Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаРукомет

„Вечити дерби“ за Звездин повратак! Шумице, 18 часова!

Рукометаши Црвене звезде у оквиру 3.кола плеј-офа Супер лиге дочекују Партизан у Шумицама, поред предигре ван терена. Идеална прилика за прву победу у плеј-офу и повратак на победнички колосек.

Иако су у прве две утакмице забележили исто толико пораза, то није највећи проблем црвено-белих рукометаша колико однос и игра у Крагујевцу и Нишу. Црвена звезда је играла против „номинално најслабијих“ противника у плеј-офу, испустила игру, али однос је највећи проблем. Најискуснији су тотално подбацили и деловало је као су кренули на излет или у циркус а не по титулу. Шампионска титула се осваја на терену, а не речима. Одговорност за поразе је њихова, а најстарији понашањем и односом треба да оправдају своје место у тиму и поверење које су добили приликом доласка у клуб. У овим условима, рукометаши Црвене звезде морају да слушају шампиона поред себе, поред терена, јер у њега не губимо наду.

Шта се дешавало у главама појединаца, највише најискуснијих, морали би што пре да заборавимо, јер понекад се игра и против више противника. Није довољно играти у Црвеној звезди да би постали велики играч. У Црвеној звезди се постаје велики играч и стасава уз трофеје и велике утакмице. А до великих утакмица се стиже кроз мечеве у Крагујевцу и Нишу. А ко боље зна како се постаје победник од Ненада Перуничића. „Вечити дерби“ у било ком спорту изазива највише пежње, а често се пише о њему и много пре одигравања. У рукомету је имао другу врсту предигре. Одавно договорени термин и телевизијски пренос је дошао у питање због неспособности и додворавања савеза и „комшија“. Црвена звезда је била јасног става од самог почетка да не жели да игра на Ускрс и да је термин утакмице, као и тв преноса, у понедељак.

Савез се меша само у случају одузимања бодова Црвеној звезди, али не и када треба да ради свој посао. Комшије су као разлог да се игра у недељу навели да их у среду очекује дуел са Железничаром, али и не да истог дана Црвена звезда у Шапцу игра највећи дерби српског рукомета против Металопластике. Савез није реаговао ни на то да бивши физиотерапеут комшија чека на правду и после, чак, 6 година од добијене пресуде против Партизана, а Црвеној звезди су се и за много мање одузимали бодови. О томе ћемо опширније писати наредних дана.

Нешовановић је у Нишу одрадио суспензију од једног меча, а под знаком питања су и даље Милан Торбица и Марко Пантелић. Ускрс је празник који се проводи у друштву породице, рукомет је део наше породице. Бољи позив од „Вечитог дербија“ не постоји да дођете у Шумице. Очекује се организована подршка са трибина. У овим тренуцима заједничка подршка је неопходна да се покаже играчима и клубу да нису сами у овој битци, као и у недељи пред нама у којој наше рукометаше очекују три меча. А најбољи начин да се започне веома битна недеља за СД Црвена звезда је победа, победа у дербију.

Христос воскресе! 3.коло плеј-оф Супер лига Црвена звезда – Партизан 18 часова, „Шумице“ Београд

Повезане вести

2 comments

100% апр 21, 2014 at 15:14

Zivo me interesuje da li ce beogradjani i veceras da se obrukaju i da dodju u sramnom broju. Grad preko 2 miliona a na utakmicama Zvezde u svim sportovima osim u fudbalu sramna podrska. Da nema nas dodjosa Zvezdu gotovo niko ne bi gledao. Beogradjani stidite se. Napunite veceras Sumice i pomozite Zvezdi.

Reply
Lazaris апр 21, 2014 at 17:32

Svaku utakmicu na Marakani iz Valjeva gde minimum 200,300 ljudi,da nije nas iz unutrašnjosti i Marakana bi bila prazna,70,80 % ljudi na Marakani su iz unutrašnjosti.

Reply

Leave a Comment