Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Oдржана седница УО ФК

Данас је одржана седница УО ФК Црвена звезда. Преносимо текст „Монда“ у целости.

Седница Управног одбора ФК Црвене звезда, започетка нешто после 17 часова, окончана је око 20.15, када су се окупљеним новинарима коначно обратили потпредседник Ивица Тончев и члан УО проф. др Бранко Ковачевић.

Пре њих, челници Звезде који су напуштали стадион, нису желели да дају никакве изјаве, тј. одговоре на питања, а одлучено је и да се клуб огласи саопштењем.

Професор доктор Бранко Ковачевић рекао је да „су први рокови Звезди за плаћање дугова 24. април и потом 15. мај“, а на питање: „О којој се суми ради?“, дао је веома неодређен одговор:

„Два, три, пет милиона…“

Да ће се тек утврђивати колико Звезда мора да плати бившим играчима и тренерима, посведочила је и изјава Ивице Тончева:

„Није било речи о новцу, више смо причали о уговорима, зашто су тако потписивани. Ангажоваћемо адвокатску канцеларију да нам појасне и кажу шта УЕФА од нас тражи“, рекао је Тончев новинарима на стадиону, по изласку са седнице.

Повезане вести

„Ако политичари оду, ко ће да води клубове?“

Европска фудбалска унија запретила је Звезди казнама због кршења финансијских прописа, међу којима су и неисплаћена дуговања према бившим играчима.

„Треба да се зна ко је крив и да се покрене поступак против њих. Ситуација у клубу јесте алармантна, али знате и сами да то није ништа до ове управе… Моје мишљење је да имамо више од 50 одсто шансе да играмо у Европи следеће сезоне“, рекао је Тончев.

Недавно се у Србији поново покренула прича о приватизацији клубова, а потпредседник Звезде изнео је свој лични став о том питању.

„Клуб ће да се приватизује, а моје мишљење је да сви клубови у земљи треба да се приватизују. Став Црвене звезде биће изнет наредних месеци, недеља, дана…“, рекао је Тончев.

ОДЛАЗИЛИ КОКЕЗА, БАШАНОВИЋ, ЧОВИЋ… БЕЗ РЕЧИ!

Састанак руководства, који је почео са закашњењем и којем су, у почетку, присуствовали и најискуснији првотимци капитен Ненад Милијаш, Никола Мијаиловић и Драган Мрђа, први су напустили потпредседник Славиша Кокеза и члан УО Зоран Башановић, а потом и други потпредседник Небојша Човић.

Нико од њих тројице није желео да да изјаву, нити одговори на било које питање, за разлику од трећег потпредседника Ивице Тончева, који се обратио кратко новинарима по доласку на стадион.

Тончев је пре почетка седнице, на којој је требало да буде речи о најављеној казни УЕФА, рекао:

„Не можемо ништа да коментаришемо док не видимо тај папир што је стигао уз УЕФА. Нигде нисам видео да су нас званично упозорили, осим у медијима. Нама је најбитније да освојимо титулу, а све остало решаваћено у ходу“, рекао је Тончев.

„Не желим да се бавим коментарима о евентуалној суспензији“, додао је.

Он је рекао и да је најважније да црвено-бели освоје титулу ове сезоне, а да ће све остале проблеме, укључујући и упозорење УЕФА због кршења правила у финансјском фер-плејју, клуб решавати у ходу.

Финансијско контролно тело УЕФА утврдило је, после детаљне анализе засноване на ревизији пословања, да је Црвена звезда прекршила правила финансијског фер-плеја због дуговања према клубовима и запосленима на дан 30. септембра 2013. године.

Црвено-белима због тога прети опасност од казне, која је у распону од новчане до суспензије.

Када је седница и формално била завршена, одлука УО била је да се јавност о закључцима обавести саопштењем, које ће ускоро бити објављено на званичном порталу клуба.

Повезане вести

5 comments

dejo апр 21, 2014 at 19:43

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.html:488177-Zemunska-Vizura-za-primer-Jedva-cekamo-privatizaciju ovi ljudi se ne plase PRIVATIZACIJE zasto bi se nasa Crvena Zvezda plasila toga ❓ ❓ ❓ 🙂

Reply
Fornicator апр 14, 2014 at 22:18

Ja sam zapanjen da mi uopšte funkcionišemo kad vidim kakav nam je UO. Niko ne zna ni koji su ugovori sporni, ni šta UEFA traži, ni je li u pitanju 2 ili 5 miliona. Tončev „ekspertski“ procenjuje naše šanse da igramo u Evropi na 50%?! Sednicu pokunjeni napustili Kokeza i Čović, očigledno svesni da ovi rokovi za isplaćivanje bivših igrača nikako ne mogu biti ispoštovani. Mislim, 24. april je prvi rok a ovi naši i ne znaju šta i kome ima da se plati. Tužno jeste, ali nema mesta čuđenju – dugove zataškavamo dan za danom i sedmicu za sedmicom, i to tako ne može doveka…

Reply
Gile апр 14, 2014 at 23:20

Ne znam koliko si upucen u ekonomiju i finansije ali najlakse je pisati komentare kao sto je tvoj i optuzivati redom. Neophodno je da slicni tebi shvate da je Crvena zvezda planski unistavana godinama a sve zbog 17 hektara zemljista na idealnoj lokaciji koje su delom vec privatizovali trojica tajkuna. Resenje jeste privatizacija ali samo kada bi u ovoj zemlji postojali pravo, zakoni, zdravo poslovno okruzenje, odsustvo politike iz biznisa, dobra poslovna praksa kod prethodnih privatizacija drustvene svojine itd…Mi nemamo nista od toga, tako da ovo uprava trenutno radi nemoguce stvari. Elem, nasi dugovi su dugovi koji nose kamatu i njihov najveci deo je tako i nastao i jedino resenje u ovom prelaznom periodu do privatizacije je da svi mi vrsimo pritisak na drzavu, UEFA-u, FSS, da nas bude sto vise na utakmicama-masa plasi vlast; zatim da pruzimo bezrezervnu podrsku ljudima u upravi jer znamo do cega su nas prethodne dovele, i da volimo svoj klub vise nego ikada. ps Tvoj komentar je komentar pesimiste, coveka kome je casa uvek do pola prazna, a to Zvezdi u ovom trenutku ne treba. Izvini ako sam bio malo ostriji ali to je moje iskreno misljenje. Pokusaj da vise volis svoj klub i da ucestvujes u stvaranju pozitivne atmosfere u i oko kluba pa makar otisli i u 5 ligu. Pozdravljam te i ne zameri mi nista.

Reply
pedro апр 15, 2014 at 00:11

Gile Sampiom, tako treba da se mislim , samo pozitivno

Reply
Fornicator апр 15, 2014 at 08:20

Da si bio oštar, jesi, ali poštujem tvoje mišljenje i nemam šta da ti zamerim. Pozdrav i tebi.

Reply

Leave a Comment