Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Почиње плеј-оф, црвено-беле дочекују вечитог ривала

Кошаркашице Црвене звезде у среду крећу у борбу за титулу шампиона Србије и то против екипе Партизана. Први меч полуфинала плеј-офа игра се у дворани Баскет сити са почетком у 19 часова и 30 минута.

Црвено-беле су лигашки део Прве женске лиге Србије завршиле на другом месту са 22 победе и четири пораза. Најбољи стрелац екипе по укупном броју поена је Александра Црвендакић са 379 поена на 24 утакмице. Талентована јуниорка је бележила 15,8 поена, 6,3 скока и 1,88 украдених лопти по утакмици. Иванка Матић је у 16 мечева остварила просеке од 16,9 поена и 7,9 скокова, док је Тина Јовановић имала 15,2 поена и 9,5 скокова у 20 сусрета. Александра Станаћев је најбољи асистент лиге са 7,6 успешних додавања, а остварила је и 2,16 украдених лопти по мечу. Важну улогу у тиму Звезде има и Милица Деура, која је недавно стигла из подгоричке Будућности. У три меча бележила је 13,7 поена, 5,3 скока и 2,33 украдене лопте. Много тога ће зависити од учинка Нине Ђоковић, Мирјане Бероње и Мине Јовановић, које из сенке могу да донесу превагу у корист црвено-белих.

Екипа Партизана је заузела трећу позицију у лигашком делу са 20 победа и шест пораза. У нападу се углавном ослањају на спољну линију. Јована Пашић је у 24 утакмице бележила 14,6 поена, 5,1 скок, и 2,29 укрaдених лопти, док је Јелена Вучетић остварила учинак од 13 поена и по 4,1 скок и асистенцију. Тим је пре финалног турнира Купа појачан са две најбоље кошаркашице Војводине. Јована Поповић, некадашњи плејмејкер Црвене звезде, у четири меча од доласка у Партизан бележила је 16,3 поена, 4,8 асистенција и две украдене лопте, а са њом је стигла и Ирена Матовић, поуздано крило.

Звезда је ове сезоне два пута одмерила снаге са Партизаном. Скор у победама је 1:1. У првом делу сезоне славиле су црно-беле резултатом 71:63, док се Звезда у другом делу убедљиво реванширала победом од 30 поена разлике (84:54). Црвено-беле имају бољу центарску линију и требало би то да искористе. Тина Јовановић, Иванка Матић и Нина Ђоковић ће сигурно знати како да донесу предност екипи под кошем. Полуфинална серија игра се на две победе, а Звезда има предност домаћег терена због бољег пласмана у лигашком делу сезоне.

Црвена звезда – Партизан

Среда, 16. април 2014.

Дворана Баскет сити

19:30 часова

Повезане вести

Leave a Comment