић 9, Блажич 5, Симоновић 3, Марјановић 18п, 11ск, Катић 10, Тејић, Нелсон 4, Џенкинс 5, Липовиј 4, Стојановић 2, Драгићевић 5.

Борац: Аврамовић, Митровић, Чарапић, Маравић 2, Мареља 7, Стевовић 4, Думић 7, Пешаковић 16, Албијанић 3, Цветковић 9, Протић 15, Радовић.

У меч су боље ушли гости, који су дошли и до првих поена и предности од четири (4:0, 6:2), пет (7:2), а затим и шест поена (10:4). Прве поене за Звезду постигао је Демаркус Нелсон. Гости су наставили да играју веома добро и ангажовано, па су врло брзо направили и +9 (15:6). Бобан Марјановић није могао сам (имао је 10 поена и 5 скокова), а ниједан Звездин играч није ухватио лопту под кошем осим Бобија за више од седам минута. За то време, Немања Протић био је сјајан на другој страни, са 8 поена. Гости су за осам минута имали само три скока и одржавали предност.

Коначно је на 01:41 Лука Митровић ухватио лопту под кошем Борца и тако постао први играч који је поред Бобија имао скок у нашем тиму. Радоњић је ротирао Митровића и Тејића на позицији четири, па Драгићевић није улазио у игру на старту меча.

Четврта Звездина „четворка“, Иван Раденовић, није био у протоколу за овај меч, као ни Бане Лазић.

У самом финишу прве четвртине захваљујући Митровићу, Звезда је направила мини-серију и дошла до изједначења, па се на паузу отишло са резултатом 21:21. Боби је имао 10 поена и 5 скокова, Лука 9 поена и 2 скока, а Нелсон 3 асистенције.

Звезда је у другом делу „јурила“ прво вођство на мечу, али су Чачани поново били веома ангажовани и нису дозвољавали нашем тиму да лако стекне предност. Ипак, на 08:15, наш тим је успео да поведе, а поене је постигао млади Никола Ребић, који је мењао Демаркуса Нелсона на позицији плејмејкера. Након тога, тројку је постигао Симоновић, прву за Звезду на овом мечу, и донео црвено-белима осетнију предност (26:21), па се чинило да је Борац након нешто више од 12 минута ипак био на путу ка поразу у Пиониру, јер је њихов највећи налет, који је донео велику предност, лако одбијен.

Након тајм-аута Бојића, Борац је на кратко успео да заустави налет Звезде, а нову максималну предност донео је расположени Ребић, поготком уз фаул, па се са 5 поена придружио расположеном двојцу из прве четвртине. Његовим стопама кренуо је и Чарлс Џенкинс, који је такође везао пет поена, након што су га гости прелако остављали самог, и донео свом тиму +9 (34:25).

У тиму Борца стао је Немања Протић, који је био расположен на старту, а једини који га је пратио био је Пешаковић, који је дошао до осам поена за 15 минута. Нешто касније, и одлични шутер, Илија Цветковић, дошао је до истог броја поена, а њих тројица постигла су 24 од 28 поена свог тима за 17 минута.

Звездини играчи, на другој страни, играли су и погађали у серијама, па је и Катић везао четири поена, за предност Звезде од 10 поена. До краја полувремена, и Нелсон је имао мини-серију од четири поена, за максималних +14 (42:28) за Звезду, на полувремену.

У другом делу, Звезда је подигла ниво игре, на терену смо гледали Ребића и Липовија заједно, а прве минуте забележио је и Тадија Драгићевић. Наш тим је дошао до веома убедљиве предности, од чак +18 (50:32), коју су гости на тренутак смањили, тројком, али ју је одмах вратио Јака Блажич, па је Бојић затражио минута одмора, на 04:44 пре краја треће четвртине и 53:35 на семафору.

Боби је за пет минута дошао до дабл-дабл учинка, од 16 поена и 10 скокова и, као и у првом делу, задавао највише проблема Чачанима. Дошла је Звезда и до максималних +20 (55:35), али наш тим као да није желео да прави претерано велику предност, већ је с времена на време спуштао гас.

