Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатФудбал

Стојановић и Павићевић пред Раднички

Још шест утакмица остало је фудбалерима Црвене звезде до краја првенствене трке. Нова препрека Милијаша и другове очекује већ сутра, када ће црвено-бели дочекати екипу Радничког из Ниша.

Променљива форма „Реала са Нишаве“ никако не сме да завара, а управо о томе су и говорили тренер Црвене звезде Славиша Стојановић и дефанзивац Саво Павићевић, који упозоравају да је Раднички изузетно квалитетна екипа.

– Још једном наглашавам да нас очекује веома тешка утакмица против доброг противника. Раднички је заиста добра екипа, која има доста добрих играча.  За креацију је задужен Стојановић, који је и мозак екипе. Њему раме уз раме је и Крстић, и њих двојица су најбитнији шрафови у везном реду и веома су непредвидиви. Ту је и Тришовић који може играти на две позиције, игра у дефанзивној линији али има изванредан ударац левом ногом. Ћулум, као веома висок штопер, што је и иначе одлика свих њихових штопера. Пауљевић који делује по десној страни, и има капацитет да се понавља у нападу. Капитен Павловић, Пејчић… Кажем, то је једна стабилна екипа веома искусна, која има тачно распоређене улоге у свом тиму. Тешка утакмица нас чека, али као и увек, ми се питамо. Свесни смо квалитета противника, али свесни смо и својих квалитета. Уколико будемо на свим нивоу, сконцентрисани искључиво на терен, уз помоћ наших навијача, можемо до новог тријумфа – рекао је Стојановић.

Фудбалер који уз Дејана Келхара чини стуб Звездине одбране овог пролећа, Саво Павићевић, свестан је тежине утакмице која ће бити одиграна у уторак 22. априла са почетком у 18. часова.

– Знамо да је Раднички добар и чврст тим, и да нам сутра неће бити нимало лако. Улог је изузетно велики, али знамо чему тежимо. Надамо се победи, како бисмо задржали предност у односу на вечитог ривала. Сигурно да прија када знамо да имамо 14 победа у низу, и ја се надам да ћемо сутра остварити и 15. али оно што је најважније је да у мају будемо први – рекао је Павићевић.

Стојановић за сутрашњи мећ неће моћи да рачуна на Дауду који је већ извесно време ван строја, као ни на играче који су суспендовани због картона.

– Проблема са повредама немамо, не рачунајући Дауду који је тек почео да тренира, али имамо неколицину суспендованих играча. Због картона, остали смо без Петковића, Мијаиловића и Касалице, тако да ћемо морати да реагујемо. Немам луксуз да тактизирам и евентуално сачувам неке играче од добијања картона, јер морамо изаћи у најјачем саставу – напоменуо је Стојановић, и прокоментарисао да не размишља о статистикама, као ни вечитом дербију.

– Наравно да је лепо кад побеђујемо, када смо први, али тек у мају ћемо подвући црту и видети где смо и шта смо урадили. Сви пишу већ сада о дербију, и то и јесте посао новинара, али мој посао је да се сконцентришем на прву наредну утакмицу. Очекујем  да и играчи исто тако размишљају, и верујем у позитиван резултат на сутрашњој утакмици – закључио је Стојановић.

Повезане вести

15 comments

Marko апр 22, 2014 at 18:07

INDIJA PAKISTANNNN..Delije,Cigani,Zvezdasi kako kog,jeste svjesni da nam se titula sprema nakon 6 godina dugih za nas.Ovo je odlicno,znao sam da ce ih Lalatovic okunuti,ali znao sam.Sad lagano protiv Radnickog i idemo sa +6 na lavor.AAAAAA MOJOJ SRECI KRAJA NEMAA i da neka se paze kartona,necu da odemo tamo bez nekog igraca to vec govorim danima 😀

Reply
psihijatar апр 22, 2014 at 17:54

Lalatović je bog. Čestitao je već titulu Zvezdi. Svaka čast !

Reply
Mile апр 22, 2014 at 17:23

Gde ima prenos ?

