Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаРукомет

Почиње рукометни плеј-оф – Звезда из Крагујевца креће по титулу!

Рукометаши Црвене звезде против Радничког у Крагујевцу стартују у плеј-офу, мини лиги за шампиона Србије! Из „Језера“ до титуле!

Само две недеље после тешког пораза од Крагујевчана, Ненад Перуничић и његов тим поново долазе у халу „Језеро“. Овога пута, улог је много већи и од самог старта борба за титулу шампиона Србије у рукомету биће јако тешка. Иако, појединци и поједини покушавају својим утицајем и понашањем да трку за шампиона спусте на ниво који њима одговара, улазимо у период који нам доноси најнеизвеснију борбу за титулу после дуго година и први плеј-оф за титулу шампиона. А већини не одговара што нема изразитог фаворита и што је Црвена звезда фаворит. На самом жребу видели смо да Војводина и Партизан могу да одлучују кад, где и како ће играти. Њихов меч може да се игра у првом колу и мимо свих правила, јер има тако одговара. А Црвеној звезди, која има 5 репрезентативаца, ускоро и више, не може да се изађе у сусрет и помери дуел са Радничким.

[tabs type=“horizontal“][tabs_head][tab_title][/tab_title][/tabs_head][tab]Црвена звезда је први део шампионата завршила на 4. месту са 29 бодова. У 22 меча забележено је 12 победа и по 5 пораза и нерешених исхода. Плеј оф место потврђено је победом против Колубаре у „Шумицама“, које су биле попуњене само против Металопластике, на дебију Растка Стојковића, у 3.колу! Од самог почетка шампионата било је турбулентно по црвено-беле. Проблем са лиценцом се вукао до самог краја првог дела првенства, али и поред тога Црвена звезда је први пораз доживела тек у 10.колу у Лазаревцу, против Колубаре. Опширнију анализу учинка наших рукометаша у првом делу првенства, можете прочитати на званичном сајту клуба. У Крагујевцу, због проблема са повредама упитан је наступ Милана Торбице, Бојана Митровића и Марка Пантелића због температуре.[/tab][/tabs]

Против Крагујевчана скор је 1:1. У 9.колу у „Шумицама“, Црвена звезда је славила 30:27, а Раднички је вратио у 20.колу, у Крагујевцу, 28:21. Оба тима су изборила пласман у четвртфинале Купа Србије, па би осим два дуела у плеј офу, могли да се састану у на Ф4, евентуалном полуфиналу Купа Србије. Црвена звезда је против Крагујевчана била успешна ове сезоне 16 пута у 19 сусрета, у свим спортовима. Раднички је славио у рукомету по једном (мушки и женски) и ватерполу, а Црвена звезда по три пута у фудбалу, кошарци и ватерполу, пет пута у мушкој одбојци и по једном у мушком и женском рукомету. Осим два меча у рукомету, очекују нас сигурна два меча у кошарци, плус још евентуална два и финална серија у ватерполу.

Пласман у плеј оф обезбедили су Војводина и Партизан, као учесници СЕХА лиге, и Црвена звезда, Металопластика, Железничар и Раднички Крагујевац као четири првопласирана тима из првог дела првенства. У првом колу састају се још Металопластика – Железничар (9.април), док ће Војводина и Партизан свој дуел одиграти 12.априла, због одржавања Ф4 СЕХА лиге у Новом Саду.

[tabs type=“horizontal“][tabs_head][tab_title][/tab_title][/tabs_head][tab]Војводина брани титулу. Шампион Србије ће ићи у квалификације за ЕХФ Лигу Шампиона, а шампион и вицешампион ће изборити пласман у СЕХА лигу. Све утакмице плеј офа ће бити преношене на званичном сајту рукометног савеза, а распоред утакмица Црвене звезде погледајте овде. Надамо се пуним „Шумицама“, надамо се повратку српског рукомета, јер заиста дуго времена нисмо имали овако неизвесну борбу за шампиона. 24.маја се играју утакмице последњег кола, а надамо се да ћемо тада имати двоструки разлог за славље у Новом Саду, у само недељу дана – титуле шампиона Србије у фудбалу и рукомету![/tab][/tabs]

Плеј-оф, 1.коло

среда, 9.април 19h

Раднички – Црвена звезда

Крагујевац

„Језеро“

Повезане вести

Leave a Comment