Ребић је забележио четири узастопна поена, за нову највећу предност (59:38) и +21, на 02:08 до краја трећег дела, а потом је и Драгићевић погодио прву тројку. Олександар Липовиј постигао је прве поене на уласку у последњи минут трећег дела, који је Звезда окончала предношћу 66:47.

На старту четврте четвртине, Радоњић је почео петорком Ребић, Блажич, Липовиј, Тејић, Митровић. Било је јасно да наш тренер жели да одмори екипу и шансу пружи млађим играчима, али и да вероватно спречи већу катастрофу Чачана. До тог тренутка у игру није улазио само млади Воја Стојановић.

Након тога, ушао је и он, па су се на паркету нашли Ребић, Липовиј, Стојановић, Тејић и Митровић. Просек година ових момака је 19,4!

Звезда је до краја одиграла без веће тензије и лако завршила посао на овом мечу, славивши на тај начин убедљиву победу.

Повезане вести

28 comments

Бранимир апр 6, 2014 at 15:00

И ја се удим оваквој поражавајућој реакцији Делија, па покушавам пронаћи неке одговоре. Упоредна прича са партизанима не треба да буде депримирајућа, већ поучна и стимулативна, поготово када имамо за то пуно разлога. КК одавно није био тамо гдје је сада, а опет нешто запрдујемо и смета нам „недостатак љепоте у игри“ или „брзина протока лопте“ и друге тандарије. партизани су у оном далеком финалу против Звезде, када је Звезда претходно угасила Цибону у Загребу, освојили шта мислите коју по реду титулу? Четврту! Само. До тада их је Звезда има десет у низу. Толико о моћи овог клуба у СФРЈ када се кошарка играла у бројним кошаркашким центрима.
У међувремену су партизани од кошарке направили култ, који су, иако пагани и невјерници, љубоморно чували и бранили, служећи се и нечасним радњама. Звезда је пропустила прилику да то уради након узастопних титула 94 и 95, али није имала одржив концепт иако је имала сјајну генерацију. Тако је Томашевић након освојених титула прешао у домобране јер је препознао или наслутио боље кошаркашке дане, у чему као спортиста није погријешио. Сада се партизани окупљају око своје светиње и вјечне ватре, при чему их не демоларише чињеница што дебели гуру иде, куне и проси шолде да купи гаса да је одржи и не умањи њену свјетлост. Ја се надам да је ера комунизма потрошена и да су такви пројекти потрошени и неодрживи, па ће и партизани проћи једнако као и партизанке, које су се у једном тренутку раскорачиле и забичиле, спремно изазивајући: има ли игдје јаче ките убојите?
Ми треба да гледамо своја посла. У Србији, а и у Београду однос је много већи него што констатује РС и он је сигурно 65:35 у корист Делија. О другим српским земљама. гдје су партизани давно попушили лулу мира, да и не говорим. партизани су свјесни невоља које долазе, које пријете да угасе њихову светињу, па долазе на утакмице и бодре клуб као да је задња, као на парастос и посљесдњи помен. Још их једино то окупља. Још кад би Кинсија научили и преварили да игра из љубави њиховој срећи не би било краја. А човјек није одавде и не конта о чему се ради. Пружа моралну подршку која није довољна.
Делије имају, чини ми се, други проблем. Поред потребе синхронизовања утицаја на клупску политику, у којој често иду слијепом улицом, морају прихватити европске стандарде и научити се да плаћају улазнице. Можда Борац и није посебно атрактиван, али куд ће атрактивнији клуб од нашег КК? Можда цијена улазнице од 2,5 еура није стимулативна за те европске приче, па посрћемо на првом кораку. Чињеница је да је у вријеме европског и свјетског шампиона у структури буџета ФК приход од продатих улазница имао учешће више од 60 %. Војници су плаћали пуне ције улазнице не само на Маракани већ и на ЈНА. Неке ствари морамо научити од малих ногу. Доста смо пропустили у претходном периоду. Барем имамо око кога и чега да се окупљамо, на радост и весеље свих који се налазе у том друштву.

Reply
Villa апр 6, 2014 at 11:05

Sad se sa sigurnoscu moze reci da je glavni razlog ne dolazenja veceg broja navijaca to sto se za utakmice KK-a mora platiti karta.