Reply
Звезда шампион! апр 22, 2014 at 16:22

Стојановићу пружи шансу Арауху ❗ ❗ ❗

Reply
ОТИМАЈ ТИТУЛУ! апр 21, 2014 at 22:23

ОТИМАЈ ТИТУЛУ!
Налазимо се у веома битном периоду, све снаге и мисли требају бити окренуте према главном циљу и смислу постојања подбедама и титули Црвене Звезде. Сва концетрација и енергија позитивна, ако је то могуће, ако не негативна мора бити оријентисана ка навијању и отимању титуле. Мали пакосни комплекси све већ раде да нас саботирају, гебелсковском пропагандом и мотивацијом се мотивишу до ненормалних граница мржње, неће нам бити лако на дербију као и свуда около, због те тензије које ствара мали губитники неквалутетни клуб. На нама је да будемо још јачи и упорнији у љубави ка клубу , и да поручимо да је питање победе у дербију и титуле питање живота и смрти, да су играчи навијачи и управа спремни на најбруталније начине борбе на и око терена, да би се контрирало фрањевцима. Такође, држава савез морају да се ставе под контролу, да не би због неколико поломљених и спаљених њихових светих говњвих столица, добили казну забране без навијача после дербија, у ком сигурно побеђујемо, па да нам утакмица у уторак буде последња на Маракани. Зато Сви на Стадион сутра !
Они имају тај комплексашки антисрбски антиљудски терористички менталитет зависти према Београду, Србији и Црвеној Звезди, не могу да поднесу да ми нешто освајамо, знају они да су мали клуб без стадиона и смешном трибином, ићи ће на то да нам покваре славље, али нека знају да ћем ми њима покварити живот, најкрволочније ићи ћемо све да их исецкамо и поједемо. ОТИМАЈ ТИТУЛУ. 1.ФКЦЗ. ЦЕО СВЕТ ЧЕКА ТИТУЛУ! Дај голлллллл

Reply
rs апр 22, 2014 at 09:18

ti maksimalno imas 15g po nacinu pisanja vidi se da nisi punoljetan vec samo jedan napaljen klinac usijane glave i koji mislida je sav svijet njegov da si najjaci da ti niko nista nemoze. kakav je to govor mrznje. alo klinci imateli vi svoj klub? sta vas briga za ove druge. kad cete jednom shvatiti da sa takvim usijanim glavama samo sebi skodite. navijajte za nas klub pustite kraju ove druge nisu virjedni paznje. dok ne padnu mrtve glave necete se dozvati pameti. imate nas klub grlo i dlanove ove druge zanemarite nebitni su mali su u svakom pogledu. zvezda do titule uz normalnu atmosferu bez nasilja bez govora mrznje. uvijek smo bili i ostali gospoda samo ako takvi kao ti nastave sa takvim ponasanjem
urusice nam ugled i onako posrnulog kluba a niste daleko da to uradite. jos jedna pobeda i titula

Reply
Fornicator апр 22, 2014 at 13:09

Nažalost, u pravu si. Nekad je razlika između nas i onih tamo bila jasna, a danas je skoro i nema (koliko god oni zaista bili mali klub) zbog ovakve balavurdije koja nam čini većinu na tribini. Najgore je što ovakvi zamazanci ne shvataju da idu na ruku grobariji…

