Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеФудбал

Звездина деца на финалу Лиге шампиона

Јуниори Црвене звезде, играчи рођени 2000. године захваљујући компанији Гаспром боравиће од 23. до 25. маја у Лисабону и том приликом посматрати финални меч Лиге шампиона.

У оквиру међународног дечијег друштвеног пројекта „Фудбал за пријатељство“, који организује руски гигант који је уједно и један од спонзора најквалитенијег фудбалског такмичења на Старом континенту, учествоваће дечаци узраста од 12 – 14 година из 16 земаља Европе. Србију ће представљати Црвена звезда. Тим поводом, на стадиону Црвене звезде је одржана конференција на којој је испред компаније Гаспром присуствовао господин Павел Персидски, Генерални Директор компаније „Јужни ток“ за Србију, затим Иван Ивановић, званични Амбасадор пројекта за Србију и Срђан Васиљевић, директор Омладинске школе фудбала ФК Црвена звезда, као и Марко Којић, капитен младог тима ФК Црвена звезда.

– Велико ми је задовољство што могу да представим и најавим нову етапу пројекта „Фудбал за пријатељство“. Прошлогодишње искуство нам је показало да је пројекат изазвао велико интересовање и позитивне резултате код учесника. Циљ нам је да млади фудбалери усвоје принципе као што су традиција, мир, пријатељство, победа, здравље, једнакост, фер плеј и преданост. Успели смо да популаришемо пријатељство и једнакост у спорту. У марту ове године одлучили смо да број земаља учесница повећамо са осам са 16. То су: Белорусија, Бугарске, Француске, Холандије, Хрватске, Италије, Мађарске, Немачке, Пољске, Португала, Русије, Србије, Словеније, Турске, Украјине и Велике Британије. Такође, драго нам је што ће сви учесници Другог дечијег форума имати прилику да посматрају централни догађај, а то је финале Лиге шампиона на стадиону „Светлост“ у Лисабону. Земља је лопта, фудбал покреће свет – истакао је господин Персидски.

Званични Амбасадор пројекта за Србију биће најпопуларнији српски водитељ Иван Ивановић који ће заједно са младим Звездиним надама путовати у Португал.

– Велика ми је част и задовољство што сам изабран за Амбасадора једног оваквог пројекта. Посебну тежину свему даје то што је прошле године на мом месту био Дуле Савић, који је европска и светска фудбалска легенда. У току је и конкурс за најбољег младог извештача који траје до 18. априла а победник ће заједно са нама путовати у Лисабон. На овај начин поред промовисања фудбала, биће промовисано и спортско новинарство – рекао је Ивановић.

Директор Звездине Омладинске школе Срђан Васиљевић пренео је утиске са прошлогодишњег финала Лиге шампиона у Лондону.

– Утисци са Вемблија су били величанствени. Захваљујем се компанији Гаспром што нам је омогућила да будемо део једног оваквог пројекта који промовише фудбал и пријатељство. Дечаци су показали потенцијал у развоју наведених принципа које промовише компанија Гаспром, а чији је главни промотер један од најбољих фудбалера Европе у историји, Франц Бекенбауер – нагласио је Васиљевић.

Капитен генерације 2000. годишта Марко Којић са нестрпљењем ишчекује да упозна вршњаке из других европских земаља.

– Веома ми је драго што ћу са својим друговима представљати Црвену звезду на финалу Лиге шампиона. У Лисабону ћемо се трудити да на најлепши начин представимо Црвену звезду и да са вршњацима из других земаља кроз дружење остваримо нова пријатељства – рекла је млада нада црвено-белих.

Повезане вести

2 comments

dejo апр 10, 2014 at 12:56

Hocemo da se rade ove akcije svugdje pa i da to ne bude Gasprom nego jedan Sejik i puno je vazno da djeca Zvezdina ostanu sto vise u Crvenoj Zvezdi ,mora Crvena Zvezda da se vrati svojoj djeci a sto se tice stranaca oni moraju da budu ekstra kvalitetni i da prave pravu razliku a Crvena Zvezda trebala da ima svugdje kampove po svijetu pa najbolja djeca da dolaze u Srbiju na jedno mjesto a to da bude Zvezdina akademija ❗ 😀

Reply
zvezdas апр 10, 2014 at 19:51

ma dzaba sve to kad je dirrektor vasiljevic i kad postavlja svoje trenere

Reply

Leave a Comment