Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Гол Борхе, асистенције Матића и Коларова

Претходног викенда на теренима широм света наступе је забележило много некадашњих фудбалера Црвене звезде, али збирно их је мање било на терену и са слабијим учинком него један викенд раније. У стрелце су се уписали Кристијан Борха и Милош Рељић, а асистенције код погодака својих тимова забележили су некадашњи фудбалери из Омладинског погона црвено-белих Александар Коларов и Немања Матић.

Немања Матић је наставио са одличним партијама од повратка у Лондон. Он је у дресу Челзија асистирао Мохамеду Салаху код водећег гола у победи против Стоук ситија од 3:0, а на терену је провео свих 90 минута. Александар Коларов је одиграо цео меч и асистирао Едину Џеку код трећег поготка Манчестер ситија у победи од 4:1 против Саутемптона. Коларову је то била седма асистенција у сезони, а његов клуб ће са Ливерпулом и Челзијем водити велику битку за шампионску титулу у Премијер лиги Енглеске до краја сезоне. Немања Видић није био у тиму Манчестер Јунајтеда минулог викенда. У другом рангу такмичења Бирмингем Николе Жигића је славио на гостовању против Донкастера са 3:1, а некадашњи голгетер црвено-белих је у игру ушао у 45. минуту и зарадио жути картон пет минута пре краја меча.

Александар Пантић, стандардни дефанзивац шпанског Виљареала одиграо је цео меч у поразу на гостовању (0:1) од лидера на табели Атлетико Мадрида. У Сегунди је у дресу Спортинга из Хихона наступ забележио Дејан Лекић, који је у поразу против Кордобе (1:2) играо до 83. минута, али за разлику од претходне недеље није успео да се упише у стрелце.

У италијанској Серији А наступ су забележила само двојица бивших играча Звезде. Ненад Томовић је у дресу Фиорентине на терену провео свих 90 минута у победи против Удинезеа од 2:1, док је Никола Максимовић за Торино играо до 65. минута и за то време добио жути картон у победи на гостовању против Катаније од 2:1. У Серији Б наступе су забележили Урош Ћосић, који је одиграо свих 90 минута за Пескару у поразу од Бреше (0:3), док је некадашњи омладинац црвено-белих Милан Милановић ушао у игру у дресу Палерма у 79. минуту у тријумфу против Авелина од 2:0. Његов клуб убедљиво води на табели и врло је близу да математички обезбеди повратак у елитни ранг италијанског фудбала.

Милан Бишевац је на терену провео свих 90 минута у победи свог Лиона против Валенсијена на гостовању резултатом 2:1. Цео меч је за Тулуз одиграо и Урош Спајић у поразу од Лила (1:2). У Другој лиги Француске наступе су забележили бивши капитен Звезде Ненад Ковачевић, који је на терену провео свих 90 минута у дресу Нима у поразу од Нансија (0:1), док је некадашњи члан млађих категорија црвено-белих Данијел Љубоја ушао у игру за Ланс од 66. минута у поразу од Каена (0:1).

Црвено-бели у белгијском Беверену имају двојицу некадашњих чланова првог тима. Абубакар Умару је одиграо цео меч, а његов саиграч Иван Тричковски је замењен у 81. минуту у ремију против Остендеа (0:0). Милан Вилотић је за швајцарски Јанг Бојс одиграо свих 90 минута и за то време опоменут је жутим картоном у тријумфу против Луцерна од 2:1. Јован Маркоски је у дресу украјинске Ворскле ушао у игру на полувремену у поразу од Севастопоља (0:1). Бразилац Евандро ове сезоне пружа сјајне партије у екипи Есторила, за коју је у победи против Виторије Гимараеш од 3:1 одиграо цео меч. Некадашњи омладинац црвено-белих и репрезентативац Србије, Филип Ђуричић хита ка титули шампиона Португала са Бенфиком за коју је у победи од 4:0 против Рио Авеа у игру ушао у 78. минуту утакмице.

Бројна је колонија Звездаша у Турској, а претходног викенда су много времена провели на теренима широм ове велике земље. Јагош Вуковић је одиграо цео меч за Коњу у ремију против Анталије (1:1). Срђан Мијаиловић “Мићко“ играо до 45. минута за Кајзери у поразу од Бешикташа (1:2), док је свих 90 минута на терену провео и Душко Тошић у дресу Генчлербирлигија који је поражен од Трабзона са 0:3. Бруно Мезенга је одиграо целу утакмицу за Акхисар у ремију против Ескишехира (0:0). У Другој лиги је друштво из Манисе славило на гостовању против Газијантепа резултатом 1:0. Сва тројица некадашњих Звездиних фудбалера су била у тиму Манисе. Горан Чаушић и Никола Микић су играли од првог до последњег минута, док је Славко Перовић изашао у надокнади изгубљеног времена пред сам крај. Микић је опоменут жутим картоном.