Reply
Kastro апр 6, 2014 at 13:17

Dodju kada se podele karte, a kada je karta 200 dinara nigde nikoga, a skoro svaki to popusi i popije u kafani i daleko vise svakodnevno, a ljubav prema zvezdi je kao najveca, sve dok se ne treba odvojiti par dinara. SRAMOTA

Reply
Бранимир апр 6, 2014 at 14:20

јасно као дан.

Reply
Stefan апр 5, 2014 at 23:48

Pogledaj tribine,JEL VAS SRAMOTA?E neka je,prozivamo grobare a mi i gori od njih.Ako 20 000 moze doci na Marakanu (naravno i da fudbalerima treba podrska) zasto 5 000 ne moze u Pionir.Jer vidim da su i Delije,a mozda i vecina navijaca vise opterece i vise razmisljaju o fudbalu,o titulu a kosarka se stavlja na stranu.Po meni treba da bude ravnopravno,ili im mozda smeta Radnjic,Covic? https://www.youtube.com/watch?v=LH0cxk6uE4g

Reply
dejca апр 6, 2014 at 09:46

Po meni to je prosta racunica.. Zarada, novac je u pitanju!
Samo FK se forsira.. Eventualnim ulaskom u LS, ili LE vodje nesumnjivo dobijaju mogucnost da kupe znacajan broj karata po nab.ceni! A znamo koliko ta cena iznosi dva dana pre, ili na sam dan utakmice! Zarada onolika!
A Covic je sam rekao da to tako u KK ne moze!
Odbojka, rukomet, vaterpolo vec nemaju tu moc da privucu publiku..

Reply
rs апр 5, 2014 at 23:39

Ono sto smo mi za grobare u fudbalu oni su za nas u kosarci i tu vise dileme nema.

Slusam navijanje parzljivo na svakoj utakmici,uvijek se iste pjesme vrte u krug,pa kad krenu o Kosovu,pa cemu danas spominjanje grobara? Ne cini mi se vise vec sam ubijedjen da vodje pola pjesama ne znaju kad smo npr. culi ono pjesmu sve sto sad hocemo je,ima ih jos da ne nabrajam.Atmosferu vise ne znaju podici kao prije,u Areni sredinom utakmice kada se rezultat lomi tada je trebalo sve dici na noge i pokrenuti citavu Arenu, a to se tek desilo kada je igrace krenuo sut.I da,kao sto neko dole rece dosli su samo da bi rekord oborili sta mi imamo od njega?Mene ne zanima sto smo nabili jos vece komplekse grobarima vec me zanima podrska Zvezdi koju mi ocito ne pruzamo.Sta opet imas od tog rekorda kada ti oni u Aba ligi i domacem prvenstvu sve objasne i sto se posjete i navijanja tice a kod nas tisina i prazne tribine.Da grad Beograd iz kojeg je i nasa Zvezda koji proji 2 miliona ljudi od kojih vise od pola navija za Zvezdu,bar tako mislim i da se njih 5 hiljada ne moze udostojiti da dodje e onda stvarno…Ne da im se cimati,ili odose na kafu i iz kafica cemo gledati,dobro neko rece bez nas iz drugih gradova Srbije inostranstva nista ne bi mogli jer sto se njih tice najradije ne bi dolazili,tako ispada.Hocemo titulu ove godine i u fudbalu i kosarci i na dobrom putu smo ka tome zasto onda izostaje podrska? Mogu misliti kako je kosarkasima vidjeti jedan dan 20 000 ljudi a drugi i da ih na prste mozes prebrojati.Ako ima neko na ovom sajtu iz Bg moze li mi odg. zasto je to tako jer ja nisam iz Srbije pa da znam i cujem to,da li njegovi poznanici,drugovi,drugarice idu na utakmice ili je to svima dosadilo posto ne znam sta bi drugo bilo

Reply
Viktor апр 6, 2014 at 16:22

Navijanje poslednjih nekoliko utakmica nije kao sto je bilo (po meni znatno losije) jer je druga osoba preuzela megafon..mislim da je u tome problem

