Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуФудбал

Звезда играла са Жарковом, Рајковић бранио одлично

По већ устаљеној пракси тренера Славише Стојановића, играчи који имају мању минутажу и који тренутно нису у првом плану одиграли су пријатељску утакмицу. Овога пута, ривал је био српсколигаш, екипа Жаркова.

Терен: Помоћни терен „Маракане“
Судија: Јован Шегрт
Помоћници: Владимир Шегрт и Милош Мишкељин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Цилиншек, Ненадић, Крнета, Араухо, Гогић, Савићевић, Оњило, Ристић, Касалица, Ракић.
Резерве: Зукановић, Ђорић, Тошић, Станковић, Жерађанин, Јовић.

ЖАРКОВО: Муратовић, Филиповић, Симић, Гудовић, Пауновић, Јусуфи, Петковић, Гарић, Ранковић, Младеновић, Томовић.

Данашњи противник, иако долази из трећег ранга такмичења, показао се у одличном светлу и млади момци из клуба из Београда, имали су неколико прилика, и на Маракану, односно помоћни терен, дошли су са жељом да се надигравају. Брзом и течном игром, и пре свега фудбалским знањем, побрали су симпатије представника медија, и малобројних навијача који су посматрали утакмицу.

Црвено-бели су током првог полувремена имали неколико одличних прилика у којима се углавном налазио Оњило, међутим недостајало му је, утисак је, и среће да затресе мрежу. Након првих двадесетак минута у којима није било превише узбуђења, у другом делу првог полувремена виђене су прилике, као и водећи гол Црвене звезде. Играо се 27. минут када су по левој страни Ристић и Касалица надмудрили одбрану гостију, а црногорски репрезентативац одиграо повратни пас ка Љуби Ненадићу који прецизним ударцем постиже погодак. Неколико минута касније, већ поменути Оњило након одличног центаршута Савићевића, шутирао је главом, међутим, лопта је завршила преко пречке. Поново је у 39. минуту Нигеријац био у прилици. Овога пута, шутирао је са 20 метара, али је голман Муратовић успео да укроти његов ударац и лопту пошаље у корнер. Након ударца из угла, Касалица је одиграо повратну лопту на Нигеријца који овога пута, са 7 метара, поново добро шутира, али опет нема среће.

У наставку игре, тачније на истеку једног часа сусрета, поново је Оњило у прилици, али без промене резултата. Црвена звезда је своје вођство дуплирала у 65. минуту. Ракић је асистирао Касалици који је примио лопту на 15 метара од гола, преварио једног чувара и испред голмана Јовичића који је ушао у другом полувремену, протурио лопту у мрежу. Недуго након поготка, Касалица је изашао из игре, и своје место је уступио Луки Јовићу. До краја утакмице, тренер Стојановић шансу је указао свим резервним играчима, од којих су сви пружили добру игру, а прилику да се упише у стрелце имао је Зукановић. Прво је у 85. минуту након што се ослободио чувара шутирао, лопта је погодила стативу, а затим се шетала по гол линији, и на крају нашла у рукама голмана Жаркова. У последњим тренуцима, Зукановић је још једном опробао свој ударац, али је овога пута лопта отишла преко пречке.

Била је ово још једна корисна провера за, условно речено, резервисте, који су показали добар приступ мечу, и пружили добру партију против, понављамо, полетне екипе Жаркова. Не би било фер не поменути и неке прилике које су гости имали на данашњем мечу, међутим, голман Рајковић се истакао и успео да сачува своју мрежу. Посебно може да радује залагање и игра Звездиних “клинаца”.

Фудбалери Црвене звезде већ сутра почињу са припремама за утакмицу против Чукаричког, која се игра у суботу 12. априла на највећем српском стадиону.

Повезане вести

8 comments

kadu апр 8, 2014 at 20:50

mi smo vojska Dragana Dzajica

Reply
jagodina navija za zvezdu! апр 7, 2014 at 22:18

Luka Jovic strasan talenat..:) Gledao sam omladince zvezde i Jagodine u petak, uz Jovica istakli su se Stoperi Jovanovic i Igrac sa br.15 (ne znam mu ime)
Zukanovica nisam uspeo da vidim jer je dobio crveni vec posle 10 sekundi..

Reply
Argh апр 8, 2014 at 16:19

kako je zukanovic dobio crveni?

Reply
jagodina navija za zvezdu! апр 8, 2014 at 18:49

Udario je protivnickog igraca namerno po licu..Bukvalno posle 10 s,ako je i proslo toliko..

Reply
kovac апр 7, 2014 at 22:10

Zna li neko sta je sa deckom koji je dosao iz partizana kod nas pre cirka godinu dana, ime mi na vrh jezika, ali sam blokirao sad. Pricalo se da je ogroman talenat, ali ga ne vidjam cak ni u rezervnom sastavu.. U sredini igra, uglavnom zadnjeg.

Reply
jagodina navija za zvezdu! апр 7, 2014 at 22:16

Milan Jokic?
Na pozajmici je u Bsk iz Borce

Reply
Argh апр 7, 2014 at 22:35

milan jokic, na pozajmici je u BSK-u

Reply
ISTINA апр 7, 2014 at 23:51

Jokic u BSK-u je ali ne igra tamo,ulazi po 10-15min..

Reply

Leave a Comment