ucinak

Милош Рељић је постигао погодак за чешки Знојмо у ремију против Брна (1:1), а у игру је ушао у 58. минуту. Марко Дмитровић је бранио за Ујпешт целу утакмицу у поразу од Ференцвароша (1:2), док је на Кипру Андрија Калуђеровић уписао свих 90 минута у дресу АЕЛ-а у ремију против Аполона (1:1). Каду и Марко Станојевић су играли за молдавски Шериф у убедљивом тријумфу против Олимпије од 5:0, док је Саша Стаменковић стандардно чувао мрежу азербејџанског Нефчија у победи над Бакуом од 1:0. Бранко Бошковић је ушао у игру у 86. минуту за бечки Рапид у тријумфу против градског ривала Аустрије од 1:0, док су у Казахстану Милош Трифуновић и Марко Блашић на терену провели свих 90 минута у дресу Атирауа против Актобеа (0:0). Некадашњи љубимац навијача Црвене звезде Игор Бурзановић одиграо је целу утакмицу за Иртиш и добио жути картон у ремију против екипе Жетисуа (0:0).

Кристијан Борха је затресао мрежу Морелије и тако довео у вођство екипу Веракруза у шампионату Мексика. Меч је завршен ремијем 1:1, a колумбијском интернационалцу, који је из игре изашао у 64. минуту је то био шести погодак у 23. утакмици у сезони. Александар Јевтић је провео у игри свих 90 минута за кинески Лиаонинг у тријумфу против Харбин Јитенга, док је у јапанској другој лиги Милош Бајалица играо цео меч за Кјото против Оите (3:0). У белоруском шампионату на терену су се један против другог нашли Филип Младеновић и Марко Мирић. Обојица су одиграли целу утакмицу, а успешнији је био Младеновићев Бате Борисов, који је славио против Мирићевог Минска са 1:0, а Мирић је зарадио и жути картон. Ернан Баркос није имао утакмицу у Бразилу овог викенда, али је раније постигао гол у Копа Либертадорес против колумбијског Насионала у тријумфу од 2:0. Сегундо Кастиљо је у шампионату Саудијске Арабије забележио свих 90 минута за Ал Хилал у минималној победи против Ал Фатеха од 1:0.

За крај ево и учинка Звездаша на српским теренима. Бивши капитен црвено-белих, Дејан Миловановић играо је за Вождовац до 55. минута, а његов саиграч Раде Вељовић до 85. минута у победи против Доњег Срема од 3:0. Александар Тришовић је на терену провео свих 90 минута, а његов Раднички је у Нишу ремизирао против Јавора (1:1). Рад је савладао ОФК Београд са 1:0, а за тим са Бањице је до 68. минута на терену био Ненад Срећковић. Раднички из Крагујевца је ремизирао на домаћем терену против Слободе из Ужица (1:1), а за Крагујевчане су целу утакмицу одиграли Дарко Спалевић и Радован Кривокапић. Спалевић је голом у 72. минуту донео бод домаћој екипи, а за Слободу је до 78. минута играо Стефан Михајловић. У освајању три бода Чукаричког против Напретка (1:0) учествовали су Филип Стојковић и Драгољуб Срнић, који су одиграли цео меч, док је Нино Пекарић помогао Војводини да стигне до ремија у Хумској против Партизана одигравши свих 90 минута. Весељко Тривуновић је играо за Спартак до 65. минута, када га је заменио Андреј Мркела, а некадашњи чланови Црвене звезде се нису радовали против свог бившег клуба, јер су их Мијаиловић и Мрђа головима дотукли за тријумф Звезде од 2:1 и велики корак ка толико жељеној и чеканој титули. У другом рангу такмичења, некадашњи талентовани омладинац црвено-белих Милан Пршо одиграо је цео меч за Бежанију у ремију против Борца из Чачка (2:2).

Повезане вести

4 comments

Lazaris апр 9, 2014 at 09:57

Jel izlazi jos nekom J.Biber kad hoce da udje u neku vest?

Reply
Драган апр 9, 2014 at 12:56

Очисти кеш на рачунару молим те.

Reply
Sava апр 9, 2014 at 15:08

Izlazi i meni.Skoro svaki put kada udjem na vest odma mi izlazi taj video.

Reply
Denis апр 9, 2014 at 15:42

Smorio me 3-4 dana, non stop je iskakalo,ali uvek na odredjene vesti, ne na svaku, a nema to veze sa kesom, ja ga cistim gotovo svaki dan.

Reply

Leave a Comment