Reply
ds апр 22, 2014 at 14:23

Prva stvar,da smo imali pametni paliti stolice necemo jer na toj utakmici MI SE PITAMO,da naglasim.Ja znam da ce se takva scena dogoditi da bi im uzvratili za prosli derbi na kojem su indijance glumili i bas zato ne trebamo se spustati na njihov nivo.Da bar nesto imaju u glavi nece to uraditi,jer ovo nije okrsaj na tribinama vec na terenu gdje se igraci bore,a ti im dlanovima,pjesmom trebas dati vjetar u ledja i biti 12 igrac koji ce svom klubu donjeti titulu,moje razmisljanje je takvo i smatram da se navijaci trebaju pomoci svom klubu a ne donjeti nervozu,prekid utakmice,mozda izbacivanje sa stadiona i to bi samo partizanovim igracima dalo jos vise motiva na kraju krajeva poslje derbija mozemo ostati i sa praznim tribinama i zar zelite da odmazete? Vidi se da u tvom komentaru ima i mrznje,naravno da rivalstvo postoji ali ja ne obracam paznju na njih ne bi trebao ni ti.Bitna stvar koju je Fornicator rekao a to je da smo gotovo postali isti.Ta razlika se vise toliko ni ne vidi,ima je ali…Cim se karte trebaju platiti na marakani nekih 16,17 hiljada ej pa mi protiv Radnickog je trebamo napuniti kao da je derbi i time dati doznanja igracima da se bore za titulu i da su svi uz njih,mozda ispada glupo to sto sam napisao ali podrska sa tribina vjerujte puno znaci.Imamo mi sada i dosta slicnosti sa njima,a to je da nekada atmosfera zna biti pozorisna,da se stalno jedne te iste pjesme vrte u krug bas dugo nisam cuo pola Zvezdinih pjesama,imamo vodje kojima je samo do para stalo koji bojkotuju kosarkase,tacnije KLS i Aba ligu,a u Evropi se hvale da su neko i nesto,nekada smo se mi grobarima smijali sto ih ima da u saku mogu stati,pa pogledajte Pionir duplo gore neko u lavoru

Reply
ОТИМАЈ ТИТУЛУ! апр 22, 2014 at 15:56

не знам коме то смета мотивациони борбени говор… није фудбал позориште. ј.е.б.и… к.а.р.а.ј…. победи… не вади…. Звезда ооооо.

Reply
rs апр 23, 2014 at 14:57

koja utakmica na smrt o cemu ti pricas. daj smanjite te tenzije. mlad si pa se ne sjecas derbija iz devedesetih. tad su bile prave derbi utakmice tad se igrao fudbal tad je bilo povuci potegni igra golovi ma milina bilo pogledat a odlucivala se prvenstva. a sada ni f od fudbala ni d od derbija. ni vrednost titule nista vise nije isto. sada samo preovladavaju isfrustrirani likovi i na jednoji na drugoj tribini kojima nije cilj podrska klubu vec ispoljavanje sopstvenih frustracija zato sto nemaju svoj zivot. niko na njih obraca paznju pa se onda pokusavaju dokazati lomljenjem stolica paljenjem baklji paljenjem zastavica samaranjem igraca razbijanjem automobila skidanjem dresova i slicno. sta ima sto zapali baklju baci topovski udar sad su face svi sto to urade. nisu oni dosli zbog zvezde i derbija ili bilo koje utakmice vec da na sebe privuku paznju i da pokusaju da se vide na tribini. svaka cast navijacima koji bez pirotehnike i bez vrijedjanja drugih podrzavaj svoj klub samo dlanovi i grlo. i dalje stojim iza konstatacije da za vise od 10% duga krivicu snose tzv navijaci . zbog kojih su placene enormne kazne i zbog kojih je marakna bila prazna. skontajte se samo koliko se kazni platilo zbog bahatosti navijaca. sigurno vise od 5miliona eurica. dozovite se vec jednom pameti samo dlanovi i grlo i umjesto novca za pirotehniku platite ulaznice na marakani a ne za dz da ulazite

jagodina navija za zvezdu! апр 21, 2014 at 21:53

Jao kad se setim ovog Trisovica 😀

Reply
zokinho апр 21, 2014 at 21:00

pecnik pavicevic kelhar nenadic- kovacevic ninkovic milijas, mrdja kasalica lazovic…napadacki…sta je sa daudom do kad ga nema?

Reply
Delije@R_Srpska апр 21, 2014 at 21:05

Kasalica nemoze igrati zbog zutih kartona,a Dauda ce vjerovatno biti spreman za derbi.

Reply
Denis апр 22, 2014 at 02:35

Bajkovic- Arauho, Pavicevic, Kelhar, Nenadic – Kovacevic, Milijas, Ninkovic- Pecnik, Lazovic- Mrdja, ili mozda Pavicevica na beka, a ako je Martinovic spreman onda njega na stopera ili mozda Krnetu, jer drugih nemamo

Reply
Denis апр 22, 2014 at 02:36

Ili kada moze i Pecnik opet na beku a Kasalica ili kada bi vratili Miluna u tim da igra po boku.

Reply

Leave a Comment