Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Учинак Звездаша широм света: Голови Жигића, Тричковског, Вуковића…

Бивши фудбалери Црвене звезде били су голгетерски веома расположени претходних дана, тако да су се у стрелце уписали Никола Жигић (Бирмингем), Иван Тричковски (Беверен), који је постигао два гола, Јагош Вуковић (Коња), Бруно Мезенга (Акхисар), Немања Николић (Динамо Минск) и Милош Трифуновић (Атирау, Казахстан), док је Филип Ђуричић прославио освајање титуле шампиона Португала у дресу Бенфике.

Никола Жигић је у само три дана одиграо две утакмице за Бирмингем у Другој лиги Енглеске, популарном Чемпионшипу. У поразу од Нотингем Фореста на гостовању (0:1) играо је до 74. минута, док је против Блекбурна ушао у игру у 29. минуту и постигао гол у 63. минуту, пред крај је добио и жути картон, али је његов тим поражен резултатом 2:4. Био је то Жигин седми погодак у 30. утакмици у сезони. Немања Матић је на терену провео свих 90 минута у дресу Челзија, али су “плавци“ у Премијер лиги изненађујуће поражени од Сандерленда (1:2), чиме су се значајно удаљили од освајања титуле. Александар Коларов је ушао у игру у 89. минуту за Манчестер сити, који је славио против Вест Бромвич Албиона резултатом 3:1, а Немања Видић поново није био у саставу Манчестер Јунајтеда у поразу од Евертона (0:2).

Александар Пантић је још једном одиграо цео меч за Виљареал у шпанској Примери у поразу против Малаге (0:2) на гостовању, док је у Сегунди за Спортинг из Хихона заиграо Дејан Лекић и то од 61. минута, а његов тим је ремизирао против Мурсије (0:0).

Стандардни члан Фиоретине Ненад Томовић провео је на терену свих 90 минута у поразу против Роме (0:1) у италијанској Серији А, и за то време је зарадио жути картон, док је Душан Баста у дресу Удинезеа заиграо од 80. минута у ремију против Наполија (1:1). Никола Максимовић је одиграо целу утакмицу за Торино, који је повео са 3:2 у 89. минуту против Лација у Риму, али су небеско-плави стигли до ремија у 94. минуту. Максимовићев саиграч Марко Вешовић је меч одгледао са клупе за резерве, а ни Бошко Јанковић није играо за Верону. У Серији Б је у судијској надокнади у игру ушао некадашњи Звездин ђак, Милан Милановић, а његов Палермо је славио против Ређине резултатом 1:0.

Милан Бишевац је играо за Лион у финалу Лига купа Француске, али је трофеј освојио ПСЖ победом од 2:1. Кобан по екипу бившег дефанзивца Звезде био је Едисон Кавани, који је постигао два поготка, а Бишевац је у 72. минуту опоменут жутим картоном. Због финала Лига купа померен је првенствени меч Лиона са Тулузом, тако да Урош Спајић и Павле Нинков нису имали утакмицу минулог викенда. У Другој лиги Француске наступе су забележили Ненад Ковачевић, који је одиграо цео меч за Ним у победи против Истра од 1:0, док је Данијел Љубоја играо до 59. минута за Ланс у ремију против Шаторуа (1:1).

Иван Тричковски је за 90 минута у игри постигао два поготка за белгијски Беверен, који је поражен од Гента резултатом 2:4. Некадашњи нападач црвено-белих је мрежу тресао у 75. и 92. минуту, а цео меч је одиграо и његов саиграч Абубакар Умару. Милан Вилотић је у шампионату Швајцарске био на терену свих 90 минута у дресу Јанг бојса, а његов тим је ремизирао против Сиона (0:0). Јован Маркоски је у дресу украјинске Ворскле одиграо прво полувреме у поразу од кијевског Динама (1:2), док је Никола Игњатијевић за екипу Зорје ушао у игру у 46. минуту у победи против Волина од 2:0.

Јагош Вуковић је голом у 91. минуту ублажио пораз Коње на гостовању против Ризеа (1:3) у шампионату Турске, а зарадио је и жути картон, док је Душко Тошић за Генчлербирлиги одиграо цео меч на гостовању против Газијантепа. Радовао се минималној победи од 1:0, а опоменут је и жутим картоном. Бруно Мезенга је својим деветим голом у 27. мечу у сезони допринео да његов Акхисар освоји бод против Кајзерија (2:2), за који није играо Срђан Мијаиловић. Колонија Срба у турском друголигашу Маниси није имала успеха минулог викенда. Поражени су на гостовању против Беликесира, а сва тројица су добили картоне. Никола Микић је искључен у 82. минуту, а Славко Перовић и Горан Чаушић су одиграли цео меч и зарадили жуте картоне.

ucinak

Филип Ђуричић је у шампионату Португала заиграо од 75. минута у дресу Бенфике и убрзо добио и жути картон, али се на крају радовао победи против Ољаненсеа на гостовању од 2:0, којом је Бенфика обезбедила освајање титуле два кола пре краја. Бразилац Евандро је играо до 85. минута за Есторил у ремију против Жил Висентеа на гостовању (0:0), а бод који је Есторил освојио добија на значају јер је екипа играла са десет играча од деветог минута после искључења њиховог голмана.

Милош Рељић је одиграо целу утакмицу за чешки Знојмо у убедљивом поразу од Бањика из Остраве (0:4). Марко Дмитровић је бранио читав меч за Ујпешт у првенству Мађарске, али је његов тим поражен од Видеотона резултатом 1:2. Успешнији је био некадашњи везни фудбалер црвено-белих Никола Трајковић, чији је Ђер славио на гостовању против Папе са 2:1. Трајковић је у игру ушао у 57. минуту, а касније је добио и жути картон. Александар Јевтић је одиграо читав меч за кинески Лиаонинг у поразу од Тјанђина резултатом 0:2. Каду и Марко Станојевић су наступили за молдавски Шериф из Тираспоља у убедљивој победи против Сперанце (6:0).

Немања Николић је за 90 минута у игри успео да се упише у стрелце за белоруски Динамо из Минска. Постигао је гол у 61. минуту, а његов тим је славио победу против градског ривала Минска од 2:0. За Минск је цео меч одиграо Марко Мирић. Филип Младеновић је одиграо свих 90 минута за Бате Борисов у тријумфу против Белшине од 5:2. Саша Стаменковић је бранио за Нефчи само у првих 15 минута, али је морао да напусти терен при резултату 0:0, што се показало као велики хендикеп, јер је његов тим поражен са 1:3 против Сумкајита у шампионату Азербејџана.

Милош Трифуновић је био стрелац гола у 59. минуту за казахстански Атирау у ремију против Тараза (3:3) на гостовању. Трифуновић је замењен у судијској надокнади изгубљеног времена, а његов саиграч Марко Блажић је на терену провео свих 90 минута. Игор Бурзановић је играо до 71. минута за Иртиш у поразу од Астане (3:4). Милош Бајалица је забележио још један меч у дресу Кјота у Другој лиги Јапана. На терену је провео свих 90 минута, а његов тим је одиграо 2:2 против Мацумото Јамаге.

Кристијан Борха је одиграо целу утакмицу за мексички Веракруз, али је његов тим убедљиво поражен на гостовању против Монтереја резултатом 1:4. Стартовала је и бразилска Серија А, али Ернан Баркос је неће памтити по добру, јер је његов Гремио поражен на гостовању од Атлетико Параненсеа са 0:1. Аргентински нападач је на терену провео свих 90 минута.

 

Повезане вести

Leave a Comment