Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Јевтића, Вељовића, Славка Перовића…

Претходног викенда неколико бивших играча Црвене звезде уписало се у стрелце на теренима широм планете, а многи од њих одиграли су целе утакмице за своје клубове.

Немања Матић, некадашњи члан Омладинске школе тима из Љутице Богдана, био је на терену свих 90 минута и асистирао је код победоносног поготка Челзија који је постигао Демба Ба. Лондонски клуб је тријумфовао резултатом 1:0 и остао у шампионској трци са Ливерпулом и Манчестер ситијем. Александар Коларов није био у саставу Манчестер ситија у поразу од Ливерпула (2:3), док је меч Видићевог Манчестер јунајтеда одложен. У Чемпионшипу Бирмингем Николе Жигића овог викенда није имао утакмицу, а током претходне недеље поражени су од Мидлзброа са 1:3, а некадашњи голгетер црвено-белих ушао је у игру у 45. минуту.

Александар Пантић је још једном одиграо целу утакмицу за Виљареал и зарадио жути картон у победи против Левантеа од 1:0, док Дејан Лекић није био у саставу Спортинга из Хихона у Другој лиги Шпаније.

Душан Баста (Удинезе) је одиграо цео меч у поразу од Јувентуса (0:2), као и Ненад Томовић за Фиорентину у победи против Вероне (5:3) у чијем саставу се није појавио Бошко Јанковић. Доскорашњи дефанзивац црвено-белих, Никола Максимовић је провео свих 90 минута на терену у победи његовог Торина против Ђенове од 2:1. Филип Јанковић није био у саставу Парме. У Серији Б Урош Ћосић је играо цео меч за  Пескару у ремију против Ћитаделе (1:1), а некадашњи талентовани клинци са београдске Маракане Милан Милановић и Урош Радаковић наступили су за своје тимове. Милановић је одиграо свих 90 минута за Палермо у победи против Трапанија од 1:0, а добио је и жути картон, док је Радаковић играо до 45. минута за Новару у поразу од Латине (1:4).

Милан Бишевац је одиграо свих 90 минута за Лион у шампионату Француске. Мрежа Лиона остала је нетакнута у победи против ПСЖ-а од 1:0. Клуб из Париза је и поред пораза врло близу да одбрани шампионску титулу, а некадашњи дефанзивац Црвене звезде је одиграо јако добар меч против четвртфиналисте овогодишње Лиге шампиона. Урош Спајић је провео на терену читав меч у дресу Тулуза, који је поражен резултатом 0:2 од Сошоа, а његов саиграч Павле Нинков није играо на овој утакмици. На теренима нису били ни Филип Ђорђевић (Нант) и Немања Пејчиновић (Ница). У другом рангу такмичења наступио је Данијел Љубоја (Ланс), који је замењен у 71. минуту у победи против Ниора од 2:0, а Ненад Ковачевић није био у саставу екипе Нима.

Абубакар Умару је постигао гол за Беверен у поразу на гостовању против Гента (1:2) у белгијској лиги. Камерунац је на терену провео свих 90 минута, као и његов саиграч Иван Тричковски. Милан Вилотић је одиграо цео меч за швајцарски Јанг Бојс у ремију против Цириха (2:2). У шампионату Украјине наступила су двојица бивших играча Звезде. Никола Игњатијевић је одиграо целу утакмицу за Зорју у победи против Черномореца од 1:0, док је Јован Маркоски у дресу Ворскле на терену био до 75. минута у тријумфу против Шахтјора резултатом 1:0. Шахтјор је тако прокоцкао предност у односу на екипу Дњепра. Оба тима имају по 47 бодова на врху табеле, али Дњепар има утакмицу мање.

Колонија Звездиних бивших играча у Турској поново је забележила велики број наступа минулог викенда. Душко Тошић је у ремију свог Генчлербирлигија против екипе Ерције (0:0) на терену провео свих 90 минута, као и Јагош Вуковић (Коња) против Бешикташа (1:1). Бруно Мезенга је одиграо целу утакмицу за Акхисар и постигао погодак у 71. минуту у победи против Карабука на гостовању од 2:0. У Другој лиги Славко Перовић наставља да тресе мреже у дресу Манисе. Овога пута је био стрелац против Трабзона у победи од 2:1, а на терену је провео свих 90 минута, док је његов саиграч Горан Чаушић замењен у 71. минуту, а Никола Микић није био у саставу за овај меч. Славко Перовић води на листи стрелаца Друге лиге Турске са 18 голова, колико је постигао и Мухамет Реис из Баликешира.

ucinak

Евандро је одиграо цео меч за Есторил у победи на домаћем терену против Пакош Фереире. Некадашњи креатор игре црвено-белих игра најбољу сезону у каријери. Постигао је девет погодака у шампионату Португала на 25 мечева ове сезоне и први је стрелац тима, а Есторил је практично обезбедио пласман у квалификације за Лигу Европе, јер чврсто држи четврто место на табели. У саставу Бенфике, која је пред освајањем шампионске титуле, није било некадашњег омладинца Црвене звезде Филипа Ђуричића.