Reply
Fornicator апр 5, 2014 at 22:13

Ja sam, bez imalo šale, mislio da će biti 4-5000 ljudi protiv Borca. Računao sam da ćemo da nagradimo tim za sve do sada i da ćemo da pokažemo razliku u navijanju između mečeva ABA koje (neobjašnjivo) bojkotujemo i mečeva domaće lige. Posle ove bruke, jasno je da nastavljamo sa pozorišnom atmosferom i jasno je šta nas čeka na F4 ABA lige gde se komplet sezona lomi – grobarska Arena. Ogromna je greška pokloniti im takvu prednost sada kada smo bar ravnopravni, ako ne i jači od njih. Veliko razočarenje.

Reply
delik апр 6, 2014 at 12:27

Bas tako,Partizan ce imati bolju podrsku u areni,imaju veliku prednost u tom smislu.Nase vodje jednostavno ne vole da osvajamo trofeje.Setite se samo derbija u fudbalu na veliku suboru,koja inace nije crveno slovo.

Reply
Бранимир апр 6, 2014 at 14:14

Нема велике суботе. Постоји велики петак и чисти понедјељак. Тако је од како је крме реп искривило.
Остало је за причу, наук и памћење да су Делије у одлучујућем дербију при једнаком броју бодова оставили фудбалере Звезде на немилост домобранског паганства, у којем је Лола од Евандра правио инвалида, док су Делије остале кући да шарају јаја. А једино што су радили ослушкивали су крике са ЈНА, па од њих није било вајде ни на једној страни.

Reply
milenko апр 5, 2014 at 22:09

Sta je sa vodjama ima ih samo kad su kamere u pitanju i kad se pobedjuje. Ne bojkotuju oni ABA ligu , da nam nije Aba lige ne bi bilo ni Evrolige. Ne voli se Zvezda kao sto je volite VI, Ulaznice nikad ne placaju a ovamo se kunu u Zvezdu, nikada nisam mogao ni da sanjam da cemo biti kao grobari, ali izgleda da smo ih stigli i da polako padamo ispod njih jer se oni vide samo u pobedama

Reply
Blejk апр 5, 2014 at 22:18

Tužno ali istinito, gori smo i od instant navijača JSD. Da je obrnuto, njih bi u prvom kolu protiv Borca bilo pet puta više. Dok klub grabi napred, tribina nezadrživo srlja u propast. Očigledno nam je cilj bio da srušimo rekord Arene (od čega realno nemamo ništa) i da nas tamo neki trener tamo neke Lokomotive pohvali za koreografiju, a ne da konstantnom posetom i bukom napravimo jedan od najvrućih terena Evrope.

Reply
Marko апр 5, 2014 at 20:44

Koliko se samo ne cijeni trud,rad, i sve sto je KK do sada uradio ej 800 ljudi dzabe vam posjeta na Evrokupu

Reply
Kastro апр 5, 2014 at 21:32

Upravu si, poseta je sramna. Stoji da protivnik nije atraktivan, ali opet to nije opravdanje. Marjanovica nije imao ko da cuva, a Mitrovic u prvom delu odlican, Rebic takodje bio jako dobar.

Reply
Marko апр 5, 2014 at 21:42

Drago mi je sto se Mitrovic vraca,sramota i sto prenosa nije bilo.Ali ima jedna stvar na kojoj bi ja volio da se poradi a to je igra Lipovija.Nama je ta trojka bila bas potrebna nekada se i na bitnim utakmicama i u neizvjesnim trenutcima vidi taj nedostatak i jos jedan kvaliteten igrac koji ce pogadjati kad je potrebno,mi takvog nismo doveli da me neko ne shvati pogresno za Lipovija smatram da je talentovan i kvalitetan ali ne dovoljno u ovom trenutku sad ne znam sta ce biti sledece sezone.Njegov doprinos bi znacio u finalu i Aba lige i domaceg prvenstva,nekako mi se cini,mzd samo meni ali da je to uklapanje stavljeno sa strane i da se trener vise posvetio Evrokupu,odmoru bitnih igraca raspodjeli minutaze na ovakvim mecevima za njih,odnosno nekim drugim stvarima.Mlad je i znam da mu je sada sve ovo novo i da mu treba vremena,ali s druge strane treba ga spremati i dizati njegov nivo igre davati mu vecu minutazu i time zahtjevati od njega jos vise,to je neko moje zapazanje mozda i grijesim

Reply
Бранимир апр 6, 2014 at 14:05

Не гријешиш.

