Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Ковачевић: „У Нови Пазар путујемо са једним циљем, да освојимо нова три бода!“

Услед Ускршњих празника 24. коло првенства Србије играће се у измењеном термину, односно у четвртак 17. априла. Према распореду Црвена звезда иде на једно од најтежих гостовања у досадашњем делу првенства, екипи Новог Пазара.

Изабраници Зорана Његуша на стадиону крај Јошанице још увек нису осетили горчину пораза. Пазарци такође имају једну од највернијих публика у домаћој лиги и боре се за излазак у Европу. Са друге стране, црвено-бели у Нови Пазар путују као лидери првенства са великом жељом и мотивом да забележе 14. узастопну победу. Везни фудбалер Александар Ковачевић истиче да га је обрадовала вест да ће се меч играти уз присуство публике и најављује још једну добру партију најтрофејнијег српског клуба.

– Улазимо у финиш сезоне у доброј форми што нас веома радује. Играмо добро, постижемо голове и у Нови Пазар путујемо са једним циљем, да освојимо нова три бода. Наредна три меча могу много тога да одлуче и зато сада када је најпотребније, уверен сам да ћемо показати највише. Противник се бори за излазак у Европу и биће силно мотивисан против нас. Надам се да ће наш квалитет и искуство које поседујемо бити довољни да нанесемо Пазарцима први пораз на њиховом терену – рекао је млади репрезентативац Србије.

Одлуком Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије утакмица ће се играти уз присуство публике.

– Фудбал се игра због навијача и драго ми је што ће трибине у Пазару готово сигурно бити пуне. Очекујем као и увек до сада, велику подршку наших навијача. Биће веома тешко, међутим желимо да будемо шампиони, и морамо да побеђујемо. Некима од нас, посебно млађим играчима, наредних седам утакмица су најважније у досадашњој каријери – истиче неуморни везиста.

У игри Ковачевића у минулом периоду приметна је жеља за постизањем гола. Не либи се Звездина „55“ да шутне и из велике удаљености.

– Заиста није битно ко ће постићи погодак. Црвена звезда увек тежи да притисне противника на његову половину, па смо због тога и ми централни дефанзивци ближи голу. Имао сам неколико покушају у претходних дуелима, али ми је недостајало и мало среће да се упишем у стрелце. Уколико ми се поново укаже прилика, и ако се нађем у изгледној прилици, сигурно ћу шутирати. Можда ми се баш посрећи против Новог Пазара – констатује Александар Ковачевић.

Повезане вести

2 comments

MaRe Delija апр 14, 2014 at 23:43

Najvaznija utakmica ove sezone,bitnija i od derbija,ko zna o cemu pricam razumece,ako odemo na plus 3 na derbi imamo sanse da kalkulisemo,odgovara nam i remi,ali svakako iz kontre gol i pobeda,u Novom Pazaru je mec sezone,bicu najsrecniji ako pobedimo,bolji smo tim,najbolji u LIGI!!! Dokazimo to jos jednom,svim srcem sam uz MOJU,NASU Zvezdu! TI si moj bol,ti si mi sve sigurno ces pobediti ako boris se! Borite se svim srcem kao da je poslednja na svetu! Idemo po nova 3 boda,najbitnija u sezoni. Zvezdo volim te!!! <3

Reply
Gile апр 14, 2014 at 23:10

Izuzetno je bitno da ostanemo hladne glave pred ovu utakmicu. Namerno nas razvlace po novinama, samo se o nasem mecu pise, poturaju se teorije zavere kao i prethodnih sezona…kriminalni JSD konglomerat pravi poslednje trzaje, zato sada moramo da budemo najpozitivniji i da verujemo u sebe i sopstveni kvalitet, da odigamo mec kao i svaki drugi, bez pritiska, efikasno… Partizan igra derbi sa Jagodinom a niko da pomene tu utakmicu, vec su im upisali bodove a tesko ce dobiti tu utakmicu ako Jagodinci budu dosi da se bore za bodove. Zato ne nasedajmo na provokacije nego podrzimo momke jos jace, verujmo u njih, zasluzili su to. 🙂

Reply

Leave a Comment