Александар Јевтић је постигао гол за кинески Лиаонинг и одиграо целу утакмицу у ремију против Ђијангсуа (1:1), док је Милош Рељић за Знојмо у шампионату Чешке одиграо свих 90 минута у поразу од 1:5 против Младе Болеслав. У мађарском првенству наступила су двојица бивших чланова црвено-беле фамилије. Никола Трајковић је играо до 70. минута за Ђер у победи над Кечкеметом од 2:1, док је Марко Дмитровић бранио читав меч за Ујпешт против Печа (0:0) и успео је да сачува мрежу. Андрија Калуђеровић је играо за кипарски АЕЛ свих 90 минута у победи против Омоније од 2:0.

Бранко Бошковић је одиграо целу утакмицу за бечки Рапид у ремију против Адмире на домаћем терену (0:0), а Саша Стаменковић је био на голу азербејџанског Нефчија у поразу од Интера из Бакуа од 1:2. У Казахстану је сваке године све више српских фудбалера, а минулог викенда су на терену били Милош Трифуновић, који је играо до 71. минута за Атирау у победи против Спартака од 2:1 и његов саиграч Марко Блажић, који је одиграо читав меч. Игор Бурзановић је ушао у игру у 52. минуту у дресу Иртиша у поразу на гостовању против Кајсара резултатом 2:4.

Кристијан Борха је одиграо цео меч за мексички Веракруз у ремију против УНАМ Пумаса (1:1), а Ернан Баркос је у дресу бразилског Гремија зарадио жути картон за 90 минута у игри у убедљивом поразу на гостовању против Интернасионала (1:4) у Гаучо шампионату. Милош Бајалица је уписао још једну утакмицу за јапанског друголигаша Кјото. На терену је провео свих 90 минута у ремију против Јамагате од 2:2.

У Супер лиги Србије истакао се Раде Вељовић, који је ушао у игру за екипу Вождовца у 73. минуту, али му то није сметало да се два пута упише у стрелце у убедљивом тријумфу против Радничког из Крагујевца. Вељовићев саиграч и некадашњи капитен Црвене звезде, Дејан Миловановић одиграо је целу утакмицу. У тиму Радничког до 83. минута у игри је био Дарко Спалевић. Против Звезде су у дресу Чукаричког наступила четворица бивших чланова екипе са Маракане. Филип Стојковић, Дени Павловић, Драгољуб и Славољуб Срнић били су на терену свих 90 минута, али су на крају могли само да честитају изабраницима Славише Стојановића на 13. узастопној победи. Стефан Михајловић је ушао у игру у 62. минуту за ужичку Слободу, која је поражена од ОФК Београда резултатом 0:1. За Јагодину је цео меч одиграо Данијел Михајловић у победи против Радничког из Ниша од 2:1, за који је Александар Тришовић уписао свих 90 минута и зарадио жути картон. Андреј Мркела је у дресу Спартака из Суботице заиграо од 85. минута у поразу од Доњег Срема (0:1), а Огњен Ожеговић је замењен у 75. минуту у екипи Рада, која је славила у Новом Саду против Војводине са 1:0. За Војводину је целу утакмицу одиграо бивши дефанзивац београдских црвено-белих Нино Пекарић. У Другој лиги Милан Пршо је одиграо прво полувреме за Бежанију у поразу од краљевачке Слоге (0:3), док је у трећем рангу такмичења Александар Кировски бранио за Земун цео меч у поразу од Радничког из Обреновца (0:2).

Повезане вести

3 comments

Denis апр 15, 2014 at 21:01

Koliko smo samo dobrih odbrambenih prodali, daleko vise nego veznih i napadaca. Ove sezone odlicno dosta dobro igraju: Tosic, Vidic, Pejcinovic, Bisevac, Vilotic, Maksimovic, Tomovic, Cosic, Spajic, Pantic… Ne zelim da pravdam Maksimovica ali ne tako davno momka zbog jednog kiksa proterase iz kluba a covek u Torinu nezamnjiv.

Reply
IgorNbGd апр 16, 2014 at 10:45

Ko zna šta se tu dešavalo… Igrači koji su kod nas proglašavani za promašaj i pljuvani od strane navijača jer su hteli ono što piše u ugovoru i koji su maltene oterani razbijaju u drugim ligama… Da je naša liga na nivuo španske, engleske, nemače pa da čovek kaže da nisu mogli da se uklope… Ali JSL?! 😛

Reply
Denis апр 16, 2014 at 13:56

Pa i Panticu je bilo potrebno par meseci a sada razvaljuje u Viljarealu, standardan

Reply

Leave a Comment