Reply
Borisgl апр 5, 2014 at 20:28

Ovo je dosta dobra skola za mlade kosarkase,Rebica,Tejica,Stojanovica…
Raduje me kada nasi mladi igraju odlicno,bez obzira na jacinu protivnika.
Mitrovic se vraca,i to me jos vise raduje ! 😀
Lagana pobeda,idemo dalje da meljemo !

Reply
ds апр 5, 2014 at 20:23

800 ljudi,pa vi titulu ni ne zasluzujete.Bruko i sramoto sve super protiv Budiveljnika,Uniksa ima nas,odlicno navijanje a ovamo ni hiljadu ljudi,sta je sad Delije jel i ovo bojkotujete? MRS

Reply
Borisgl апр 5, 2014 at 20:28

Subotica danas ?

Reply
ds апр 5, 2014 at 20:50

Ajde molim te,zar se nije mogla jedna grupa poslati pa nisu svi bili u Subotici mani se tih prica,jesam spomenuo samo Delije ali ovo je kritika i za Beogradjane kojih do sada ni na Aba ligi nije bilo kao ni Delija ne razumijem cemu takav odnos,jel hoces da se u finalu Aba lige ciju samo grobari i da se podrska ne da onda kada je najpotrebnija?

Reply
xxx апр 5, 2014 at 22:35

pa nije valjda svih 40 000 navijaca iz dve napunjene arene otislo u suboticu. Izgleda da je mnogima bitniji glupi rekord arene nego titule

Reply
goran апр 5, 2014 at 20:46

otkud ti na zvezdinom portalu, pa ovde nema izvestaja sa jna. ajd bezi u rupu.

Reply
dejca апр 5, 2014 at 21:36

Bitno da su vodje u prvom planu na evro utakmicama, a to kako se dolazi do tih istih evro utakmica njih ne zanima. Oni znaju da je to moguce jedino kroz ABA ligu ili daj boze osvajanjem evrokupa, (ali ova prva solucija je vise verovatna) ali su stavili neke svoje interese iznad kluba za koji kazu da vole.. Neshvatljivo!

Reply
ds апр 5, 2014 at 21:50

Samo ne znam cemu ovoliki minusi na moj komentar? Niko ne trazi da se Pionir ispuni do kraja,ali brate na svakoj utakmici moze biti minimalno 5 hiljada ljudi samo 1000 pa mene je sramota.Ovaj kaze u Subotici su,izgovora mi velikog gdje su ostali ljudi i to se pitam pa Zvezda bi vecu podrsku imala u gradovima izvan Srbije ili u nekim drugim u Srbiji ali u Bg je strasno sta se radi,ajde da su nama losi rezultati da se borimo za opstanak ali mi smo nesrecno iz Evrolige ispali,u Aba ligi samo cetiri poraza,dobili one franjevce dva puta u derbiju,imamo sansu da idemo u finale Evrokupa,osvojili Kup i sta njima vise treba,meni je ovo neshvatljivo

Reply
dejca апр 5, 2014 at 22:20

Mozda je ta ABA liga hrvatska, mozda smeta mnogima, ali to je sto je.. Navijaci treba da budu uvek uz klub, to pre svega.. A to sto se skoro nista ne pitamo u ABA ligi je pitanje prvo za nas KKSrbije. Sta ima tu da se mesamo mi navijaci? Uvek uz Zvezdu, a revolt moze da se pokaze i na tribini.. Pa mislite da bi postojao bojkot takve lige u fudbalu??! Kako da ne..

Reply
Alex Unders апр 5, 2014 at 22:20

Ma koji crni minusi, minuse je pokupio ovaj mo.ron što te naziva grobarom. Sve što si rekao je suva istina. Bruka i sramota kakvi smo košarkaški navijači!

Reply
Zola апр 5, 2014 at 19:52

Dobra poseta.

Reply

Leave a Comment